אם הגעתם למוסקבה, ובא לכם להרגיש כאילו נולדתם למשפחת אצולה ברוסיה הצארית, או סתם לפתוח שולחן עם גאידמק ושאר אוליגרכים – פושקין זה המקום. האווירה האריסטוקרטית של השמנת הרוסית תכה בכם כבר בכניסה למסעדת היוקרה שכוללת ארבע קומות מעוצבות בסגנון תחילת המאה ה-20. האינטלקטואלים מוזמנים להתמקם בחדר הספרייה בקומה השנייה לצד טלסקופ ישן ומדפי ספרים מעץ עתיק, הקלאוסטרופובים ואלה שמחפשים נוף יפה ימצאו את מקומם במרפסת הספרייה בקומה השלישית, ליד החלונות המשקיפים לשדרת טברסקוי היפהפייה. אם תגיעו בקיץ, תרוויחו גם את הלאונג' המקורה על גג הבניין, על אווירת הדקדנס שבו ומוזיקה קלאסית ברקע.
לפני שאתם בכלל מתחילים להסניף את ניחוחות המטבח הרוסי-צרפתי, כדאי שתכינו 250 דולר לאדם. כמעט כל דבר שתבחרו מהתפריט העשיר יהיה מוצלח, והתשלום הוא לא רק עבור האוכל המשובח, אלא גם סוג של כרטיס כניסה אל החברה הגבוהה לשירות המדהים. לכל מנה פה יש מלצר משלה, וכל הארוחה מתנהלת תחת טקס קפדני ורשמי.
בגזרת התפריט תוכלו להזמין האם שהושרה במרינדה של פירות יער ומוגש על שיפוד העשוי בצק לצד עגבניות שגדלו בהרים של אובזיקסטן, כיסונים בפואה-גרה עם אגס ורימונים ומאפינס ממולאים בקוויאר אדום, חזיר מעושן ודבש תפוחים. מיותר לציין שגם הוודקה משובחת.
טיפ: אם אין לכם חיסכון לפרק בשביל ארוחה משפחתית, אפשר להסתפק בקינוחים ובוודקה שמחירם מתאים גם לתקציב הישראלי.
חשוב לדעת: פושקין ממוקמת במרכז העיר, אבל אל תטעו שאתם יכולים להיכנס אליה על הדרך. יש להזמין מקומות חודש מראש!
המלצה מיוחדת: פילורט- סוג של בשר עם ביצים ועגבניות שאפויות מתחת לרוטב גבינה.