הערב (שלישי) לאחר דיון שארך שש שעות, החליטו חברי הקבינט המדיני-ביטחוני להצביע בעד הפסקת אש בצפון עם חיזבאללה. ההחלטה עברה ברוב של עשרה חברי כנסת מול מתנגד אחד - השר איתמר בן גביר. בחשבון הטוויטר שלו הסביר: זו לא הפסקת אש. זה חזרה לקונספציה של שקט תמורת שקט, וכבר ראינו לאן זה מוביל. ההסכם הזה לא עומד במטרת המלחמה - של להחזיר את תושבי הצפון בבטחה הביתה".

זמן קצר לאחר שההחלטה על הפסקת האש בצפון אושרה, הגיע השר בן גביר להתראיין באולפן אצל "אברי ושרקי" והתייחס לראשונה להצבעה נגד: "ההסכם הזה משאיר לנו איזה שהוא חופש פעולה, אבל הוא לא מקפל את חיזבאללה על הרגליים. זה לא שווה הרבה, לטעמי זה רק עניין של זמן עד שנצטרך להיכנס, לכן אני שואל למה צריך לעשות את זה?". השר, שהיה היחיד מתוך אחד עשר חברי הקבינט שהתנגד להסכם התייחס להיותו בדעת מיעוט ואמר: ״אני חייב להגיד שציפיתי שיותר חברים שלי יצביעו נגד הפסקת האש״. 

נוח לך להצביע נגד ההסכם, אתה יודע שלא תצטרך לשאת ביותר מדי השלכות ושכנראה תעלה בסקרים.
"עוד לפני ההצבעה היום עליתי בסקר. אני לא חושב שאני צריך להוכיח את עצמי למישהו בציבור הישראלי. אפשר לאהוב אותי או לא, יש לי את העקרונות והעמדות שלי וככה אעשה. כשהפסקת לחימה טוטאלית הייתה על הפרק - איימתי ואני עדיין אומר שאפרק את הממשלה. אני לא רוצה להגן על ההסכם הזה חלילה אבל הוא כן משאיר לנו חופש פעולה".


"אם מאזנים בין החסרונות ליתרונות - החסרונות הרבה יותר גדולים במקרה הזה", אמר השר. "אי אפשר לעזוב את לבנון בלי פרמטר או רצועת בטחון, משהו שיתן לנו את הכוח והיכולת. בוודאי כשידוע שחיזבאללה כל כך רוצה את ההסכם הזה, זו הייתה ההזדמנות לכתוש, להרוג ולכסח אותם".

השר בן גביר שבדרך כלל מאיים שיתפטר במצבים דומים כשעל הפרק עומדות הפסקות אש למיניהן - הפעם לא הזהיר שיעשה כן. "אני מבין שיש הרבה כאלה שרוצים שאפיל את הממשלה, אני לא ממהר לעשות את זה. אם תהיה הפסקת לחימה גם בעזה - נפרוש מהממשלה", אמר.