שבוע סחר החליפין השני מעבר לפינה
שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם רוצים להיות בעוד שבוע במקום אחר או כי אתם רוצים לשלם על הלינה בכישוריכם.
מאות מלונות ברחבי העולם ישתתפו החודש בשבוע הבארטר: לינה תמורת מיומנויות או טובין. לשבוע סחר החליפין נרשמו למעלה מ-600 בד-אנד-ברקפסט׳ס, מלונות ועסקים מתחום המזון, לכל אחד ״רשימת משאלות״ משלו: כישורי נגרות, משחקי לוח, מחשב משומש, מומחיות באופטימיזציה במנועי חיפוש, אקרובטים ומוזיקאים. היוזמה הושקה בשנה שעברה והיא פרויקט אחות לשבוע הבארטר האיטלקי בן ה-11 של אתר bed-and-breakfast.it. לאחר שמפעילי האתר גילו שאחד החברים בו סוחר בבארטרים עם אורחים, הם החליטו לבקש מכל החברים להתנסות ב״סחר חליפין״ למשך שבוע חד פעמי שהפך למסורת שנתית. מרבית המשתתפים מגיעים מאיטליה ואתם יכולים לחפש מה מתאים לכם לפי יעד הנסיעה או המשאלה שתוכלו להגשים בין ה-18 ל-24 בנובמבר (ובמועדים נוספים בעתיד הקרוב).
>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש
ברונזה משלךְ
שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם בעד הכללת נשים במרחב הציבורי או כי אתם טסים לניו יורק בקיץ הקרוב.
בין 23 הפסלים המתארים דמויות היסטוריות ברחבי הסנטרל פארק במנהטן לא נמצאת אף אישה אחת לרפואה, עובדה שהולכת להשתנות באוגוסט 2020. בחודש שעברה אישרה מועצת העיר ניו יורק את התוכנית שהוגשה על ידי ארגון Monumental Women, ובשנה הבאה יחשף הפסל הראשון להנצחת דמויותיהן של אליזבת קאדי סטנטון (Elizabeth Cady Stanton), סוזן ב. אנתוני (Susan B. Anthony) וסוג׳ונור טרות׳ (Sojourner Truth) הסופרז׳יסטיות. סוגיית הדרת ייצוגן של נשים שעזרו בהגשמת החלום האמריקאי אינה נדונה בניו יורק לבדה, כשברחבי ארצות הברית כולה פחות מ-400 פסלים המייצגים נשים אמיתיות, למרות שנשים הובילו את התנועה לזכויות האזרח ונלחמו על ביטול העבדות, היו בין הראשונות לטוס מעל האוקיינוס האטלנטי, ורשמו הישגים כסופרות ועיתונאיות. מהדיווח שפורסם ב-Quartz עולה עוד, כי ארגון Monumental Women הושק על ידי Statue Fund, קרן הנושאת את שמן של סטנטון ואנתוני לפני כשש שנים, וגייס למעלה מ-1.5 מיליון דולר. הפסלת מרדית ברגמן (Meredith Bergmann ) תפסל את דמויותיהן של שתי הנשים ולצידן הפעילה למען זכויות עבדים משוחררים וזכויות נשים במאה ה-19 סוג׳ורנר טרות׳ (Sojourner Truth), שצורפה לתוכנית המקורית לאחר ביקורת על whitewashing.
אוסטרליה הכריזה על מפות טופוגרפיות כנחלת העבר
שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם מתכננים טיול באוסטרליה או כי תהיתם מתי זה יקרה.
ב-13 בדצמבר תחדל הרשות האחראית על המידע הגיאוגרפי באוסטרליה להדפיס מפות. לדברי המדען הראשי של Geoscience Australia, ד״ר סטיבן היל (Dr Steven Hill) אנשים פשוט לא קונים מפות בעולם של גרסאות מקוונות ומכשירי ניווט והביקוש ירד בקצב מהיר, ואילו ״עלויות האחסון והתחזוקה של המפות והעדכונים בגרסא המודפסת עלו יותר ויותר״. מהדיווח שפורסם ב-ABC נט אוסטרליה עולה עוד, כי העובדה שגרסאות של כל המפות יהיו זמינות כעת להורדה בחינם מאתר Geoscience, הצעד הגורף מעורר ביקורת, ולא בכדי. אחת מנקודות המחלוקת סובבת סביב ביטחון המטיילים בשטח, שהאפשרות להסתכל על המפה המלאה יכולה להציל את חייהם. "אתה צריך להיות מסוגל לראות לא רק מה קורה בעוד כמה מאות מטרים, אלא מה קורה באזור כולו סביבך," אמרה קלייר דראבש (Claire Drabsch), מדריכת טיולים, וציינה שלמפות הטופוגרפיות המודפסות יש גם ערך השכלתי. לדברי איאן מורטון (Ian Morton), מנהל חנות מפות הנייר האחרונה במלבורן, למפות של Geoscience יש קהל לקוחות קבוע ובו גם צעירים שמבינים את המגבלות בשימוש במפות במכשירי הטלפון.