אחרי שהפסיד את נאפולי, אייל שני לא יכול היה להרשות לעצמו להפסיד גם את אמיליה רומאניה. את היום התחילו השפים בציד פטריות כמהין ביער הסמוך לסנט'אגתה פלטריה (sant’agata feltria). המשימה: למצוא כמה שיותר פטריות ב-20 דקות. פטריית הכמהין נחשבת לאחד מחומרי הגלם הנדירים והיקרים בעולם וזאת בזכות העובדה שהן דורשות תנאיי גידול מאוד ספציפיים (רמות לחות וכמויות אור מדוייקות), גדלות בתוך האדמה ולכן מוסתרות היטב. כל אלה מקשים מאוד את גידולם המסחרי. על מנת לעזור לשפים הוצמד לכל אחד מהם כלב גישוש שיכול להריח את הפטריות ממרחק של קילומטר. לבסוף למרות הלחץ המנטלי מההפסד בפרק הקודם, הצליח אייל שני לאסוף יותר פטריות כמהין מיריבו וניצח את המשימה הראשונה של היום. כוכב אחד לשף אייל שני.
ציד כמהין - קרב השפים | תמונת AVI: רועי ברקוביץ', קרב השפים הגדולהמשימה השנייה של היום דרשה מהשפים להתמודד עם חיות ים לא שיגרתיות - צלופחים. חוקרים רבים עדיין מתקשים להסביר את התופעה: למה הצלופחים מגיעים כל הדרך מברמודה עד לשפך נהר הפו בצפון מזרח איטליה?(po delta tourism). לאחר התנסות קלה בדיג המסורתי של האזור ניגשו רושפלד ושני למשימת הבישול. לרשותם עמדו 20 דקות בלבד על מנת להכין מנת צלופחים. השופט במשימה הזו היה לא אחר מאשר יו"ר ועד הדייגים האזורי, בחור שמבין דבר או שניים במעדנים כאלה. למרות שיונתן רושפלד נראה בהתחלה כמי ששולט בחומר הגלם החלקלק, ידו של אייל שני הייתה על העליונה והוא זכה בכוכב שני בזכות מנת מרק הצלופח שלו. הדרך אל הניצחון החלה להיסלל, שני כוכבים לשף אייל שני.
>>לכל המתכונים מ"קרב השפים הגדול" אמיליה רומאניה
משם המשיך צמד השפים לחוות "הומברה" המתמחה בייצור פרמז'ן (Hombre - Modena). לאחר סיור בחווה וכמובן טעימות, התפנו השפים למשימה לא פשוטה כלל: הכנת גרסה חדשה למנת הדגל האיטלקית "קאצ'ו א פפה", ספגטי עם הרבה פלפל שחור וגבינה, שהגה השף מאסימו בוטורה אחרי רעש האדמה שפקד את האזור לפני שנים. לטובת המשימה עמדו לרשותם 30 דקות בלבד. צוות השיפוט שהורכב ממנהלי החווה קבעו שהמנה של רושפלד טובה יותר וגרמו למתח רב בין השפים, הקרב על אמיליה רומאניה בשיאו. כוכב אחד לשף יונתן רושפלד לעומת שניים לשף אייל שני.
>> בא לכם לטוס לאמיליה רומאניה? כאן תמצאו את כל הפרטים
חוות פרמז'ן | תמונת AVI: רועי ברקוביץ', קרב השפים הגדולכמידי פרק, המשימה המסכמת היא הכנת ארוחה בת שלוש מנות לצוות שיפוט בכיר מאוד המורכב משפים בעלי כוכבי מישלן ומבקרי אוכל ידועים באזור. המשימה התקיימה במלון "אנטיקה קורטה פלביצ'ינה" בעיירה ציורית הסמוכה לעיר פארמה (Antica corte pallavicina). השפים נדרשו להביא לצלחת את כל הידע שצברו על אמיליה רומאניה במהלך היום ובנוסף להכניס גם את עצמם לידי ביטוי במנות. לאחר סיבוב קניות בשוק המקומי החלו השניים לעמול על הארוחה. הכוכב הראשון במשימה הוענק לשף אייל שני על מנת הפתיחה הפשוטה אך הטעימה. מצב הנקודות בשלב הזה הוא: שלושה כוכבים לאייל שני לעומת כוכב בודד לרושפלד. גם הכוכב עבור המנה העיקרית הלך לשני. הכוכב השלישי במשימה הוענק לרופלד על קינוח מדהים אך כל זה היה כבר לא רלוונטי. אייל שני הוא "מלך אמיליה רומאניה" שצבר ארבעה כוכבים לעומת שניים בלבד לרושפלד.
עוד ב"קרב השפים הגדול":
- המלך של נאפולי - סיכום הקרב הראשון
- טעם יקר: התבלין שיעלה לכם 5,000 דולר
- רושפלד: אייל משתמש במילים כדי להקטין אותי"
"קרב השפים הגדול": ימי רביעי ב-21:00
כל הכתבות | השפים | מתכונים מהתכנית | פרקים מלאים | כל הקטעים מקרב השפים הגדול