כמו כל הישראלים גם אני התאהבתי בברלין. המחיה הזולה, תחושת החופש, המרחבים הגדולים והסקרנות שכל בניין ובניין בה מעורר, גרמו לי לקפוץ לשם לא מעט פעמים. רפורמת השמים הפתוחים הפכה את כל הסיפור הזה לאטרקטיבי עוד יותר, כשהיום אפשר לטוס לאירופה ב-200-300 שקל ולבזבז אפילו פחות ממה שמוציאים בסוף שבוע בתל אביב.
מחפשים טיסה זולה לברלין? היכנסו ל-smartair
וכך, כשהציעו לי להצטרף לנסיעה שתחקור את השופינג בעיר, זו נראתה לי כמו הזדמנות נהדרת. עד עכשיו אמנם הכרתי כל פארק, מוזיאון, בר ומסעדה, אבל דווקא בקניות העיר לא נראתה לי מצטיינת במיוחד, למרות המחירים הנמוכים. לכן, לא ממש הופתעתי שהמדריכה שלנו חשבה בכלל שהיא אמורה להראות לנו את מורשת אונסק"ו בברלין, במקום כמה חנויות בגדים. אחרי מסע שכנועים והבהרות, היא לקחה אותנו לסיבוב שאישש את רוב מה שחשבתי על השופינג בעיר - אולי היא בעיקר מלאה ברשתות שאנחנו מכירים, אבל היתרון שהן מגיעות כאן במחירים ממש משתלמים. אז למרות הכל, קבלו את המדריך השלם לשופינג בברלין (מבטיחה שפרידריך שטראסה ו- KDW יוזכרו רק בקטנה).
שופינג עם פיסת היסטוריה
אזור הקניות המרכזי בברלין הוא ההאקשר מרקט (Hackescher Market). בספרי הטיולים דואגים משום מה תמיד לתאר אותו כקובנט גרדן של ברלין, אבל הקשר ביניהם מקרי בהחלט. ההאקשר מרקט הוא דוגמה טובה למה שיש לברלין להציע - הרבה כיף, אבל גם המון היסטוריה בין הקירות. האזור בנוי מבניינים בעלי חצרות פנימיות, זכר לשלטון הקומוניסטי ששלט בחלק המזרחי של העיר עד 1989, ובעצם אפשר לשוטט שם בין החצרות ולהיכנס לחנויות השונות.
ברחוב רוזנטלר והרחובות הסמוכים לו אפשר למצוא את כל הרשתות. קפיצה לשם בתקופת הסיילים יכולה לקזז את עלויות הטיסה אל מול המחירים המוצעים לנו בארץ. ב-H&M אפשר לקנות ג'ינסים ב-20 אירו, חולצות בעשרה אירו, חצאיות במחירים דומים ועוד. הבגדים בסניף מנגו הסמוך הרבה יותר קלאסיים מאלו המוצעים לנו כאן בארץ וגם הם נעים במחירים נמוכים בהרבה - 20-50 אירו לחולצות, חצאיות ושמלות.
הסניף של אורבן אאוטפיטרס (Weinmeisterstrasse 10), שהגיע לברלין רק לפני כארבע שנים, קצת פחות משתלם לכיס (50-100 אירו לפיס) אבל תמיד שווה קפיצה, אפילו בשביל האקססוריז וקצת מציאות לבית. אם אתם מחובבי האיפור, בסניף המהמם של מאק, ממש ליד H&M, תוכלו לקנות אספקה בכמעט חצי מחיר, עם דיילות חביבות שבדרך כלל כולן דוברות אנגלית.
גם הסניף של Neue Schönhauser Straße 20) COS), האחות הגדולה של H&M, מציע בגדים ברמות מחירים טיפה גבוהות יותר, אבל כאמור, יותר זול מבארץ. בחצרות עצמן אפשר למצוא בוטיקים של מעצבי בגדים מקומיים, שם המחירים גם יכולים להגיע ל-100 אירו ומעלה לפריט. חובבי העיצוב יכולים למצוא בחצרות המון חנויות וגם להיכנס ל-muji היפנית (ברחוב האקשר מרקט 1).
כשאתם מגיעים לאזור שווה להיכנס לכל החצרות, בכל אחת מהן תגלו עולם ומלואו של ארכיטקטורה, היסטוריה וכמובן שגם חנויות. אחת החצרות היפות, היא זו שיוצאת מרוזנטלר 39, שעל כל קירותיה ציורי גרפיטי מרהיבים וגם כמה פסלים שידעו ימים יפים יותר.
הפסקת סוכריות
עוד פנינה ששווה ביקור, היא חנות הממתקים Bonbonmacherei ברחוב אורניינבורגר 32 (Oranienburger), שם מכינים במקום סוכריות בכל טעם שתוכלו להעלות על דעתכם. ואפילו אפשר להגיע ולצפות בייצור שלוש פעמים ביום ב-14:00, 16:00 ו-18:00. שימו לב שהחנות סגורה בחודשי הקיץ יולי-אוגוסט.
מי שלא אוהב לשוטט ברחובות, יוכל למצוא בברלין גם לא מעט קניונים שמרכזים את כל הרשתות שאנחנו אוהבים. הגדול והמרכזי בהם הוא קניון אלכסה, עם העיצוב המכוער שהופך אותו ליפהפה בדרך לא דרך, שם אתם יכולים לאבד לשעות ארוכות ולסכם את כל הקניות, כולל מוצרי חשמל, בחמש שעות דחוקות.
אחר כך אפשר לצאת לאלכסנדר פלאץ ולמצוא שם עוד בגדים במחירי רצפה כמעט. סניף ענק של a&c שם אפשר להצטייד בהלבשה תחתונה ובגדי ילדים (וכמובן עוד) במחירים באמת מצחיקים, ניו יורקר המציעה בגדים זולים לצעירים יותר, וגם סניף של פריימרק הבריטית, רשת שאהובה מאוד על הישראלים. למחפשים קוסמטיקה זולה (יחסית לארץ) וקצת מותגים - אפשר להיכנס לכלבו "גלריה" ולמצוא הכל. אבל המחירים כאן כבר קצת יותר גבוהים.
>> עוד בערוץ החופש:
כמו מתוך גלויה: טיול בפירנצה וסביבותיה
תשכחו מפריז: חופשות פסח לא שגרתיות בחו"ל
קמפיין תיירותי בדנמרק: תעשו יותר סקס
וינטג' ברלינאי
ואם אתם מחפשים בגדים אחרים מאלו המוצעים ברשתות, יש לברלין פתרון גם לזה, רק טיפה יקר יותר:
בשכונת פרצנלאוור ברג (Prenzlauer Berg) יש המון חנויות יד שנייה, חנויות בוטיק קטנות, חנויות עיצוב ועוד. הרחוב המרכזי בו אפשר לרכז את הקניות הוא Kastanienallee, ומומלץ פשוט לעבור חנות חנות ולחפש מציאות. כמעט בכל חנות כזו יש חדר המציע סיילים ואפשר למצוא בגדים במחירים מצוינים. מה שכיף בחנויות האלו שבכל אחת, גם אלו שנראות יקרות יותר, אפשר למצוא גם בגדים בעשרים אירו וגם בגדים ב-200 אירו, אז אם אתם מחפשים בגדים אקלקטים יותר, ויש לכם סבלנות, זה המקום בשבילכם. חוץ מזה, יש ברחוב המון בתי קפה ומסעדות ששווים ביקור. לארוחה קלה, ממליצה על הפיצה ב-La Focacceria.
* בימי ראשון, שווה לבקר גם בשוק הפשפשים הגדול שליד מאוור פארק, שם הצלחתי למצוא בכמה ביקורים בגדי מעצבים צעירים במחירים של עד 30 אירו. וכמובן שאפשר למצוא שם מציאות לבית ובגדים יד שנייה.
מה עוד?
עוד רחוב קניות מפורסם אך תיירותי, ומשום כך גם יקר יותר, הוא פרידריך שטראסה. שם אפשר למצוא את כל הרשתות המוכרות וגם קצת מותגים.
KDW - הכלבו היוקרתי של ברלין. מציע את כל המותגים היוקרתיים המובילים. וגם ברחובות המגיעים אליו שווה לשוטט ולבקר בחנויות. קחו בחשבון שזה כבר מחירים גבוהים יותר.
שכונת קרוייצברג - הרבה מאוד חנויות יד שנייה מוצלחות, שמוכרות גם בגדי מעצבים מקומיים במחירים משתלמים.
למרחיקי לכת, אפשר לנסוע ב-S1 BAHN כעשרים דקות נסיעה ממרכז העיר לתחנת - Rathaus Steglitz, ומשם ללכת ברחוב Schloßstraße שכמו כל אזור קניות איכותי, מתחיל בקניון ונגמר בקניון ובהליכה לאורכו (לא מדובר ברחוב קצר) אפשר להיתקל בהמון רשתות, מותגים מקומיים וכל מה שצריך במחירים טובים.
אז כמו שכבר הבנתם, ההגעה לברלין הפכה לקלה וזולה בשנים האחרונות ועם הסכם השמים הפתוחים זה אפילו זול יותר, במיוחד כשמזמינים מוקדם. אני ממליצה לקחת סוף שבוע ארוך של חמישי – ראשון, שבאמת יספיק להרבה שופינג ואפילו קצת יותר מזה.
לינה
בברלין אפשר למצוא המון סאבלטים ודירות נופש במחירים מגוחכים כמעט ב-airbnb. מלונות דירות עם חדרים מאובזרים במטבחון וכל מה שצריך, ב-50-80 אירו ללילה.
במלון לאונרדו שבו לנו במהלך הביקור, ונמצא במרחק של עשר דקות הליכה מאלכסנדר פלאץ ושכונת פרנצלאוור ברג חדר יעלה החל מ-65 אירו ללילה.
* הכתבת הייתה אורחת של חברת התעופה איזיג'ט