זלצבורג, עיר הולדתו של מוצרט, מארחת בקביעות שניים מהפסטיבלים היוקרתיים ביותר למוזיקה קלאסית בעולם. הגדול שבהם מתקיים בקיץ, והשני בתקופת האביב. הוא צנוע יותר בממדיו, אך מארח שמות גדולים לא פחות. פסטיבל זה מתקיים תחת הכותרת "פסטיבל הפסחא", ואורך כשבוע וחצי.
השנה יתקיים פסטיבל הפסחא בזלצבורג בין ה-31 במארס ל-9 באפריל. מי שרוצה להיצמד לתאריכי חופשת הפסח בישראל, יוכל לתפוס את מחציתו השנייה של הפסטיבל. את הימים הנותרים לחופשה אפשר לבלות בווינה, שגם בה יש אופציות מוזיקליות נהדרות בתאריכים אלו.
הדרך הנוחה ביותר להגיע לזלצבורג היא בטיסה של אוסטריאן איירליינס, היוצאת ב-8 באפריל בשעה 6:30 בבוקר, עם קונקשן בווינה. בשעה 10:50 כבר תנחתו בזלצבורג, ויהיה לכם מספיק זמן לעשות סיור פנורמי בעיר ולנוח עד הקונצרט של הערב.
קונצרט זה, שיתקיים בשעה 19:00, קרוב אלינו במיוחד: התזמורת הפילהרמונית של ברלין תחגוג בו 50 שנות שיתוף פעולה עם המנצח זובין מהטה, במה שנראה קונצרט מרגש מאוד. מהטה ינצח בקונצרט על הסימפוניה מספר 8 של ברוקנר.
את היום למחרת אפשר לבלות בזלצבורג והאזור - במקבץ האגמים היפהפיים המקיף את העיר או בסיור במכרה המלח בהאליין (Hallein). בערב של ה-9 באפריל שוב יש מופע מומלץ - האופרה "כרמן" של ביזה, עם סוללת זמרים כוכבים בראשותם של מגדלנה קוז'נה ויונאס קאופמן. גם בקונצרט זה תנגן הפילהרמונית של ברלין, הפעם בניצוחו של סיימון ראטל.
אם תחליטו להקדים את החופשה ולהגיע לזלצבורג מוקדם יותר - כלומר, לפני כניסת החג - תוכלו ליהנות מקונצרטים נפלאים נוספים, שכולם יבוצעו על-ידי הפילהרמונית של ברלין, בניצוחו של סיימון ראטל. בין היתר, יבוצעו בפסטיבל הרקוויאם של פורה, הקונצ'רטו לפסנתר של שומאן (עם מאריי פרהיה כסולן), "השיר על הארץ" של מהלר ועוד.
לתוכנית פסטיבל הפסחא בזלצבורג: osterfestspiele-salzburg.at
בעקבות צלילי המוזיקה
כדאי לבקר באזור האגמים המקסים זלצקמרגוט, ולטייל בעיירות הקסומות שבו, ובמיוחד סנט וולפגאנג, המוכרת מהסרט "צלילי המוזיקה". את הדרך מזלצבורג לווינה כדאי לעבור בדרך יפהפייה העוברת בעיר הנופש והספא המפורסמת באד אישל, ובמידת האפשר לצאת לשייט קצר על נהר הדנובה. גם בוינה יש הופעות מוזיקליות מעולות. ב-10 באפריל תעלה באופרה הממלכתית "שיקוי אהבה" המקסימה של דוניצטי; ב-12 בחודש תוכלו לבחור בין "פרסיפל" של וגנר באופרה הממלכתית לבין האופרטה "נסיכת הצ'רדש" באופרה העממית; וב-13 באפריל - אם תצליחו להשיג כרטיסים - תוכלו ליהנות מקונצרט הפילהרמונית של וינה בניצוחו של אנטוניו פפאנו. אם נשאר לכם זמן, כדאי לבקר גם ביערות וינה, שבעבר היו אזורי הציד החביבים על משפחת המלוכה. מלבד מהאווירה הפסטורלית יש בהם כפרים נינוחים משופעים בבתי יין, שאפשר לבלות בהם ערב אלכוהולי נחמד.
"חדר האוכל" (Esszimmer)
לא רק לשף עומר מילר יש מסעדה שנקראת "חדר האוכל", גם בזלצבורג יש מסעדה שזה שמה, והיא אחת המומלצות בעיר. היא מתהדרת בכוכב מישלן, ופתוחה לארוחת צהרים (12:00-14:00) או לארוחת ערב (18:30-21:30). בשעות הערב, המסעדה מציעה ארבעה תפריטים קבועים, במחירים שנעים מ-68 ועד 94 אירו לסועד. האופציה הזולה ביותר היא התפריט הצמחוני, והיקרה ביותר היא התפריט של השף, אנדראס קאיבלינגר. המסעדה מתאימה למי ששבע משניצל וינאי, גולאש ושאר המאכלים האוסטריים הקלאסיים הכבדים, ופתוח לחוויית אכילה אלגנטית ומתוחכמת יותר.
אתר: www.esszimmer.com
מלון גולדנר הירש ( Goldener Hirsch)
למי שבא לזלצבורג במטרה לבקר באירועי הפסטיבל, מלון "גולדנר הירש" ("הצבי המוזהב") הוא הבחירה הראשונה. המלון ממוקם על דרך גאטריידגאסה (Getreidegasse), באזור העיר העתיקה של זלצבורג. הוא נמצא ישירות מול "היכל הפסטיבל" שבו נערכים הקונצרטים, וצעדים ספורים מבית הולדתו של מוצרט ומרחק הליכה קצר מהקתדרלה ומכל אתרי התיירות המרכזיים של זלצבורג.
המלון הוא מסורתי-מפואר, והוא שוכן בבניין היסטורי מתקופת המאה ה-15. החדרים בו מרוהטים בסגנון אוסטרי קלאסי, ומצוידים בחפצי עתיקות ורהיטים בעבודת יד.
אתר: hotel-goldener-hirsch.h-rzn.com
אוכלים אצל הרצל
במלון גולדנר הירש עצמו יש שתי מסעדות. הראשונה היא מסעדת גולדנר הירש, שמגישה מאכלים מן המטבחים האוסטרי והבינלאומי. השנייה - שימו לב לשם - היא מסעדת הרצל, ובה מוגשים מאכלים מסורתיים של אזור זלצבורג.