טרנד הקרוזים הולך ותופס תאוצה מסביב לעולם וגם כאן בארץ. משנה לשנה, אנחנו יכולים לראות שהמספרים של אלה שבוחרים לנפוש על ספינת התענוגות, הולכים וגדלים. היתרונות של חופשה מסוג זה, הם שניתן לטייל במספר רב של מקומות, לא לדאוג כמעט לכלום וליהנות מחוויה חברתית למי שאוהב זאת.
מחפשים לאן לטוס? הכנסו למדריך היעדים של mako חופש
יחד עם זאת, יש לא מעט אנשים שמאוד לא אוהבים את העלייה הגדולה בסגנון החופשה הזו. מעל כולם, נמצאים תושבי ערי החוף בהם עוגנות אוניות הענק במסען. התושבים והרשויות בערי הקרוז המבוקשות טוענים שהעלייה בכמות ספינות הענק שמגיעות גרמו לזיהום במים ורק לאחרונה אחת מחברות הקרוז הגדולות בעולם נקנסה ב-20 מיליון דולר על כך שהשליכה אשפה לאוקיינוס.
בנוסף, המקומיים בערי הקרוז המתוירות טוענים שכמות התיירים הגדולה שמגיעה על ספינות הענק גרמו לצפיפות בלתי נסבלת, לזוהמה ולרעש. כמו כן, אותם תיירים שישנים על הספינות לא תורמים כמעט לכלכלה המקומית, היות והם מבקרים לזמנים קצרים וכמעט לא מוציאים כסף.
במגזין INSIDER ריכזו את שבעת היעדים שהכי נפגעו מעליית טרנד הקרוזים:
מיורקה, ספרד
באחד היעדים המבוקשים בספרד חתמו מעל 11 אלף תושבים על עצומה שקוראת להגביל את כמות הספינות שמגיעות. הטענות של התושבים נוגעות בבעיות של צפיפות, זיהום וכמויות פסולות גדולות. בשנת 2017 נמל מיורקה הוכתר כנמל השני בזיהום באירופה.
ברצלונה, ספרד
בשנים האחרונות ברצלונה הפכה לסמל המאבק בכמות התיירים. בשנת 2016, כחלק מהמחאה הגדלה במקום, קיבלו התושבים את ספינות הקרוז בשלטים הקוראים להן לצאת מהעיר. דוח של משרד התחבורה מצא שבברצלונה ישנו הנמל המזוהם ביותר באירופה. השלטונות בעיר פועלים כרגע להגביל את כמות הספינות שיוכלו להיכנס.
שונית המחסום הגדולה, אוסטרליה
לפני כשנה התגלה שחברת קרוזים גדולה נהגה לשפוך במכוון את הפסולת שלה בשונית. כיום, כתוצאה מהזיהום הגדול במקום, אתר המורשת העולמית נמצא בסכנת הכחדה ממשית, כשכבר חצי מהאלמוגים במקום מתו.
סנטוריני, יוון
כ-10,000 תיירים מגיעים בכל יום לאי הקטן והפופולרי, כשמרביתם עושים זאת עם ספינות הענק. כעת מנסים להגביל את כמות המבקרים ל-8,000 בטענה שרשת החשמל ואספקת המים במקום הגיעו לקצה גבול היכולת.
ונציה, איטליה
מעל 600 ספינות מגיעות לונציה בכל שנה. באנסק"ו הכריזו שהכמות הגדולה מסכנת את קיומו של המקום וחל איסור לאוניות מגודל מסוים להיכנס לנמל.
דוברובניק, קרואטיה
מימי השיא מגיעות לכאן 10 ספינות שמורידות מעל ל-10,000 נוסעים. הדבר יצר צפיפות אדירה ברחובות העיר הקטנה. ראש העיר המקומי הודיע לאחרונה, שהחל משנה הבאה תותר של שתי סירות בלבד בכל יום.
איי הגלאפגוס, אקוואדור
החל משנת 2007 נכנסו איי הגלאפגוס לרשימת האתרים שבסכנת הכחדה. כמות התיירים הגדולה שהגיעו למקום הכניסה מינים חדשים שגרמו למערכת האקולוגית העדינה לקרוס. כיום, כל ספינה שרוצה להגיע לאי חייבת לקבל איור מיוחד שמבטיח שלא תסכן את החיות שבמקום.