רושפלד (47) למד טבחות בקאן שבצרפת, שם הוא גם עבד במשך שלוש שנים במסעדת "לה רויאל גריי", בעלת שני כוכבי מישלן, של השף ז'אק שיבואה. לאחר מכן חזר ארצה ועבד במשך ארבע שנים עם השף ישראל אהרוני במסעדתו "תפוח זהב" והקים את מטבחה של מסעדת "מול ים". רושפלד עבד במטבחים של טובי השפים בעולם בינהם השף ג'ואל רובישון ובמסעדתו בעלת שלושה כוכבי המישלן של השף ז'אק לאמלואז בצרפת.
ב-1997 פתח יונתן את המסעדה הראשונה שלו, "רושפלד", שהגישה אוכל יוקרתי בסגנון דרום צרפת. עשר שנים מאוחר יותר פתח את מסעדת "הרברט סמואל", שזכתה בתארים רבים ביניהם מסעדת השף הטובה ביותר לשנת 2010. ב-2009 פתח רושפלד את מסעדת הטאפאסים "טאפאס אחד העם", וב- 2010 פתח את המסעדה "יבנה מונטיפיורי". ב-2010 גם זכה במקום הראשון בעיתון היוקרתי Food & Wine כשף העולה הטוב בעולם לשנת 2010 .
רושפלד חבר בצוות השיפוט של "מאסטר שף" בחמשת העונות האחרונות של התכנית ובה הוא מזוהה בעיקר בשל פיו חסר הרחמים והדרישה שלו למקצועיות ולשלמות. יש קולגות ואנשים שנעלבו ממנו לא פעם אבל לא נראה שזה מעניין את השף המכונן. גם "בקרב השפים הגדול" רושפלד לא מתכוון לשתוק גם אם המתחרה מולו הוא חברו הטוב השף אייל שני.
"קרב השפים הגדול" - רביעי ב-21:00