
אומרים שלוקיישן הוא המרכיב החשוב ביותר בהצלחה של עסק, והגליל המערבי הוא לוקיישן מצוין - הר וים וחורש ופסיפס אנושי מרתק. אבל כשמדובר בתיירות צריך גם מיתוג. כמקובל במקומותינו, היוזמה הגיעה מהשטח, מתיירנים מהגליל המערבי שבקיץ האחרון התאגדו במטרה לקדם את תרבות היין, האוכל והטיולים במקום, בדגש קולינרי - אבל לא רק.
יחד הם הקימו את עמותת "זמן גליל מערבי": אמנון גופר, מורה דרך מכפר ורדים וחוקר התרבות הגלילית; ג'וני שטרן מיקב Stern בקיבוץ תובל; אורי עברון ממסעדת ארנולד'ס במושב נתיב השיירה; דני קדר מיקב השיכרים Cheers במצפה אבירים; ומיכל שילוח גל-נור, תל אביבית שערקה למושב כליל, מנכ"לית העמותה. הכוונה, אומרת גל-נור, לקדם פעילות של מפגשים, סדנאות, סופי שבוע נושאיים, טיולי יין וטיולים בכלל, בדגש אנין לקהל עצמאי, מאורגן או עסקי.
יקב, טבק ומסעדת שף
בסיור שערכנו עם אנשי העמותה יכולנו להיווכח שהגליל המערבי הוא הרבה יותר מעכו, נהרייה וראש הנקרה. אין כמו שיטוט בסמטאות בתי האבן הישנים של תרשיחא כדי להישאב להוויה של האזור. בשוק הישן של הכפר פועלים חרשי ברזל כמו בני משפחות שאהין וחדד, שמפיחים עדיין אש במפוח, בשכונת בשארה יוצרים צורפים בזהב ובכסף, בחצר בית פרטי במרכז הכפר בנה אחד מתושביו הבדואים אנדרטה ליצחק רבין, לא פחות.
מול מסעדת אלומה, על כביש תרשיחא - כפר ורדים, צומח מטע טבק השייך לאחד מאמידי הכפר. המסעדה עצמה היא בבעלות עלאא סוויטאת, רואה חשבון שהתחיל כאן את הקריירה כברמן; יחד עם השף דרי בן-נבט, לשעבר ממסעדת תהל בתל אביב וכיום תושב כליל, הם מביאים תפריט המבוסס כולו על חומרי גלם מקומיים. רק דגי הים, כמו גם 80% מהלקוחות, מגיעים מתל אביב (טל' 04-9574477, www.alumabistro.co.il).

סדנאות יין, לינה טבעית ורכיבה על סוס לבן
אי-אפשר לטייל בגליל בלי איזו הליכה טובה. על כן המשכנו אל מבצר יחיעם המשקיף על כל הסביבה, ומשם ירדנו אל נחל יחיעם המתפתל ועטור הצמחייה. תחילתה של הירידה תלולה למדי, אך מהר מאוד היא הופכת למתונה ולכייפית. המסלול, שאורכו כ-3.5 קילומטרים, מסתיים ביישוב כליל, שבשנים האחרונות התיישבו בו לא מעט פליטי תל אביב כמו אסף לביא, בעליהם לשעבר של שני ברים בעיר הגדולה, שלפני כשנה הקים מבשלת בירה קטנה בהאנגר לרגלי מבצר יחיעם. מה שקרה ליין לפני עשר שנים עובר כיום על הבירה בישראל, ולביא הוא נציג בולט בסצנה (בירה מלכה, טל' 04-9856101, 054-4946508, www.malkabeer.co.il).
תמי וירון בנו בעצמם את מתחם הלינה והיין שלהם במצפה הילה, תוך שימוש באבן המקומית ובחומרים טבעיים. בימים יפים יושבים בפטיו המחבר בין שלוש הסוויטות לארוחת בוקר מצוינת. בכרם המשפחתי הם מגדלים גפנים מזן טמפרניו וביקב הקטן מתחת לבית הם מקיימים סדנאות יין. את הסדנה הנחתה מורן עשור, מדריכת יין, שבזכותה דחפתי את האף לכוסיות והסנפתי בוקה וארומה. (תמר וגפן, מצפה הילה, 050-9978911, www.tamar-gefen.co.il; מורן עשור, "לדעת יין", טל' 052-3757068, www.moranwine.co.il).

עמותת זמן גליל מערבי: טל' 050-2920800, www.westgalil.org.il
תגובות