אם אתם כבר שולטים ברזי הפניות ומרגישים שהקרש הוא הגפה החמישית שלכם, הגיע הזמן שתיקחו את הגלישה שלכם לרמה הבאה. מה הא'-ב' של קפיצות, איך עולים על בוקס ומה אפשר לעשות בלי להתרומם בכלל מהשלג? מומחי הגלישה של Snowman קיבצו עבורכם סרטונים וטיפים שיעזרו לכם לעשות רושם על המסלולים ובסנופארקים.
הקפיצה הבסיסית
על מנת לבצע קפיצה יפה ממקפצה (קיקר) בסנופארק או מכל תלולית שלג שתרצו, חובה לשלוט קודם באוֹלי (Ollie). מדובר בקפיצה פשוטה שאפשר לבצע בעמידה במקום, תוך כדי גלישה במסלול או בקצה המקפצה. העיקרון זהה: מכופפים ברכיים, מעבירים את משקל הגוף לרגל האחורית ומשתמשים בה כדי לנתר כאשר הקצה הקדמי של הבורד מוביל את הקפיצה. בזמן השהייה באוויר, מאזנים את הבורד ונוחתים על שתי הרגליים יחד.
לפני שמתקדמים לקפיצות המסובכות חשוב להקנות לעצמכם יציבה נכונה: כתפיים, מותניים וברכיים בקו אחד, גב זקוף, ברכיים כפופות וידיים משוחררות לצדי הגוף. יש לגשת למקפצה בביטחון ולדאוג שבישורת האחרונה לפני שפת המקפצה הבורד נע בקו ישר. ביצוע אולי סמוך לשפת הקיקר ומשיכת הברכיים לחזה בזמן הקפיצה עוזרים לתפוס גובה ולשפר את מראה הקפיצה.
אחיזות (Grabs)
זה נכון שהסנובורד יישאר מחובר לרגליים שלכם גם מבלי שתחזיקו אותו, אבל האחיזות (גְרַאבּים) נועדו לשפר את הסטייל של הקפיצה ולהמחיש עד כמה אתם מסוגלים לפתל את הגוף שלכם. יש לפחות 40 סוגי גראבים, חלקם עם שמות הזויים במיוחד (בעיטת פרד, קרפצ'יו בקר, דרקולה מדמם וכו').
האחיזה הפשוטה ביותר נקראת Frontside Grab, ורובנו מנסים לעשות אותה בצורה אינסטינקטיבית בזמן קפיצות: היד האחורית נשלחת ללהב הקדמי, ואוחזת בבורד בין הביינדינגס. אם תצליחו לבצע את האחיזה בזמן קפיצה עם סיבוב דרך הגב (Backside), היא תיקרא אינדי.
אם אתם ממש גמישים וגם תופסים מספיק זמן אוויר, תוכלו לנסות את אחיזות ה-Nose וה-Tail. היד הקדמית או האחורית (בהתאמה) תופסות את קצה הבורד. הרבה יותר קשה ממה שזה נשמע.
קפיצות 180
לפני שאתם מנסים, ודאו שאתם שולטים באולי, קפיצות ישרות וגלישה עם הרגל החלשה שלכם קדימה (כי איתה תנחתו בסיום קפיצת 180). עליכם למתוח את פלג הגוף העליון שלכם כמו קפיץ בכיוון המנוגד לזה שאליו אתם רוצים להסתובב – ולשחרר ברגע הניתוק מהמקפצה.
מומלץ בחום להתחיל מקפיצות Frontside, כלומר להסתובב עם הפנים לקפיצה כאשר אתם רואים את אזור הנחיתה לפניכם כל הזמן. קפיצות Backside קשות יותר משום שאתם מפנים את הגב לאזור הנחיתה ורואים אותו שוב רק ברגע האחרון.
בוקסים וריילים
הקופסאות המלבניות שאתם רואים תקועות בשלג הן "בּוֹקְסִים", מהמתקנים היותר כיפיים בסנופארק. החלק העליון שלהם שטוח, חלק ועשוי מתכת, מה שמחייב גלישה עם בורד שטוח לחלוטין (מגע של אחד הלהבים במשטח הבוקס יסתיים בהחלקה לא נעימה).
גלישה על הבוקס בקו ישר נקראת 50-50 וכדי להצליח בה צריך לעשות אולי לבוקס, לשמור על בורד שטוח, גב ישר וברכיים כפופות ולרדת באולי. תרגיל מתקדם יותר נקרא Boardslide, ובו גולשים על הבוקס כשהבורד מאונך לו.
לגלוש על חמאה – Butters
לא חייבים להסתכן בנחיתות כואבות או מכות בישבן מקופסאות מתכת כדי להראות שאתם גולשי פריסטייל אמיתיים. דווקא משחקים קטנים על השלג, שנראים כביכול נטולי מאמץ, ימשכו אליכם תשומת לב. מה הם ה-Butters? הופכים את אחת מהרגליים שלכם לציר באמצעות העברת המשקל אליה, ומסובבים את הגוף והבורד עם או נגד כיוון השעון. לא צריך כוח, רק הרבה שיווי משקל ואימון.