אם עוד לא יצא לכם לטוס לחופשת סקי, אנחנו בטוחים שיש לכם המון הצדקות לכך. אתם בטח חושבים שמדובר בחופשה יקרה מכל חופשה אחרת, וגם, מי יכול לסבול את הקור הזה ועוד לשלם עליו כסף? לבסוף, לגלוש זה דבר מסוכן, לא? צריך להיות בכושר שיא ושתהיה קואורדינציה טובה, משהו שלא מתאים לפשוטי העם. אז אחרי שחוויתי כמה חופשות סקי מפנקות במיוחד במחירים שלא קרעו לי את הכיס, אני מרגישה חובה מוסרית להפריך כמה מהתיאוריות שמעכבות אתכם מלהיכנס לחגיגה הלבנה הזאת, ולהגניב אתכם על העניין.
1. לא יקר כמו שחשבתם. למזלנו הרב, האירו נמצא בירידה לאחרונה, מה שמפנק אותנו בעוד כמה שקלים עודף על כל חופשה. גם התחרות בשוק התיירות, בשוק התעופה ובשוק הסקי בפרט, עולה ומטיבה עמנו, הצרכנים, עם מגוון גדול יותר של מוצרים ויעדים. הכניסה למזרח אירופה ולאתרי סקי קצת פחות מוכרים, גם היא מוסיפה למגוון המוצרים שניתן לרכוש היום, כל אחד לפי כיסו. חסרי התקציב יכולים לבחור בחופשת סופ"ש מפנקת במזרח אירופה (במלון 4 כוכבים, כן?) במחירים של 2700-3500 שקל כולל הכל, הסולידיים ימצאו שפע של חופשות במערב אירופה במחיר שנע בין 4,500-5,500 שקלים והמתפנקים יוכלו להתפרע על האתרים היקרים יותר ב-6,000-8,000 שקל לשבוע.
2. קר אבל לא קר. תתפלאו, אבל מבחינת מזג האוויר, רבים יעדיפו חורף אירופאי מתחת לאפס מקור ישראלי של 10 מעלות. הרצפות באירופה מחוממות היטב, המלונות חמימים ומפנקים ויש אח בוערת בכל מקום. גם הקור יבש יותר מבארץ ולכן לא מרגישים אותו. אם מתלבשים טוב, אפשר ממש ליהנות מהאוויר הרענן שבחוץ, שיוצר אווירה רומנטית מיוחדת במינה.
3. שאנטי באנטי. הגלישה בחופשת סקי היא אמנם אינטנסיבית, אך בניגוד לחופשות של גלישת גלים או טרקים בהרים, פה אפשר לקחת את זה באיזי. הפעילות היא בסך הכל לרדת למטה כל היום ולא לטפס, כך שעיקר העניין זה להתגבר על פחדים ומהירויות, וכל אחד מתקדם בקצב שלו. מה שבטוח הוא שהגוף שלכם ירגיש נפלא אחרי כמה ימים של גלישה, עם ספורט שמפעיל את כל הגוף ונעשה לאורך זמן, מה שתורם רבות למחזור הדם ומשפר את תפקודו הכללי של הגוף.
מומלץ להתחיל לגלוש עם מדריך, במסגרת של אחד על אחד או בקבוצה, וניתן גם לשלב לפי קצב ההתקדמות. חשוב לשכור את הציוד מחנויות שמבינות עניין, כדי שהוא יהיה נוח וחדיש ורצוי שיהיה אתכם מישהו שילווה אתכם לאורך כל התהליך.
יאללה, צאו לדרך
כמתחילים, אין ספק שכדאי לרכוש חבילה ולא לנסות להרכיב בעצמכם. יש המון פרטים שצריך לדעת וחבל שתופתעו לגלות אותם במהלך החופשה. גם ברכישת חבילה מסודרת יש איפה ליפול, וחשוב לשים לב לכך שהיא כוללת לא מעט פרטים. ראשית, כדאי שמספק החבילה יהיה באתר הסקי אליו אתם נוסעים, לן במלון אליו הוא שולח אתכם ומכיר את פני הדברים מקרוב. חשוב שנציג מהחברה יהיה נוכח באתר לאורך כל ימי החופשה שלכם, על מנת להכיר לכם את המקום ולפתור כל בעיה שתצוץ. חלק מחברות הסקי יאפשרו לכם לשכור חליפה לגלישה לכל השבוע ללא עלות או בעלות מוזלת. כדאי שתבדקו זאת ותשתמשו בזה.
חבילת סקי כוללת בדרך כלל טיסה, פה חשוב לבדוק לאן טסים ומהו המרחק משם לאתר. חשוב גם שהמטוס יהיה מרווח ולא צפוף ושיהיו ארוחות כלולות במחיר. החבילה כוללת סקי-פס לימי השהייה (פרט ליום הנסיעה) וחשוב לוודא איזה מרחב הוא כולל. אם יש לכם אפשרות לקנות את הבסיסי ביותר ולחסוך כמה שקלים על כך, לכו על זה, שכן כמתחילים גם ככה לא תספיקו ליהנות מכל המרחב. מבחינת לינה, בדקו שהמלון קרוב למקומות הבילוי ולמעליות (אלא אם החלטתם להוזיל במחיר ולהתרחק מעט), שיש בו סקי-רום (חדר לאחסנת הציוד עם חימום לנעליים) וספא אם בא לכם להתפנק אחרי הגלישה. חלק מהחבילות כוללות גם שכירת ציוד לימי הגלישה והטסה של ציוד גלישה בחינם. חבילות סטנדרטיות גם כוללות העברות משדה התעופה לאתר ובחזרה והדרכה צמודה של מלווה מטעם החברה, שמסביר הכל טרם ההגעה לאתר, מכיר לכם פיזית את האתר, מוודא שחדרי המלון לטעמכם, דואג לסקי-פס ולוקח אתכם לחנות הציוד.
ולסיכום, חשוב גם שתארזו נכון. כדאי לטוס עם בגדים חמים כמובן, אך כאלה שבאמת מחממים ולא הרבה מידי. רצוי לקנות לפחות שני זוגות של גרביים תרמיות וטייץ מבדים מחממים (אפשר להזמין באינטרנט). כדאי לקנות או להלוות מחברים גוגלס, כפפות סקי או סנובורד (עבות יותר לסנובורד עם פלסטיק מגן נגד נפילות), חם צוואר (חשוב מאוד), וחליפת סקי מספיק יפה שתוכלו גם לצאת איתה לבלות, לפחות עם החלק העליון שלה. כמה סוודרים חמים, חולצות פנימיות ארוכות, מכנסיים חמים ואטומים וקרם נגד שיזוף ואתם יכולים לסגור את המזוודה ולטוס בבטחה. חופשה לבנה נעימה.