אחד הרגעים המלחיצים ביותר בחופשה הוא הזמן שלפני הטיסה, שלב האריזות וארגון המזוודה. הראש שלך לא מפסיק לחשוב על מה צריך לקחת, ומה אסור לשכוח. סינדרום "השעות לפני הטיסה" יכול להיות מטריד ומעיק במיוחד. לקחנו את היוזמה והכנו לכם את רשימת חו"ל האולטימטיבית של כמה מהדברים שאסור לשכוח כשנוסעים לחופשה.

בנסיעות לחו"ל יש הרבה ניירת שאנחנו מדפיסים ולוקחים אתנו: כרטיסי טיסה, הזמנות למלונות, אישורי ביטוח, ויזות, כרטיסים שונים ועוד. בנוסף, ישנם גם הדרכונים, ודפים נוספים עם כל מיני המלצות. כדי שכל הביורוקרטיה של החופשה תתרכז במקום אחד מסודר וכדי ששום דבר לא ילך לאיבוד מומלץ מאוד להצטייד בנרתיק לדרכון, כזה שיש בו במקום גם לדרכון, גם למסמכים וגם לכרטיסי הטיסה שינפקו לכם בדלפק הצ'ק אין. זה נוח, זה עושה לכם סדר בתיק ובראש ובעיקר – מרגיש חו"לי נורא. אפשר למצוא נרתיקים בגדלים ובעיצובים שונים בחנויות רבות.

את כל הניירת הזאת צריך לגבות איכשהו ובשביל זה יש את הסמארטפון שלכם. אפליקציית Lastpass היא כמו פנקס דיגיטלי מוגן בסיסמה, אליו אתם יכולים לגשת בכל מקום ובכל זמן. בתוך האפליקציה ישנה אפשרות להשתמש ברישומים מאובטחים כך תוכלו לאחסן מידע פרטי בצורה בטוחה מבלי שאף אחד יחטט לכם במידע הזה. לפני טיסה כדאי לכם להשאיר באפליקציה את כל הדברים שאתם צריכים לדעת במקרה וגנבו לכם את התיק או שאיבדתם משהו. השאירו שם עותקים של רישיון הנהיגה שלכם, צילום של הדרכון, מרשמים רפואיים שכנראה תצטרכו, פרטי כרטיס האשראי שלכם (במקרה והוא נגנב ואתם צריכים את הפרטים שלו ואת מס' הטלפון לביטולים) ועוד.

דרכון וכרטיס טיסה (צילום: TravnikovStudio, Sutterstock)
לכל המסמכים האלו צריך להיות גיבוי איפשהו | צילום: TravnikovStudio, Sutterstock

המלכה הבלתי מעורערת של אפליקציות התיירות היא ללא ספק  Trip Advisor. האפליקציה תדאג לכל מה שאתם צריכים: החל מהמלון שממש כדאי ללון בו, דרך המסעדה עם התפריט הכי טעים או צמחוני וכלה באתרי תיירות ששווה לבקר. מדובר באפליקציה שמספקת חוות דעת (יחסית) מהימנות של מטיילים, המלצות ומלא תמונות. וברגעי משבר, שאתם לא מוצאים מה לאכול היא יכולה לעזור מאוד. 

אתם בטח מכירים את הסיטואציה שבה אתם נמצאים בחו"ל, עושים קניות וברגע שאתם מגיעים לשלם בעמדה מבקשים מכם את הקוד לאשראי (Pin Code) - והפלא ופלא אתם לא זוכרים אותו. ממש בשביל זה חברת האשראי Cal פיתחה את שחזור הקוד הסודי אונליין, באפליקציית ארנק Cal4U. ניתן לשחזר את הקוד הסודי בכל עת מכל מקום בעולם בצורה מאובטחת פשוטה ויעילה, ובעיקר לחסוך לכם עוגמת נפש וצרות רבות. השחזור יתבצע באמצעות הקשת מספר תעודת הזהות וארבע הספרות אחרונות של כרטיס האשראי שלכם, והקוד יופיע אונליין על מסך הסמארטפון או המחשב.

זה אולי יישמע מובן מאליו אבל לא תמיד זוכרים להכניס למזוודה מפצל ומתאם למטען. יש מספר מדינות שבהן לא משתמשים באותה כניסת חשמל כמו בישראל, למשל: ארה"ב, יפן, אנגליה ומדינות באסיה.  לכן תמיד מומלץ לקנות מטען אוניברסלי שמכיל את כל החיבורים והאופציות שקיימות. מתאם מהסוג הזה אפשר לקנות בכל חנות חשמל.

רוצים לחלוק את פרטי הנסיעה שלכם עם חברים ומשפחה? אפליקציית Tripit תאפשר לכם לעשות את זה. טיסות, מלונות, פרטי השכרת רכב, מפות ועוד – את כל אלו תוכלו לחלוק עם מי שתחפצו בכך ואם יש לכם שינוי בטיסה או בטיסת ההמשך האפליקציה תודיע לכם באופן אוטומטי ולא תצטרכו לרוץ למסכי הענק שבנמל התעופה. 

חגורת כסף
יאפ, זה עדיין חשוב

ערים גדולות הן מגנט לכייסים, כך שלא מומלץ להסתובב ברחובות עם הרבה כסף במזומן. רצוי להשאיר חלק מהכסף במלון, ולקחת כל יום כמות מסוימת של כסף בארנק. אבל במידה ואין ברירה, כדאי מאוד להסתובב עם חגורת כסף או גרב לכסף. כן, הנרתיק המביך ששמים מתחת לחולצה ואבא דורש לקחת בכל נסיעה. אמנם זה באמת מביך אבל יש משהו בדבריו של אבא. 

לכל חובבי האמנות והמוזיאונים שבינכם הכירו את האפליקציה Museums of the World שתדאג לכם בכל הקשור למוזיאונים בעולם. היא מכילה בתוכה את כל האינפורמציה הרלוונטית על אלפי מוזיאונים מומלצים ברחבי העולם, בעיקר בערים הגדולות והחשובות (איפה שגם לרוב שוכנים המוזיאונים החשובים). הממשק שלה פשוט והיא תכוון אתכם אל התערוכות שמעניינות אתכם לפי תחומי עניין ומיקום. כמו כן, היא תציג את שעות הפתיחה והסגירה של המוזיאונים. 

אין דבר חשוב יותר בחופשה עם מכונית ממוזיקה טובה להנעים את הנסיעה. ואין דבר יותר חשוב מכבל PL לחיבור של נגני מוזיקה או פלאפונים למכונית. זה משנה את כל חווית הנסיעה. במקום לשמוע תחנות רדיו מקומיות עם מוזיקה גרועה ומבלי להבין את השפה, תוכלו ליהנות ממוזיקה שאתם אוהבים. כששוכרים מכונית מומלץ לבדוק מראש האם האוטו כולל חיבור AUX (חיבור שמאפשר כניסת נגן מוזיקה חיצוני). המחיר של כבל כזה נמוך מאוד וניתן לקנייה כמעט בכל מקום וגם בתחנות דלק. 

חופשות עם מכונית לרוב כוללות גם הרבה מאוד אטרקציות עם מים. עוצרים באגמים, בפארקים עם אטרקציות רטובות וכמובן בים. מומלץ לדאוג מראש לתיק ים חיצוני - כזה שיכיל בתוכו את כל האביזרים הרלוונטיים לכניסה למים: בגדי ים, מגבות, קרם הגנה, שמיכת לונגי, משקפי שמש ועוד. אם תכינו תיק נפרד כזה מראש שיהיה בתא המטען של המכונית, תוכלו לצאת בזריזות, מבלי מבלי לפתוח את המזוודות הגדולות וללכלך את האוטו.

 

אין תמונה
תשאירו אותו מוכן בתא המטען, לכל צרה שלא תבוא

כשנוהגים במדינה זרה הניווט עשוי להיות בעייתי - השילוט כתוב בשפה מקומית ולא תמיד יש תרגום לאנגלית, הכבישים שונים ומבלבלים ובעיקר זוהי הפעם הראשונה שלכם שם, ואתם לא מכירים את הדרכים. לכן רצוי להצטייד באיזשהו מכשיר GPS. אבל מכיוון שהיום בכל מכשיר פלאפון חכם קיימת תוכנת ניווט כל מה שרצוי לעשות הוא לשכור לכל תקופת הטיול מכשיר Wi-Fi נייד שיזרים בכל רגע נתון אינטרנט וגישה לאפליקציות. מכשירים כאלה ניתן להזמין מראש דרך האינטרנט. 

לאלה שביניכם שנוסעים עד סוף העולם, ישנים באוהלים ומטיילים מבוקר עד ערב, יש הרבה מאוד דברים שחשוב שתיקחו. זה כנראה סוג הטיול עם הכי הרבה ציוד והכי הרבה הכנות מראש. אז נתחיל דווקא מהחירום. לטרקים חשוב להצטייד בערכת עזרה ראשונה שתכיל בתוכה את העזרים הבסיסיים כמו: פד לכוויות, תחבושות, פד גזה, פלסטרים, פינצטה, כדורים ועוד. אנחנו לא רוצים להישמע פולניים אבל זה ממש יכול להציל חיים. ערכה כזאת אפשר לרכוש בחנויות הפארם והטיולים. 

ועוד בנושא חירום: נניח שהגעתם למצב שבו אתם חייבים להתפנות לבית חולים או מרפאה כלשהי אבל אין לכם מושג איפה ישנה אחת כזאת ואיך מגיעים אליה. עבור טיולים באזורים כפריים ורחוקים מהערים הגדולות, אנחנו ממליצים בחום להוריד ולהשתמש באפליקציית  Nearest Hospital, אפליקציה לאיתור בתי חולים ומרפאות ביותר מ-100 מדינות. 

סדנת החייאה לתינוקות - תיק עזרה ראשונה (צילום: עדי רם)
עזרה ראשונה היא תמיד חשובה | צילום: עדי רם

בשביל להתנתק באמת צריך להגיע למקומות בהם זה רק אתם והטבע. אז תתנתקו, תיהנו, אבל שתהיה לכם האפשרות ליצור קשר, כשצריך, גם ממקומות מנותקים לחלוטין. מכשיר לוויני בתיק לא משפיע על ההנאה שלכם מהטיול, אבל הוא מאוד משפיע, כשההנאה מתחלפת בסכנה. היום קיימים בשוק טלפונים לוויינים עם קליטה בכל מקום, אפשרות לנהל שיחות, שליחת וקבלת הודעות ודואר אלקטרוני באופן חופשי. הטלפונים הלוויינים מתאימים לאנשים שמטיילים לתקופה ארוכה, באזורים מסוכנים ועושים טיולי אקסטרים. 

אמנם היום לדבר דרך הסמראטפון בחו"ל כבר לא יקר בצורה משמעותית, אבל עדיין אנשים רבים בוחרים שלא לרכוש חבילת חו"ל מחברות הסלולר ולקנות כרטיס SIM מקומי בארץ המוצא, דבר שמוזיל באופן משמעותי את המחיר. אפליקציית Local SIM תאפשר לכם לראות היכן בדיוק תוכלו לקנות סים שכזה בעשרות מדינות ותסייע לכם בהשוואת מחירים. 

לא פחות חשוב מעזרה ראשונה וקשר עם העולם הוא קפה טוב. אנחנו הישראלים אוהבים לשתות קפה איכותי אבל למרבה הצער לא בכל מקום בעולם זה אפשרי ונגיש. ממש בשביל זה המציאו את ערכת הקפה הידועה גם בכינוי פק"ל קפה. הערכות מצוידות בגזייה, סט כוסות זכוכית, פינג'אן, קופסאות אחסון לסוכר, קפה ותה, סכו"ם בסיסי וכמובן תיק נשיאה מסודר לכל הערכה. אפשר לרכוש אותן בחנויות הטיולים השונות. 

בטיול אנחנו חווים את הרגעים הכי מאושרים שלנו, את הרגעים הכי קשים ואת הסיטואציות הכי מיוחדות. לרוב אנחנו נזכרים באותם רגעים דרך תמונות או שיחות עם חברים. אבל יש כאלה שבוחרים בדרך נוספת, רומנטית אם תרצו, והיא כתיבת יומן טיול. יש משהו נוסטלגי בכתיבת יומן אבל זאת דרך נהדרת לשמור על הזיכרונות. היומן עצמו יכול להיות בצורת מחברת פשוטה או מחברת מעוצבת שניתן לקנות בחנויות הציוד.