הכפר האיטלקי החרב הפך למלון בוטיק
שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי את בדרך לטוסקנה או כי אתם אוהבים אתרים חרבים שעברו מהפך.
קבוצת בניינים מתפוררים בכפר Castiglioncello del Trinoro הפכו למלון הבוטיק מונטברדי (Monteverdi) בזכות שיפוץ שארך 14 שנים. מבנים ישנים ברחבי הכפר הקטן בחבל ואל ד'אורצ'ה (Val d'Orcia), שהוכר כאתר מורשת עולמית של אונסק״ו, הפכו למלון בן 29 חדרים ובו מסעדה, אקדמיה קולינרית וספא. במלון, שנפתח לפני 6 שנים ועבר לאחרונה הרחבה, עוצבו ונצבעו חדרי האורחים באופן אינדיבידואלי, והרהיטים שנבחרו להם הם פרי עבודתם של בעלי מלאכה ואומנים מהאזור. חלונות חדרי הרחצה משקיפים על הנוף הירוק, (בו ניתן להתבונן גם בשעת הרביצה במיטה) ומצויידים במוצרי-רחצה אורגניים של La Saponaria. הספא שהורחב לאחרונה, כולל בריכה תת קרקעית מחוממת בהשראה רומאית, חמאם ו-2 אמבטיות טבילה מסלעי טרוורטין יושבות במרפסת חיצונית המשקיפה על העמק. מחיר: החל מ-625 יורו ללילה.
>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש
הולנד: מצפה ציפורים בצורת ביצת שחף עם קינים
שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם צפרים חובבים או כי אתם מחבבים פרויקטים אקולוגיים.
שמורת הטבע שחלהוק (Scheelhoek) התחדשה לאחרונה במצפה ציפורים בשם טיי (Tij). המצפור נדמה כביצת-שחף עצומה, והוא נבנה לכבוד חגיגות פתיחתו המחודשת של סכר הרינגווליט (Haringvliet) בים הצפוני שנסגר לפני עשרות שנים. ״כיוון שאנחנו בונים את הכל באופן שמאפשר לפרק את כל האלמנטים בלי לאבד מערכם, אנחנו מבטיחים שההשפעה על הסביבה תהיה מינימלית״, אמר תומס ראו, מייסד משרד האדריכלים RAU שתכנן ובנה את המצפור בשיתוף עם משרד Ro&Ad. מסגרת העץ של המבנה מחולקת ל-2: התחתון, שצפוי להיות מוצף במים, נבנה מקורות עץ אקויה ניו-זילנדיות והעליונה מאורן. על מנת למזער ככל הניתן את הפגיעה בציפורים, נבנתה הגישה לתוך המצפור בצורת מנהרה (מחומרים ממוחזרים, כמובן) המכוסה בחול ים לטובת הטלת ביצים, וגדר עץ מענפים מקיפה את השטח בדומה לקן. פתחים קטנים משני צידי המצפור מאפשרים תצפית, ופתח גדול שפעור בראשו ומוקף בקנים, מספק אור יום טבעי לחלל החשוף והמרשים. ״המבנה עומד בכל הדרישות העיקריות של מבנה בר-קיימא בעל פונטציאל סיבובי הודות למודולריות ולאפשרות לפרק ולבנות אותו מחדש ללא מגבלות״, הוסיף ראו.
קאמקורה לתיירים: אל נא תלעסו תוך כדי הליכה
שתי סיבות להמשיך לקרוא: אם אתם בדרך ליפן או שאתם אוהבים ללעוס תוך כדי הליכה.
בחודש אפריל השנה הוציאה עיריית קאמקורה (Kamakura), יפן, צו רשמי המבקש מהמבקרים שלא לצרוך מזון תוך כדי הליכה. הצו שאינו מלווה בסנקציות דוגמת קנסות, הגיע בעקבות חשש משאריות מזון ואריזות שנשארות ברחובות, והשלטים המפצירים פורסמו בשטחים ציבוריים כדי להעלות את המודעות. אבל לא רק שאלת הזוהמה מנחה את היפנים, על פי הנורמות החברתיות בארץ השמש העולה רואות בפעילות גופנית תוך כדי אכילה כנימוסים גרועים. כזכור, מאז ספטמבר אשתקד נכנסה לתוקפה תקנה דומה בפירנצה, איטליה, לפיה אין לאכול ברחובות וכיכרות בפירנצה בין השעות 12-15 ו-18-22, ומי שיעבור עליה צפוי להיקנס במאות אירו.