בואו נודה: ריבים של אחרים זה משעמם. בכל פעם שהחברים שלנו מספרים לנו בלהט על גנבי היוגורט החצופים שהם עומדים לחשוף במשרד שלהם, או אפילו על פרשות עסיסיות יותר כמו רומנים, בגידות ותככים – אנחנו מהנהנים ביובש תוך כדי תפילות שהם יסתמו כבר כדי שגם אנחנו נוכל לספר על המריבות שלנו. אז איך זה שדיירי האח הגדול, אנשים שנכנסו לחיינו בפתאומיות והגיעו מאנונימיות מוחלטת, מצליחים לגרום לנו עונה אחר עונה, לא רק להתעניין אלא גם לנקוט עמדה ולהגן עליה בלהט מול כל מי שרק מוכן? כי דיירי האח הגדול מצליחים איפה שהחברים שלנו נכשלים: הם הופכים את הויכוחים הפרטיים שלהם – למלחמה העקרונית של כולנו.
הקרב הראשון: קורנפלד Vs. בובליל (עצים סרוגים פוגשים עדר דבורים)
העונה הראשונה של האח הגדול סבבה סביב עניין אחד עיקרי, והצליחה לעורר נושא ישן שלצערנו נשאר, בינתיים, רלוונטי תמיד: מזרחים מול אשכנזים. הבית נחלק אז לשניים, מצד אחד עמד מחנה הפרידמנים תחת הנהגתה של זוכת העונה, שפרה קורנפלד, שסרגה סוודרים לעצים ודרשה קצת תרבות דיבור ובגדול הייתה גרסה מבריקה וקולית של השכנה מוועד הבית. מצד שני, מחנה הבובלילים תחת הנהגתו של יוסי בובליל שכמעט וניצח, ובתו עינב בובליל – גם היא דיירת מרכזית בבית. אז את המיליון, כאמור, בובליל לא לקח אבל את המושג "פרידמנים מתים" שתבעה הבובלילית, גלש הרבה מעבר לגדרות בית האח הגדול ונכנס לחיים של כולנו. בזמן שמיליוני צופים מיהרו לתפוס צדדים בויכוח, כל אחד מאיתנו דאג לבדוק בשקט עם עצמו, האם הוא פרידמן ואם כן – אז האם חי ובועט, או, לא עלינו, מת.
הקרב השני: ליהיא ופרידה Vs. דנה ונופר (גיישה בלונדינית פוגשת אודם אדום בוהק)
העונה השלישית נפתחה בריב סוער שעורר לא מעט תגובות גם מחוץ לבית כשפרידה החליטה להיכנס לשירותים עם ספר התנ"ך, בעוד יורם טען שזה פוגע ברגשותיו כאדם דתי באופן אישי, ובכבוד הספר באופן כללי. למי שייכת הדת, דתיים מול חילונים, מסורת, כפייה וחופש – הנושאים המרתקים האלו הסעירו את הדיירים ואת הצופים גם יחד. הבית וגם הרשת געשו ולא היה אחד שלא הייתה לו דעה בעניין, אבל כשיורם עזב את הבית – הסערה שככה ופינתה את מקומה לקרב האמיתי של העונה השלישית. אם בעונה הקודמת המלחמה הייתה בין הגברים, הפעם ניהלו את המערכה דווקא הנשים – מה שהפך את הכל למוחצן יותר, בוטה יותר, ורגשי יותר. ליהיא גרינר מול נופר מור, ופרידה מול דנה –ארבע נשים, צעירות ומבוגרות, שהתווכחו כמו שצריך על כל שאלה אפשרית, ממוסר וצניעות ועד מתכון לפתיתים. בינינו - אף אחד כבר לא זוכר אם פרידה היא זו שמכינה עם בצל ודנה בלי או שלהפך, אבל לרגע אחד לכולנו היה מה להגיד גם בנושא הזה.
הקרב השלישי: ברי סימון וזיוה Vs. סער וערן (ריקודי בטן פוגשים תיאטרון פרינג')
אם בית האח הגדול משקף ולו במעט את החברה הישראלית – אז יש לנו סיבה להיות אופטימיים: לא שלא היו ריבים, ויכוחים ופיצוצים. היו גם היו. אבל בעונה הרביעית של האח הגדול שרתה בבית אווירה כללית של פיוס, לפחות חלקי, למרות ההבדלים. העונה נפתחה בהתנגשות בלתי ניתנת למניעה בין ברי סימון זוהר והצמודה שלה – זיוה, שייצגו את הצד הדתי והצליחו לעצבן את יתר הדיירים, שומרי מסורת וחילונים גמורים גם יחד. כשזיוה הודחה החליטה ברי סימון לעזוב יחד איתה ומאותו רגע הריבים של העונה הפכו אישיים לחלוטין.
קותי לא מסתדר עם ערן, יאנה מתעבת את אביבית, אבל את הצופים סחפו דווקא חיבורים שבחוץ נראים כמעט בלתי טבעיים: סער, שנכנס לבית כדי לייצג דעות שאתגרו ועצבנו כמעט את כל הדיירים - וחלק גדול מהצופים, יש לציין – הצליח להסתדר כמעט עם כולם, למעט ריב סוער אחד עם צבי פורטל, למרות חילוקי הדעות, וסיים במקום השלישי. תמיר וקותי, שסיימו בשני המקומות הראשונים והתקרבו מאד במהלך העונה הם שני אנשים שקשה לדמיין איך היו מתחברים מחוץ לבית האח הגדול. הצופים אהבו אותם, והצביעו להם בגלל החיבור ולא בגלל המחלוקות.בעוד 3 ימים תיפתח העונה החמישית של האח הגדול. תסתכלו על הבן אדם שיושב לימינכם, תסתכלו על זה שלשמאלכם. אתם הולכים לריב עם מישהו. וזה הולך להיות כיף.
האח הגדול חוזר בעוד 3 ימים, צפו במסר היומי
רוצים להשתתף במשימת עיצוב חולצת העונה של "האח הגדול"? לכל הפרטים