לא במקרה הולכת ומתחממת התחרות על הובלת טיסות לואו קוסט לברלין: כיום מדובר באחד היעדים המבוקשים ביותר באירופה על-ידי התייר הישראלי.
התחרות הזו תכלול, בין השאר, דילים מיוחדים בפסח ובקיץ - שישלבו טיסות לואו קוסט עם בתי-מלון בברלין - הזולים ביחס למחירי הערים המערביות באירופה.
החל מסוף מארס מצטרפת אל-על לתחרות לברלין עם מותג הטיסות המוזלות שלה UP, שיחליף את הקו בטיסות הסדירות המבוצעות כיום עם מטוסי אל-על.
בגזרת הלואו קוסט, טיסות לברלין מציעות אייר ברלין ואיזי ג'ט, טיסות צ'רטר מציעה ישראייר, טיסות הכוללות עצירה מתאפשרות במגוון רחב של דרכים בהם למשל עם ג'רמן ווינגס מבית לופטהנזה (דרך קלן), עם החברה הטורקית פגסוס (דרך איסטנבול), עם אוסטריאן דרך וינה ועוד.
טיסות סדירות מבצעת אל-על עד סוף מארס, ולופטהנזה מפעילה בשלב זה שתי טיסות ישירות שבועיות.
ב-2015 צפויה לופטהנזה לנקוט בצעד דומה לזה שעשתה אל-על ולהעביר את הפעלת הקו לברלין מתל-אביב באמצעות ג'רמן ווינגס בלבד, כלומר במתכונת לוקו קוסט - במקביל לופטהנזה תתמקד ביעדים אחרים בגרמניה ובעיקר פרנקפורט ומינכן.
מה הופך את ברלין ליעד פופולרי בקרב ישראלים? ראשית, העובדה שהעיר נותנת מענה לסוגי התיירים השונים, החל ממשפחות עם ילדים, עבור בבליינים צעירים יותר וצעירים פחות ועד זוגות או בודדים בכל הגילאים. העושר התרבותי, המשלב מחירי שהות ולינה סבירים ביחס לערים גדולות באירופה, מעניק לברלין נקודות שגם התייר הישראלי זוקף לזכותה.
אילו אירועים מרכזיים מתוכננים להיערך בברלין בחודשים הקרובים? הטסים בפברואר יוכלו לבקר ב"ברלינל", פסטיבל הקולנוע הבינלאומי שייערך בעיר מ-6 בפברואר למשך 10 ימים. חובבי ההחלקה על הקרח יוכלו ליהנות ממתחמי ההחלקה הפזורים בעיר ואשר יופעלו במהלך החורף ועד חודש מארס. מ-14 עד 23 למארס ייערך פסטיבל מוזיקה עכשווית.
חובבי סרטי האימה והפשע יתעניינו אולי בפסטיבל לילי של סרטי קולנוע מהז'אנר הזה ואשר ייערך בסוף מארס. מיד אחריו יתחיל פסטיבל סרטי יהדות שיתחיל ב-30 למארס ויימשך עד 14 באפריל. באפריל ייערך גם פסטיבל אופרה, בחודש מאי יתקיים בעיר מרתון אופניים, קרנבל תרבויות ייערך בתחילת חודש יוני - ועוד היד נטויה.
מבדיקת "גלובס" עולה כי דילים לפסח אפשר למצוא כעת בטווח שמתחיל ב-3,000 שקל ל-4 לילות. שהות של 5 לילות אחרי ערב החג תעלה כ-3,800 שקל לאדם. טיסות בלבד בחורף (תחילת פברואר) אפשר למצוא ב-1,100 שקל (ישראייר). בפסח טיסה בלבד ליחיד תעלה כ-2,000 שקל; ועבור טיסות לקיץ, במועד המבוקש ביותר, כלומר תחילת אוגוסט, מי שיזמין כעת ישלם כ-1,500 שקל לכרטיס ליחיד.
נכון להיום, בין 5 החברות שמפעילות טיסות ישירות לברלין, אין הבדלים גדולים מדי במחירי טיסות הקיץ - במחירים לפסח דווקא יש: אייר ברלין מציעה כיום את התעריף הגבוה ביותר לתאריך שבדקנו (17 באפריל), עם כ-3,700 שקל לטיסה הלוך ושוב, לעומת כ-2,000 שקל אצל המתחרות - כמעט מחיר כפול.
אפשר לראות כי מחירי הטיסות לברלין נמוכים ביחס ליעדים פופולריים אחרים במערב אירופה. אבל חשוב לזכור כמה נקודות:
עקבו אחר מבצעים
כיאה ליעד שאליו התחרות ערה, מציעות חברות התעופה מבצעים של טיסות מוזלות גם לברלין. ישראייר, למשל, מציעה טיסות מוזלות לברלין בחורף. המחירים משתנים בהתאם לתאריך: מ-260 דולר ליוצאים ב-2.2 (ל-4 ימים) ועד 540 דולר ליוצאים ב-20.2. המבצע הזה תקף למזמינים עד 31.1.
אל-על, לדוגמה, משגרת בתקופה האחרונה לא מעט מבצעים הרלוונטיים רק ל-24 שעות. האחרון שבהם שבה נכללה ברלין הציעה טיסות חורף מ-360 דולר. שווה לעקוב בעיקר אם אתם יכולים לתפור את הנסיעה סביב מבצע משתלם; אולם בהזמנת טיסה במבצעים נקודתיים, זכרו לבדוק מראש את תנאי ביטול או שינוי הכרטיס שלרוב יהיו קשיחים.
לואו קוסט מחוץ לאתרי הסוכנים
ברוב אתרי האינטרנט של סוכני הנסיעות תוכלו לקבל תמונת מצב השוואתית של טיסות לברלין על-ידי חברות תעופה שונות, בטיסות ישירות או בטיסות הכוללות עצירה בדרך. אלא שמכיוון שסוכני הנסיעות לא מקבלים עמלות מחברות הלואו קוסט, ברוב הפעמים לא תמצאו בהשוואה את הטיסות של איזי ג'ט או אייר ברלין, כך שכדאי לבדוק גם באתרי החברות עצמן.
משנים את יום הטיסה לפי המחיר
גמישות בתאריכי הטיסה תוביל לחיסכון במחיר: ברוב האתרים של חבורת התעופה תקבלו מפת מחירים בטווח שבועי או חודשי לתאריך שביקשתם. הזזת המועד המבוקש יום או יומיים קדימה או אחורה, משמעותה לפעמים חיסכון של 100 דולר לכל כרטיס בכל כיוון. הצגת המחירים במתווה שבועי תאפשר לכם לבחון את הפערים במנועי החיפוש.
מזמינים מראש ומשלמים פחות
ככל שמקדימים להזמין את הטיסה, נהנים ממחיר מוזל: הרציונל הזה בולט בעיקר בטיסות לואו קוסט, אבל הוא תקף גם לטיסות צ'רטר ולטיסות סדירות. כל מקומות הישיבה במטוסים מחולקים למחלקות וירטואליות עם תגי מחיר משתנים: המקדימים להזמין יוכלו לשריין את המחלקות המוזלות ביותר.
אלא שהתייר הישראלי, כך גורסים גורמים בענף, לא נוהג להקדים ולהזמין זמן מה מראש, או לפחות לא נהג כך עד כה: השוק הישראלי עובר תהליך של חינוך עם ההרחבה המסיבית של חברות הלואו קוסט האירופאיות בישראל ולפי גורמים בענף התיירות, יותר ויותר ישראלים מפנימים את יתרונות תכנון החופשה מראש ולא מחכים לרגע האחרון.
שני היתרונות העיקריים במקרים אלה הם מחיר הטיסות וזמינות בתי-המלון המבוקשים. אלא שנזכיר שהיות שמדובר בטיסה שמתוכננת כמה חודשים קדימה, כדאי לזכור כי תנאי הביטול בהזמנה מראש, בעיקר אם היא כוללת את כרטיסי הטיסה המוזלים, עשויים להיות בעייתיים ולא לאפשר החזר כספי בחלוף 14 ימי הביטול המותרים בחוק (והתקפים לחברות שלהן יש נציגות בישראל).
בודקים את גמישות הכרטיס
רוב כרטיסי הלואו קוסט ברמות המחיר הבסיסי, כוללים תנאי ביטול או שינוי קשיחים בכרטיס, במילים אחרות - אובדן הכסף. חלק מהחברות מאפשרות הוספת פרמיה כדי להגמיש את הכרטיס, לעתים הפרמיה הזו היא במחיר מפתיע, ולא לטובה: אייר ברלין למשל מציעה טיסה במחיר בסיס של 218 דולר לכיוון כשכרטיס גמיש יעלה כמעט פי שלושה, 623 דולר - יחס דומה מצאנו גם במחירי הכרטיסים בלופטהנזה.
המותג UP, שמציע שתי מחלקות עיקריות, בייסיק וסמארט, מספק שני מחירים שונים לגמרי: בשעה שטיסה בפסח תעלה בכיוון אחד במחלקת הבייסיק כ-230 דולר, במחלקת סמארט שבה הכרטיסים גמישים באשר לעריכת שינויים או ביטולים, ולנוסע מתאפשר לקחת מזוודה ולבחור את המושב, המחיר הוא 430 דולר לכיוון.
לא שוכחים את המזוודה
בשעה שאייר ברלין הפנימה כי בהתאם לדרישות השוק הישראלי המחיר לטיסה כולל הושבה, מזון ומזוודה עד 20 ק"ג, באיזי ג'ט ובכרטיסי הבייסיק של UP תוספת מזוודה בת 20 ק"ג אינה כלולה במחיר המוצג. התוספת מסתכמת ב-45-50 אירו באיזי ג'ט, וב-40 דולר לשני הכיוונים בכרטיסי הבייסיק של UP.