סדנאות בישול ואפייה במלון "תגידי, אם אני אשתמש בזיתי קלמטה במקום בזיתים סורים זה יהיה נורא?", שאג בן זוגי שיחיה לרקע קרקוש סירים מחריש אוזניים שעלה מן המטבח. "נראה לי שלא", עניתי לאחר התלבטות קלה. "ואם אני אשים עמבה במקום אריסה, חושבת שירגישו בהבדל?", הוא המשיך להקשות בשאלות.
"מה פתאום? למנגו ולפלפלים חריפים יש בדיוק אותו הטעם", אמרתי כשנכנסתי למטבח, שם מצאתי אותו בוהה בספר המתכונים המוכתם מרסק עגבניות ומה לא. הספר היה פתוח על העמוד שהסביר כיצד מכינים צלעות טלה צלויות על תבשיל מרוקאי של זיתים ואריסה וסלט חי של ריג'לה.
פתאום נזכרתי בבעתה בפעם ההיא שניסה, בעזרת ספר זה בדיוק, להתקין מנת גורמה של חציל על פחמים וגבינת בלו בוואריה וכמעט שרף את הבית לאחר שהציב מנגל באמצע הסלון, ואיך, בפעם אחרת, הכין לנו קינוח של קרמבו מסקרפונה על בסיס פיסטוק, מלא בקליפות הפיסטוקים שקנה בפיצוצייה.
"אני חייבת לעשות לזה סוף", חשבתי לעצמי, "הבן אדם אוהב לבשל, ואני חייבת להודות שיש לו גם כישרון מסוים לזה, אבל לא הגיוני שכל ניסיון קולינרי שלו יסתיים בקלקול הקיבה שלי. או בחנק". "יש לי רעיון מצוין", הכרזתי באוזניו, "גם סופשבוע מפנק, גם נוף עוצר נשימה של ים תכול והרים אדמדמים, וגם הזדמנות לממש את הפוטנציאל שלך מבלי לשרוף את כל המחבתות בבית".
>> עוד בחופש:
אי המטמון: כך חוגגות הרווקות ברודוס
חלום לים התיכון: הקלאבים המומלצים לקיץ
מרעננות: המלונות עם הבריכות הטובות בעולם
אוכל, שתייה, גבר, אישה
כן, כן, ב-17 ביולי יקיץ הקץ על קריירת שפן הניסיונות שלי. הבנזוג ואני הולכים לנחות בעיר הדרומית היפיפייה אילת, לשכב בטן ופרקדן על חוף ים סוף הצלול והנעים, למלא את כרסנו בכל טוב, ובין לבין להשתתף בסדנאות בישול חווייתיות שיכירו לנו את מיטב הטרנדים הקולינריים בארץ ובעולם, ויגלו לנו סודות מטבח כמוסים בדמות מתכוני בישול ואפייה שירעננו לנו את הקיץ.
סוף השבוע, המבוסס כולו על טהרת אמנות הבישול, יתקיים במלון אורכידאה באילת – כפר נופש בסגנון תאילנדי השוכן על חוף אלמוג הקסום – במהלך הוויקנד אנין הטעם יעברו המשתתפים בו סדנאות בישול ואפייה עם הכוכבים המקומיים הידועים מיקי שמו, שף קונדיטור ומבעלי רשת "שמו הקונדיטוריה", ואבי ביטון, השף של מסעדת "אדורה".
לפני שתיכנסו לתוך סיר הלחץ נספר כי עלות סוף השבוע החלומי של שני הלילות בחצי פנסיון, כולל טיסות, הוא 1,800 שקלים לאדם בלבד. הסדנאות, אגב, מיועדות גם לחובבי בישול מתחילים וגם למומחים בהקצפת חלבונים ובהכנת סטייקים במידת העשייה המושלמת.
לאפות עם מיקי שמו, שף קונדיטורוזאת לסעודה
אז מה בעצם צפוי לנו במהלך סוף השבוע הקולינרי הראשון מסוגו? מלבד האטרקציות והפינוקים שמציע אורכידאה - בהן צלילה בשמורת אלמוגים מרהיבה שנמצאת במרחק קנה סוף מבית המלון, אופניים להשאלה ללא חיוב, וספא עם ג'קוזי, חדר כושר חדיש וחדרי עיסוי מפנקים - תכלול חגיגית האירוח גם השתתפות בסדנאות מעוררות תיאבון כגון סדנת מוסים קיצית וסדנת קינוחים מפתיעים לאירוח שיעביר הקונפיסייר מיקי שמו, וסדנת דגים ים תיכונית וסדנה קרניבורית שיועברו על ידי המאסטר שף אבי ביטון.
הסדנאות השונות יתחלקו לסדנאות פרונטליות, בהן ידגימו השפים הכנת שני מתכונים בסגנון הייחודי להם, יזמינו משתתפים מהקהל לעזור בהכנתם ויחשפו סודות ממטבח השף שלהם, ולסדנה מעשית שיעביר אבי ביטון, במהלכה ידריך השף את המשתתפים, שיחולקו לכמה קבוצות, בהכנת מתכון בליווי צמוד ואישי. בסיום כל סדנה ייפרסו המנות שהכינו הבשלנים על מזנון מסודר, ולאחר תמונה קבוצתית יתיישבו ליהנות מפרי עמלם.
"מותק", פניתי ליקירי במתיקות, "את נתחי הפילה שקנית במעדניה הגלילית, תפשיר רק עוד שבועיים. בא לי אותם בהכי מרקם חמאתי". "אין בעיה", הוא ענה והניח את ספר המתכונים על המדף, "באילת תקבלי גם קינוח טראפלס שוקולד תפוז. בלי הקליפה".
ואי אפשר בלי ייןסופ"ש קולינרי: בין התאריכים 17-19.7, לפרטים נוספים: arkia