ברוכים הבאים ל"בית" שלי, ושיהיה לכם בהצלחה
הרבה דולרים זרמו בחשבונות הבנק מאז הקמת Airbnb, שבמקור, אי שם לפני למעלה מעשור, נועדה לאפשר למטיילים מצד אחד לחוות את העיר מנקודת מבט בתקציב שפוי של מקומיים ומצד שני לאפשר לשוכרי דירות לכסות את שכר-הדירה בזמן שהם נוסעים למקום אחר. כיאה לרעיונות יפים בעידן הסופר-קפיטליסטי, לא הרבה נותר מהחזון המקורי ואורחים ומארחים מצאו את עצמם יותר מדי פעמים נתקלים בבעיות.
כך, ההפסד של כ-3,000 דולר הביא את דן ובר להשיק ב-2013 את Airbnbhell שמלא בסיפורים שהתגית ״אכזבה״ מגמדת את חומרתם ואחרים, כמוני, להימנע מהשימוש באתר באופן כמעט מוחלט. התמודדות מסוג אחר תוכלו למצוא בפוסט הסאטירי של דן פאוורס שפורסם באתר McSWEENEYS, שנפתח במילים הבאות: ״ברוכים הבאים! אני כל כך מתרגש לקראת שהותך בבית שלי! אני משתמש במושג ״בית״ באופן רופף, כיוון שהמקום בו תשהו הוא בעצם ח׳תכת נדל״ן שרכשתי בכוונה לעקוף חוקים מקומיים ולהרוויח כסף״. הפוסט המושחז מציף בעיות נפוצות, ״אתה מוזמן להשתמש במטבח אבל תצטרך לספק את האוכל, כלים, כלי בישול, מים זורמים ומקרר״, או ״אם אתה נתקל בבעיות בעת שהותך, אנא צור קשר עם כריסטינה, ג׳ואי או נאש בטלפון. כריסטינה לא עונה לשיחות מזרים, וג׳ואי עדיין בבית הספר ואסור לו להשתמש בטלפון עד אחרי שהוא מסיים להכין שיעורי בית״ ובוודאי יעלה חיוך על שפתיכם.
>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש
הסאונד המחשמל של האוטובוסים הלונדוניים
החל מהשנה ישמיעו חלק מהאוטובוסים החשמליים בלונדון רעש מלאכותי בעת נסיעה במהירות נמוכה, והניגון כבר זוכה לשבחים. הגידול הצפוי בכלי-רכב חשמליים הביא את קברניטי האיחוד האירופי לחוקק חוק לפיו, כלל כלי הרכב החשמליים יהיו חייבים לייצר רעש מלאכותי בנסיעה במהירות איטית על מנת לפצות על היעדר הרעש המתריע על קיומם מהמנוע. מהדיווח שפורסם ב-Wired עולה עוד, כי את הצלילים יצרו Zelig Sound והם מבוססים על אקורד F#maj7 עם פעימות ברקע - כשהאוטובוס נמצא בעצירה, ואקורד C מתנגן כל 3 פעימות כדי לציין תנועה. נכון להיום, רק 200 מ-8,000 האוטובוסים בלונדון הינם חשמליים, אבל מספר זה צפוי לגדול ככל שמספר המנועים מבוססי בעירה יגיעו לסוף דרכם.
סידני מלונות מתכלים לחסרי חוליות
בשעה ששרפות אדירות בוערות ברחבי אוסטרליה גבו את חייהם של כחצי מיליארד בעלי חיים, באזור נמל סידני משגשגת רשת מלונות שנועדה לסייע למין שניצב בעשור הקודם בסכנת הכחדה: סוסי הים. שורה של סערות הרסניות שפקדו את אזור החוף בין 2010 ל-2013 הרסו כמעט את כל בתי הגידול הטבעיים של היצורים הימיים, ובמהלך צלילה שערך באזור לפני למעלה מחמש שנים דויד הרסטי (David Harasti), הוא הגה את יוזמת ״מלונות סוסוני הים״. בחודשים הראשונים של 2018 הוקמו כ-18 ״מלונות״, מבנים מסורגים בצורת תיבה קטנה מסיבי תֵּילִים מתכלים, ומשכו אליהם את הדגים שמצאו מקום נוח לכרוך סביבם את זנבותיהם חסרי החוליות.
מראיון עם הרסטי, שפורסם ב-Atlas Obscura, עולה כי כחצי שנה מאוחר יותר כבר התגוררו במלונות כ-65 סוסי-ים לבנים, כמו גם תמנונים, דגים, אצות, ספוגים וגם כרישטיחיים. לדבריו, הצלחת המלונות תלויה במה שמצטבר עליהם, כשפלנקטונים, אמפיפודים ושוכני ים קטנים אחרים, משמשים כטרף לסוסי הים. בעתיד הנראה לעין נדמה שאף אחד לא יסע לאוסטרליה למטרות תיירות, אז עד שישככו הלהבות אתם מוזמנים לצלול ולקרוא את הראיון המלא הכולל גם תחזית ילודה אופטימית במיוחד.
New #Seahorse article on the Seahorse Hotels concept: "A Chain of Seahorse Hotels Is Coming Soon to Sydney Harbour" https://t.co/nI6dKAvKxG
— Dave Harasti (@daveharasti) December 16, 2019