זה צפוי להיות שבוע קולינרי מעניין במיוחד לתושבים של 2025. אחרי שבשבוע שעבר זכו לביקור של השף אביב משה שקיבל לידיו את המסעדה של העיר, בסוף השבוע הגיע השף חיים כה עם כמה הפתעות קולינריות מעניינות. כלומר, רק לתושבים שיוכלו לשלם עליהן.
כהן הוא אחד השפים המוכרים בישראל, צופי הטלוויזיה אוהבים אותו בזכות התוכניות "מאסטר שף" ו-MKR, והפודיז פוקדים כבר שנים את מסעדותיו יפו-תל אביב ודיקסי. לאחרונה מוצא כהן זמן בין עיסוקיו ומהווה גם את אחד הקולות הבולטים במחאת המסעדנים נגד הרגולציה של משרד האוצר, שמקשה על המסעדות בישראל ובשנה האחרונה אף הביאה לסגירתן של מסעדות ותיקות רבות. רגע לפני שהוא קופץ שש שנים קדימה ל-2025, תפסנו אותו לשיחה קצרה על מסעדנות, לחוח, אינסטגרם ולמה אנשים מרגישים שהוא חלק מהמשפחה שלהם.
שלום חיים, איך אתה רואה את עולם המסעדנות בשנת 2025?
"אם ההתייחסות של המדינה לענף המסעדנות תישאר כמו שהיא, כלומר: רגולציה אינסופית ולא הגיונית, מה שיקרה זה שייכחדו המסעדות, במקומן יהיו רק דוכני אוכל ולא תהיה כמעט עבודת מלצרות. אנשים יעברו לאכול בכלים חד פעמיים וניירות. זה יהיה עצוב מאוד לכולנו. מעבר לזה, ברמה הבריאותית זה יעלה את האוביזם (השמנת יתר קיצונית - ב״ב) למצב שקיים כיום בארצות הברית. אחת הסיבות להשמנה שם זה שהרבה יותר זול לאכול ג׳אנק פוד מאשר לקנות פירות וירקות".
מדאיג מאוד. ומה לגבי טרנדים קולינריים? יש מאכלים שאתה חושב שהולכים להשתלט על חיינו?
"אני חושב שהלחוח הולך לחזור אלינו כסנדביץ׳".
במקום פיתיות יהיו לנו לחוחיות?
"הוא לא יחליף את הפיתה אבל הוא ייתן פייט מאוד חזק. בסוף צריך לזכור שלחוח זה פנקייק בצורה כזאת או אחרת. בנוסף, הסחוג והאריסה יחליפו כל מיני חריפים למיניהם. אני חושב שהסחוג יהיה הוואסבי הלאומי, כבר עכשיו יש לי מנות ביפו-תל אביב שמשתמשות בסחוג. אני יכול לספר שלאחד הימים בעיר אני מתכנן להגיש ניוקי בחמאת סחוג".
לאיזה מנות נוספות יכולים לצפות התושבים?
"ביום אחד אני אעשה להם דיקסי, כלומר תפריט אמריקאי של המבורגרים וכיוב'. ובהמשך לטרנד, הלחוח יחליף את הלאפה ותהיה שם מנה מדהימה של קבבים בתוך לחוח עם סחוג ועגבניות. מנה שעדיין לא קיימת במסעדה שלי אבל היא תיכנס ליפו-תל אביב במקביל למסעדה של 2025".
אתה מופיע כל כך הרבה בטלוויזיה, היית חושב להיכנס לתכנית כמשתתף מן השורה?
"לא, אני לא רואה סיבה לחשיפה הזאת. למרות שאני חשוף כל הזמן, לקח לי הרבה שנים לחשוף קצת יותר את הבית שלי ולחשוף קצת יותר את המשפחה שלי. אני לא רואה את עצמי נכנס לעיר כזאת".
מוזר לך שאנשים מרגישים שהם מכירים אותך מהטלוויזיה?
"אני מצליח להבין את זה (צוחק). בגלל הקילומטראז׳ הארוך שלי על המסך, שהתחיל עוד עם 'שום, פלפל ושמן זית' ששודרה בערוץ 1 בשעה מאוד משפחתית (שישי אחר הצהריים - ב״ב), הפכתי לחלק מהרבה מאוד משפחות בישראל. אני חושב שאנשים מתחברים לדרך בה אני מדבר עם בני אדם. היום השיח הוא אמנם תחת כותרת של ישיר וכנה אבל בעצם מאוד גס ולא רגיש. במובן הזה אני נשארתי בעולם הישן, מדבר כמו שחינכו אותי: דרך ארץ קדמה לתורה. גם אם צריך לומר דברים שהם לא נעימים בתוכן, צריך לומר אותם בצורה נעימה. כנראה שאנשים מתגעגעים לזה וכשאנשים באים ומחבקים אותי זה חלק מהעניין".
איפה אתה עומד בסוגיית צילום המנות באינסטגרם?
"אני אגיד לך, אני זוכר שכשאמא שלי הייתה מגישה לנו אוכל אז היא הייתה דואגת שלא נעשה שום דבר אחר, רק שנאכל: 'תאכל שלא יתקרר'. מהמקום הזה, מהרגע שיש משהו שהוא יותר חשוב מהאוכל זה מעצבן אותי, אני סולד מזה. אני מבין שהיום מה שיותר חשוב מהאוכל זה התמונה של האוכל, והתיוג של איפה אתה ועם מי אתה. אני מבין שהעולם השתנה ואני כבר לא נלחם נגד זה כי זאת מלחמה אבודה. בסוף הרוב מנצח. אני אספר לך שאני מוצא את עצמי לא פעם גם בארוחה משפחתית שהילדים שלי מצלמים את המנות".
>>כל הארוחות שהשף חיים כהן יכין לתושבים של 2025
2025 משודרת בקשת, ערוץ 12