כל ירושלמי שתפגשו, יגיד להם שהוא מכיר את ירושלים הכי טוב מכולם. והוא צודק. אז רגע לפני שאנחנו סוגרים חופשה בעיר הבירה, החלטנו לשאול את המקומיים על הלוקיישנים שהם הכי אוהבים.
"מצליח לשלב בין ישן לחדש"
תומר פאור (25)
קצת על עצמי: היום אני סטודנט שנה ב' לתקשורת ומדע המדינה באוניברסיטה העברית בעיר. עובד ומתנדב בתחום השיווק והדוברות של ארגונים ירושלמים שונים.
כמה שנים בעיר? מאז שנולדתי בפסגת הר הצופים, אני לא עוזב את ירושלים.
ההמלצה שלי:
המקום האהוב עלי בירושלים הוא "בית הנסן", מרכז תרבות לעיצוב מדיה וטכנולוגיה, שיושב במבנה היסטורי וממוקם על הגבול שבין שכונת טלביה למושבה הגרמנית.
המבנה שנפתח לקהל ב-2013 הוא בדיוק מה שצריך: מקום שקט במרכז העיר עם תערוכות מעניינות, בר ומסעדה מוצלחים וטעימים, מבנה היסטורי מרהיב, פינות נסתרות לדייטים ואפילו מגדל תצפית שמשקיף על האזור. אני אוהב את המקום כי הוא מצליח לשלב בין ישן לחדש ולהיות פינת חמד בתוך ההמולה של העיר, מקום מדהים בכל שעה ועונה.
"לשיר שם זו חוויה מרוממת נפש"
שולמית שפרבר (33)
קצת על עצמי: בהכשרתי אני מטפלת בתנועה ומחול ומטפלת מינית מוסמכת, מרכזת את שלוחת המרפאה לטיפול מיני "אישי - סניף ירושלים". אני נשואה ואמא לשני בנים מופלאים, אוהבת לרקוד קונטקט אימפרוביזציה וריקודי בטן ולשיר עם בן הזוג שלי שהוא מוזיקאי.
כמה שנים בעיר? נולדתי בבית החולים משגב לדך בירושלים. עד גיל עשר גדלתי בקטמון הישנה וכשהייתי בת עשר משפחתי עברה לגור ברובע היהודי בעיר העתיקה של ירושלים. מגיל עשר עד גיל 28 גרתי בעיר העתיקה וכיום אני מתגוררת ברחוב דרך בית לחם בתלפיות.
אני מאוהבת בעיר הזו וקשורה בה בעבותות אהבה, ירושלים היא חלק מהזהות שלי. לגדול בעיר העתיקה אפשר לי היכרות עם מגוון האוכלוסיות שמתגוררות בעיר - יהודים, מוסלמים ונוצרים. הבית בו גדלתי תמיד היה פתוח והורי עסקו לא מעט ביחסים בין דתיים. בית הורי נמצא על קו התפר בין הרובע היהודי לרובע הארמני, אחד מקירות הבית משותף להורי ולכנסייה האשורית. בילדותי היו לי חברות יהודיות ונוצריות ואת כולן אהבתי. כשהגעתי לגילאי העשרים המאוחרים שלי יצרתי קשרים גם עם נשים מהרובע המוסלמי וקשרים אלו הרחיבו את עולמי. אני מודה על הזכות שנפלה בחלקי לגדול במקום כה מיוחד שקדוש לשלוש הדתות הגדולות.
ההמלצה שלי:
מקום שאני מאוד אוהבת בעיר זו כנסיית סנטה אנה. זו כנסיה הממוקמת בקרבת שער האריות בויה דולרוזה. דרך שער עץ נכנסים לגן יפהפה ורחב ידיים, בחצר הכנסייה שרידים ארכאולוגיים ובריכות ששימשו בתקופת בית המקדש השני כמאגר מים ובריכות מרפא. הכנסייה עצמה יפהפייה, כנסיה צלבנית טיפוסית ויש לה אקוסטיקה מדהימה. לשיר שם זו חוויה מרוממת נפש.
אני מרגישה מחוברת למקום הזה כי בתקופות שונות היא שימשה את שלוש הדתות. במאה ה-8 לפני הספירה, נבנה במקום בור מים לאספקת מים לבית המקדש, ובמאה השלישית לפני הספירה נבנתה במקום בריכה נוספת ששימשה לשטיפת הצאן שהובא להקרבה כקורבן בבית המקדש. בתקופה הביזנטית נבנתה במקום כנסייה.
ב-1187, חמש שנים לאחר תבוסת הצלבנים, הפכה הכנסייה למדרסה מוסלמית ובכתובת מעל משקוף הכניסה כתוב: "בשם אללה הרחום והחנון. כל הטוב והיפה שעלה בגורלכם הוא מאללה". ב-1856 נמסר המקום לנפוליאון השלישי והכניסה, שהייתה שם בעבר, שוקמה.
אני מרגישה שהמקום הזה מגלם בתוכו את ההיסטוריה העתיקה של ירושלים, את המלחמות, הניצחונות והתבוסות, את ההרס והשיקום. ובעיני, מקום ששימש את שלוש הדתות בתקופות שונות חייב להיות מקום מיוחד.
אם כבר חופשה... ירושלים. לכל הפרטים על האירועים בעיר>>
"להרגיש טבע וברגע אחד לחזור לשכונה"
רעות צדוק (32)
קצת על עצמי: עוסקת בשיקום והכשרה תעסוקתית בתחום בריאות הנפש וכן מאמנת להתפתחות אישית.
כמה שנים בעיר? אני ירושלמית מלידה, מעולם לא עזבתי את העיר אבל גם לקח לי זמן להתאהב בה. גדלתי ברמות והיום אני שוכרת דירה בקטמון עם חברות.
ההמלצה שלי:
עמק המצלבה זו פיסת הטבע הכי קרובה אליי. בחורף ניצלנו אותה לאירועים חברתיים כשאי אפשר היה להיפגש בחללים סגורים. אני הכי אוהבת שיש שם כל מיני פינות יפות לשבת לפיקניק באמצע ירושלים, להרגיש טבע וברגע אחד לחזור לשכונה.
"פה נשקפות תולדות העיר בעבר ובהווה"
יוסי שפיינר (65)
קצת על עצמי: גר בשכונת פסגת זאב, מרצה בתוכנית לזיכרון ומורשת במכללת "אפרתה" בירושלים וחוקר את ההתיישבות היהודית סביב ירושלים ערב הקמת המדינה (עטרות ונווה יעקב והקיבוצים: קריית ענבים, מעלה החמישה ועוד).
כמה שנים בעיר? נולדתי בשכונת בית וגן בירושלים וחייתי בה כמעט כל חיי, חוץ מהפסקות קצרות בהר גילה ובעפרה (במסגרת עבודה בחברה להגנת הטבע). משנת 1995 אני מתגורר בשכונת פסגת זאב ומנסה להנחיל לתושביה מודעות להיסטוריה של האזור.
ההמלצה שלי:
אני אוהב בעיקר נקודות תצפית עם נוף יפה, בהן נשקפות תולדות העיר בעבר ובהווה. בטיילת ארמון הנציב - בדרום ירושלים, יש תצפית לעבר ירושלים העתיקה. בצפון ירושלים יש תצפית מנבי סמואל - המדגישה את החשיבות של הכניסה לירושלים וממנה ניתן לראות את שלל שכונות העיר. גם בהר הצופים יש תצפית ממנה נשקפים מצד אחד אזורי המדבר וסביבות העיר מעלה אדומים (מזרחה) והאזור המיושב (מערבה), ירושלים על שלל רבדיה ההיסטוריים. שהרי: "ירושלים הרים סביב לה...".
"הגן הזה הפך להיות חלק משמעותי בקשר שלנו"
יסמין רמון (28)
קצת על עצמי: עובדת בבית הספר הניסויי לילדים מאושפזים בהדסה עין כרם, במחלקת השתלות מח עצם ובטיפול יום פסיכיאטרי. בנוסף אני רכזת של הקהילה הרפורמית ביישוב צור הדסה. אני בוגרת תואר בתקשורת ומדעי ההתנהגות ומתחילה בקרוב הסבה לחינוך מיוחד.
כמה שנים בעיר? נולדתי בירושלים. כשהייתי בת תשע בערך, עברנו לצור הדסה. בחיי הבוגרים נדדתי ולפני קצת יותר מחצי שנה, ממש עברתי לגור בירושלים ולא רק לעבוד בה. במצטבר זה יוצא משהו כמו 11-12 שנה. כאמור, מאז הפעם האחרונה שחזרתי לעיר עברה קצת יותר מחצי שנה, אבל אני לא רואה את עצמי גרה בשום מקום אחר.
ההמלצה שלי:
יש לי חיבה לא מוסברת לגן סאקר בשנה-שנתיים האחרונות. הדייט הראשון שלי עם בן זוגי היה שם וגם הרבה מהדייטים שאחריו. הכרנו בקורונה ולא היו מקומות לצאת אליהם, חוץ מגני משחקים ופארקים. אפילו צחקנו שזה כמו דייטים של דוסים ואני הבאתי בקבוק לדייט הראשון. לאחרונה התארסנו ואין ספק שהגן הזה הפך להיות חלק משמעותי בקשר שלנו.