זה בטח מאוד יפליא אתכם לשמוע, אבל ערב אוסטרי טיפוסי דומה מאוד לטברנה ים תיכונית: הרבה יין, אוכל, מוזיקה ושירה. כי למרות החזות המהוגנת שלהם, האוסטרים אוהבים לעשות שמייח. אבל את זה בטח כבר יכולתם להבין מהחיבה שלהם לאלכוהול.
ברובע ה-19 של וינה תוכלו לחוות ערבים כאלה בכמה בתי יין ופונדקים שיגישו לכם את הבציר האחרון היישר לגרון - הכול מתוצרת עצמית. האוסטרים קוראים לזה הויריגן. שני אזורים מומלצים לסבוא ולהתהולל בהם הם גרינצינג, שהוא אתר בילויים לילי תיירותי מאוד וסיברינג הנמצא בסמוך לו ומסתמן כיעד חדש המושך תיירים מכל העולם ובו מסעדות עם מעדני גבינות ובשר בצד יין תוסס. אז מה תוכלו לאכול בשביל לרפד את הבטן לכבוד השיכר? ובכן יש שם בשר חזיר מעושן, מבושל או צלוי עם קרום פריך וקימל, עוף צלוי על גחלים, לשון בקר ועשרות סוגי נקניקים. הארד קור אוסטרי. מי שלא רוצה בשר יכול להסתפק בסלטים וממרחים ופרוסות לחם שחור, ובאווירה עליזה ואוכל זול. סביר להניח שגם אם תתפרעו הנזק לא יעלה על 20 יורו לאדם.
איך מגיעים: חשמלית 38 ממרכז העיר.
טיפ: היין נשפך כמו מים ואפשר להזמין אותו כמו בירה, לפי כוס, חצי ליטר או ליטר ועוד. כמו השטן הקטן הוא עולה לראש מבלי שתרגישו ואם לא תמהלו אותו בקנקן מים מינרלים, אתם בצרות.
יאללה בלגן ביטה-שן
אולי לא משליכים שם צלחות, אבל לאכול טוב, לשתות טוב, ולהצטרף לאוסטרים המבוסמים בפזמון החוזר - זה מה שעושים בהויריגן האוסטרי. וזה אפילו לא עולה הרבה
אדמית פרא
|
| פורסם 17/08/08 18:36