חג שבועות הגיע ועמו, כנהוג, מגיעה גם מנת יתר של לקטוז - אבל אחת טעימה במיוחד. אמנם דיירי "האח הגדול VIP" יחגגו השנה את חג הגבינות בבית אחר מאשר בדרך כלל, אבל הם החליטו לפנק אותנו בכמה מתכונים למאכלים שבוודאי היו נהנים מהם אם היו בחיק המשפחה. אז יאללה למטבח, ולא לשכוח - נא להתנהג בהתאם.
ציזיקי / מושיק עפיה
מרכיבים
- 3 גביעי יוגורט
- 3 שיני שום
- 3 מלפפונים
- צרור נענע
- צרור שמיר
- מלח
- מעט שמן זית
אופן ההכנה
- קוצצים את הנענע והשמיר ושמים בקערה.
- מגררים את המלפפונים בפומפיה גסה לתוך קערה, כותשים את שיני השום פנימה ומוסיפים את גביעי היוגורט.
- מוסיפים כמה כפות של שמן זית (מספיק 4), מתבלים במלח ומערבבים.
פשטידת פסטה / סימה זוהר (אמא של איציק)
מרכיבים
- חבילת פסטה פנה
- גביע קוטג'
- גביע גבינה לבנה
- גבינה צהובה מגורדת
- שמנת חמוצה
- 4 ביצים
- 2 כפות קמח
- פלפל מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מערבבים את כל הגבינות והשמנת החמוצה, מוסיפים את הביצים והקמח ומערבבים.
- מתבלים במלח פלפל לפי הטעם.
- משמנים תבנית עם חמאה, מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור ל30 דקות
>> עוד מתכונים לשבועות באתר אוכל טוב
לסיום, אוסף מתכונים מבית האח שמכבד את עצמו לא יכול להיסגר כהלכה בלי מתכון לעוגה של אמא של אסי. יש עוד זמן עד שהיא תארגן את המשלוח המסורתי לחמישיית הגמר, אבל בינתיים, הנה מתכון חלבי ומתקתק במיוחד לעוגת ה-"מלימוקה", שארז מחשיב לטובה ביותר בכל עונות "האח הגדול".