לישון בבבית של ג'וליה צ'יילד
שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם פודיז אדוקים, או כי אתם מחפשים מקום עם היסטוריית טעמים לישון בו בצרפת.
החל מחודש יוני הקרוב תוכלו לבלות את הלילה בביתה הכפרי של השפית, ג'וליה צ'יילד, שהציגה את המטבח הצרפתי לאמריקאים. הבית בן שלושת חדרי השינה המקסימים, כולל גם בריכה ואת המטבח בו בישלה צ'יילד בתקופה בה התגוררה בצרפת, החל מ-1948. הבית נרכש בנובמבר האחרון במכירה של סות'ביס על ידי זוג מקולרדו, שמשלימות בימים אלו את ההכנות לפתיחת הדלתות הרשמית לאורחים ביוני הקרוב. הדבר היחיד שלא דרש החלפה הוא כלי המטבח המקוריים של צ'יילד, ועבור אפשרות השימוש בהם תצטרכו להיפרד מ-541 יורו ללילה. אם אתם מתחילים לחסוך דעו שב-2017 ייערכו במקום גם קורסי בישול, אך התשלום עליהם יגבה בנפרד. לפרטים ב-Airbnb.
טיפ השפית: את המטבח של צ'יילד מתקופת קיימברידג', מסצ'וסטס, תוכלו למצוא מאחורי קירות זכוכית במוזיאון הסמית'סוניאן להיסטוריה אמריקאית בוושינגטון.
אמנות באוויר הפתוח בפורטוגל
שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם מטיילים בעקבות אתרי מורשת עולמית של אונסק"ו, או כי אתם מחפשים תערוכה מעניינת באזור ליסבון.
ב-25 במאי תיפתח במחוז ליסבון בפורטוגל תערוכה ששווה לצאת בשבילה מעיר הבירה: Point of View (נקודת מבט) תתפרש ברחבי פארק דה פנה (Parque da Pena) של הארמון הלאומי פנה (Romanticist Pena National Palace), אחד משבעת הפלאים של פורטוגל, ואתר מורשת עולמית של אונסק"ו. עשרה אמנים מפורטוגל, ברזיל, פולין, גרמניה ובריטניה, הוזמנו להציג עבודות המביעות דיאלוג בין אדם לטבע, ואלו יישארו בגן הארמון במשך שנה שלמה. היוזמה העכשווית מבקשת לתמרץ מבקרים לשוטט יותר ברחבי הפארק בן ה-200 דונמים, ולגלם את תכונותיו הייחודיות דרך התערבות אמנותית. המחפשים אחר אמנות פחות עכשווית, ימצאו בארמון שנבנה במאה ה-19, תצוגת קבע של רהיטים וחפצי אמנות ממצרים, התקופה הגותית, התקופה המורית והרנסנס, שהיו שייכים למלך פרדיננד השני.
השוק הכי צעיר במרכז רומא
שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם שונאים שווקים צפופים בערים מתויירות, או כי אתם אוספים עוד המלצות לרומא.
אחרי שהכנו לכם את המדריך לשכונת מונטי ברומא, וגם המלצנו לכם על מעדנייה נהדרת שנמצאת ברחובות המקיפים את שכונת טסטצ'יו (Testaccio), הרשו לנו להכיר לכם עוד יעד טעים ונעים במיוחד בבירת איטליה. השוק של שכונת טסטצ'יו הוא רק בן ארבע שנים, ועל פי כל קנה מידה רומאי מדובר בתינוק בן יומו, ולכן עדיין לא מוצף בתיירים בדומה לקמפו די פיורי ודומיו. בשנותיו הקצרות נמצא השוק בעסקים משגשגים, חלקם מציעים תוצרת ומאכלים מקומיים, ואחרים - כיאה לשוק מודרני - מציעים למבקרים גם טעימות מן המטבח העולמי. בין כל השפע, ואחרי שלושה ימים של אכילה בלתי פוסקת הסתפקנו בדגימה מכריכי הבשר הטריים של Mordi e Vai, אחד טריפה אלה רומנה ואחד עם בקר מפורק, שניהם מילאו אותנו באושר ועונג הזכורים עד עצם היום הזה. למעדנייה.