מכת הכייסים באתונה כבר הפכה לבעיה של ממש. רק בשנה שעברה חשפה המשטרה המקומית כנופיית כייסים שגנבה כ-3,500 יורו ביום (כ-15 אלף שקלים). הכנופייה הייתה עובדת בתחבורה הציבורית בעיר וגונבת מתיירים כסף, מסמכים חשובים וחפצים יקרי ערך. המטרו בין שדה התעופה הבינלאומי בעיר למרכזה, היה היעד האהוב עליהם במיוחד.
>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש
בעיר הבירה המתויירת מנסים כבר שנים לשים סוף לתופעה הזו שפוגעת בשמה ובהכנסותיה. "אנחנו מרגישים שזה רק נעשה הרבה יותר גרוע", טוענת סוזן ייטמן, תיירת מבריטניה שמטיילת לאתונה כפעמיים בשנה. "בפעם האחרונה שביקרנו בעיר גנבו לנו ציוד בזמן שעשיונו את דרכנו לשדה התעופה בסוף החופשה. כשהגענו להוציא דרכון חדש בשגרירות, ראינו לא מעט אנשים נוספים שמבקשים להוציא דרכון בדחיפות", נזכרת ייטמן. "אנחנו אוהבים את אתונה ואת האנשים ביוון ואנחנו לא רוצים להפסיק לבוא בגלל אותם גנבים, אבל זה נהיה ממש מעצבן".
ביוון כולה עדיין מתמודדים עם נזקי המשבר הכלכלי הגדול שפקד אותה והתיירות היא אופציית חילוץ מאוד חשובה עבורה. בשנה האחרונה בלבד נכנסו אליה לא פחות מ-27.1 מיליון תיירים, גידול של 9.7 אחוז מהשנה שלפניה. לאתונה לבדה הגיעו כ-5 מיליון תיירים. במששלה יודעים שפגיעה בתיירות תהיה מכה גדולה עבורה והחליטו לעשות הכל על מנת למגר את תופעת הכייסים המטרידה.
"באופן כללי אנחנו יודעים שחלה עלייה במקרי הגניבות בעיר", אמרה רייצ'ל הווארד, מומחית לתיירות ביוון. "חלק מהגניבות נעשות בצורה אלימה. זה לא משהו שהיה כאן תמיד, פעם היא הייתה מאוד בטוחה לתיירים. בגלל זה לקח לרשויות קצת זמן להבין את גודל התופעה ולאחרונה הודיעו במשטרה שהם הולכים להגביר את הסיורים שלהם ברחובות, במטרה לשים סוף למטרד הזה".
הווארד טוענת שהתיירים שמגיעים לעיר לא צריכים להסתובב בפחד, אלא פשוט לשים לב לדברים שלהם. "אם אתם נוסעים ברכבת התחתית פשוט תשימו לב איפה נמצא הארנק שלכם והמסמכים החשובים", היא אומרת. "אופצייה נוספת ויעילה היא להשתמש בארנק דמה. כך 'יגנבו' לכם אותו ויעזבו אתכם".
חשוב להכיר: השיטות הכי נפוצות לגנוב מתיירים מסביב לעולם
ניק טוסקס, השר לסדר ציבורי אמר: "התופעה המתרחבת של כייסים וגנבים קשורה לעובדה שהמדינה שלנו חוותה משבר גדול. בעבר הצלחנו למגר את התופעה של שודדי הבנקים ועכשיו אנחנו נחושים להתמודד גם עם הבעיה הזו אחת ולתמיד".