ההגדרה היא פשוטה: מציאה היא פריט לבוש נורא יקר שעדיין היה נורא יקר למרות שנפלתם על סייל מטורף; פריט לבוש או שאינו לבוש שאין בישראל כי הרגע הוא יצא לשוק ועכשיו רק לכם יהיה אותו עד שבעוד חודשיים הוא יגיע לארץ, או כל דבר אחר שאתם חושקים בו כי הוא באמת שווה, ומחו"ל, ובארץ עולה רבע משכורת. והיי – לא נסענו לפה בכלל בשביל לעשות שופינג?
ניו יורק
החל מרשתות גדולות, דרך אלפי בוטיקים ייחודיים ועד חנויות כלבו ענק: מנהטן מתפקעת מדברים שאתם פשוט חייבים. והם אורבים לכם בכל פינה בעיר. אז איפה להתחיל? מקום אחד בעיר שאפשר לקנות בו הכל, נניח אם יש לכם 24 שעות ורשימת קניות שתופסת חצי מזוודה, זה כנראה רחוב 34. החל מהשדרה השמינית במערב (מדיסון סקוור גארדן) ועד השדרה החמישית (האמפייר סטייט בילדינג) – מדובר בגן עדן של רוכשים. אתם יכולים לעשות פה וי על כל הרשתות: גאפ, אולד נייבי, כמה סניפים של H&M, בננה רפאבליק, יוניקלו, ויקטוריה'ס סיקרט, פוראבר 21, רשתות ספורט ואפילו סניף של קיי-מארט בשביל להרגיש קצת במיד-ווסט באמצע מנהטן. ובמרכז של כל אלה, על Herald square (הצומת בין השדרה השישית, ברודוויי ורחוב 34), ניצב סניף הדגל של Macy’s, עם שמונה קומות של כל מה שיש לעולם להציע. מה חסר? אולי קצת כסף לבזבוזים. (והנה רשימת החנויות המלאה).
אחד בשביל הנשמה: רוצים לראות עוד נתח מגניב מניו יורק? סעו לברוקלין. בשכונת פארק סלופ, לאורך השדרות השביעית והחמישית (באזור שבין פלאטבוש אווניו ועד רחוב 15 בערך), התקבצו להם בשנים האחרונות שלל חנויות עצמאיות ומתוקות בעליל, המציעות המוני פריטים מגניבים וייחודיים במחירים אפשריים, החל מחנויות הווינטג' המתחייבות, דרך חנויות תכשיטים מקוריים, כובעים ומוצרי נייר מעוצבים.
ועוד אחד בשביל הנשמה: אם אתם אוהבים לאכול (דה), אתם לא יכולים לעזוב את העיר מבלי לבקר ב-Eataly – המתחם הקולינרי המרהיב של השף מריו בטאלי. אמנם לא שופינג – אבל מתחם שאפשר לקנות בו! שלל מסעדות ומעדניות במקום אחד, אספרסו בעמידה, ג'לטו משובחת, פסטות טריות או מעדנים מצונצנים שיכולי לחזור אתכם הביתה בתור מתנות. אפשר לאכול בפנים, לשבת בפארק הסמוך, ולחלום על הטיול הבא לאיטליה.
רומא
אם אין לכם הרבה ימים בעיר, ואתם מעוניינים להספיק לראות את כל מה שיש לה להציע וגם לחזור עם מזוודה עמוסה, עדיף לסיים את מרבית השופינג בבת אחת. ובדיוק בשביל זה המציאו את הקניונים, ועוד יותר מזה את האוטלטים. האאוטלט הרומאי הענק Castel Romano נמצא כ-25 ק"מ דרומית מהעיר, מרחק 30 דקות נסיעה בערך, ויש בו 110 חנויות של טעם איטלקי משובח. סניפים של מיטב בתי האופנה מעטרים את קאסטל רומנו, אבל גם פשוטי העם כמונו ימצאו פה את מבוקשם ברשתות צנועות יותר כמו גאפ, ליווייס, דיזל, נייקי ולוריאל פריז (והנה רשימת החנויות המלאה). האאוטלט פתוח כל יום מבוקר ועד תשע בערב (אל דאגה, יש מה לאכול ולשתות), ואפשר להגיע אליו בשאטל מתחנת הרכבת של רומא בעלות של 15 יורו לכרטיס הלוך חזור. רק אל תשכחו לקחת אתכם טרולי, כי להיסחב עם כל השקיות האלה יום שלם זה לא לעניין.
>> עוד על קניות ברומא
ואחד בשביל הנשמה: בשכונת מונטי, ההרבה פחות תיירותית במרכז העיר, ימצאו את מבוקשם חובבי הפריטים הייחודיים. שכונת המגורים השיקית מלאה בוטיקים ובתי קפה, ואחד המקומות השווים לקנות בה הוא Mercato Monti – שוק המציע אופנת מעצבים צעירים, פריטי אמנות ואוספי וינטג' לקונה המתוחכם שכף רגלו לא תדרוך בזארה.
בנגקוק
בנגקוק היא שם נרדף לשופינג. תזרקו מטבע – ותפלו על קניון ענק, שוק פתוח או מקורה ועשרות אלפי דוכנים שמציעים את הגרסה המזוייפת של כל מה שיש בעולם פחות או יותר. בין אבל אם צריך לבחור קניון אחד שחייבים להיות בו – זה כנראה MBK Center שזכה לכינוי "קניון אגדי" והוא מושך אליו תיירים ומקומיים כאחד. 2,000 חנויות על 8 קומות, שלהגיד שיש בהן הכל זה אנדרסטייטמנט. אופנה, אביזרים, תיקים ומוצרי עור, רהיטים, מוצרי חשמל, טלפונים, מחשבים וערימות של שטויות כמיטב המסורת המקומית – והכל במחירים שווים ביותר. לא תמצאו פה פריטי מעצבים או חנויות יוקרה, אבל בינינו – לא בשביל זה טסתם לתאילנד.
ואחד בשביל הנשמה: השופינג בבנגקוק לא מסתיים לעולם. ברגע שנסגר הקניון אפשר לעבור לאחד מעשרות שווקי הלילה הפרושים ברחבי העיר. אחד משווקי הלילה החדשים הוא ג'יי ג'יי גרין מרקט (JJ Green Market), שנפתח ב-2014 ומוגדר כגן עדן לחובבי הווינטג'. לצד שוק פשפשים יש פה גם המוני דוכנים שמציעים פריטים באווירת וינטג' ורטרו – החל מגוזיות תחרה עדינות ועד לצלחות אמייל, ושלל הברים ודוכני האלכוהול מעניקים למקום אווירה בוהמיינית א-לה תאילנד.
ברלין
אין כמו צעידה בשטראסות הברלינאיות האינספויות כדי להיזכר במאורעות היסטוריים גדולים להרגיש את אפסותו של האדם. אבל גם כשאנחנו במוד פילסופי ומהורהר – עדיין יש לנו כוח לשופינג. וכמובן שגם בברלין, כמו בשאר בירות אירופה, השופינג נעשה יותר נוח. אזור הכרחי בעיר הוא אחד הרחובות הראשיים של מה שהיה פעם ברלין המערבית – הקו דאם (Kurfurstendamm בשמו המלא). לצד חנויות מעצבי על, ממוקמות בשדרה העצומה גם כל הרשתות המוכרות יותר ופחות, ובלב השדרה נמצא ה-קה.דה.וו (KaDeWe) – חנות הכלבו היוקרתית והמרגשת של המערב, שמציעה המון פריטי מעצבים בין שלל מחלקותיה. לא לפספס את קומת המזון, ובייחוד את אזור המעדנים והשוקולדים.
>> עוד על קניות בברלין
ואחד בשביל הנשמה: ברלין היא בית מושלם לחובבי רטרו ווינטג', ותמצאו בה שלל חנויות יד שנייה עם פריטים איכותיים , גם באזור המיטה התיירותי, וגם בשכונת קרויצברג המורכבת ממהגרים ואנשי קצה. אבל ביום ראשון, כשכמעט הכל בעיר סגור, לכו ל-Mauerpark Fleamarket – שוק ענק שיש בו הכל: בגדים, תקליטים, פריטי יד שנייה אותנטיים וכמובן דוכן שמוקדש כולו לשטרודל במגוון מילויים.
פריז
עיר האורות, השיק, הבולנג'רי, הפושון והחיים היפים, עמוסה כמובן גם שופינג איכותי: בתי אופנה מהיפים באירופה, בוטיקים זעירים עם פריטים שנבחרו בפינצטה, חנויות מתמחות, חנויות כלבו אינסופיות, והכל נוטף שיק וטעם וריח של חלום. לא נשלח אתכם לשאנז אליזה, רחוב הקניות הכי מפורסם בפריז, אם לא בעולם כולו, כי רובינו לא יכולים לרכוש שם שקית נייר, אבל לבולבר האוסמן (Boulevard Haussmann) נשלח גם נשלח. אחת השדרות הגדולות בעיר ממוקמת ברבעים השמיני והתשיעי, ותמצאו בה את שני בתי הכלבו הענקיים גאלרי לאפייט ו-Au Printemps, ולצדם סניפי ענק של הרשתות המוכרות יותר ופחות, וגם בוטיקים וחנויות ייחודיות. תזכירו לנו מה עוד צריך?
>> עוד על קניות בפריז
ואחד בשביל הנשמה: רובע המארה, אחד הרבעים היפים בעיר, לא מאכזב גם מבחינת שופינג, אבל בשביל למצוא בו פנינים ייחודיות צריך לדעת לאן ללכת, ובעיקר איך לנווט הרחק מהרחובות התיירותיים שמציעים את אותן חנויות מעצבים או רשתות שיש בכל בולבאר אחר בעיר. הפריזאים האמיתיים קונים בבוטיקים של ה-Haut marais – "המארה האמיתי" – שם נמצאים מותגים צעירים ולייבלים אותנטיים, חנויות קונספט והרבה מאוד דברים יפים שאין לאף אחד. מבובלבלים? הנה מפה סודית.
לוס אנג'לס
הווייב המערבי יכול להפיל כל אחד בקלות אל מחוזות הטראש והשיזוף המוגזם בהתזה. כי באל.איי עצומת הממדים אפשר לקנות הכל – החל מאנשים, וכלה בבגד ים חוטיני לכלב משובץ באבני סוורובסקי. הכלב שלכם לא הוזמן למסיבת בריכה בהילס? אז כנראה שאתם צריכים שופינג קצת יותר צנוע. ותרו על פנטזיית ג'וליה רוברטס ברודיאו דרייב העייפה מכסף ישן, ולכו על מלרוז אווניו – שדרת שופינג ותיקה אף היא, אבל מתאימה לכל כיס. אין פה רשתות מאוד זולות, אבל כן מעצבי ביניים מקומיים ובינלאומיים, בוטיקים ייחודיים וגם כמה חנויות שהפכו למוסד כמו קיטסון חביבת הסלבס ופרד סיגל, שכיכבה בקלולס וליגלי בלונד. עם רשימת חנויות כל כך מפוארת, בטוח שיש פה כמה מציאות.
ואחד בשביל הנשמה: ה-Arts District Co-Op הוא שוק מקורה, חדש יחסית, שמציע חוויה יותר אורבנית מהיפית. בהאנגר ענק התמקמו להם כ-60 דוכני מעצבים מקומיים ובוטיקים שמציעים פריטים חדשים וגם פריטי וינטג', רהיטים, תכשיטים ועוד הפתעות שלא תמצאו במקומות אחרים. השוק פתוח 6 ימים בשבוע, ובימי שבת מארח הופעות חיות, כדי שלא ישעמם לכם בשופינג.
אמסטרדם
גם בעיר התעלות יש מתחם שופינג למהדרין, שכולו רשתות וחנויות ענק. ה-Kalverstraat וה-Leidsestraat הם שני רחובות הקניות המרכזיים בטבורה של העיר. בראשון יחכו לכם החשודים המידיים – H&M, זארה, מנגו, נייקי פומה, סטיב מאדן ועוד ועוד (לרשימת החנויות המלאה), ובשני ימתינו בוטיקים מעט יותר אקסקלוסיביים בניחוח אירופי. בכל מקרה מפה לא תצאו בידיים ריקות.
>> עוד על קניות באמסטרדם
ואחד בשביל הנשמה: אמסטרדם היא לא עיר ענקית, אבל מלאה באוצרות נחבאים. אחד מהם ממוקם באזור כיפי במיוחד של העיר – מבוך של רחובות קטנטנים בליבה של השכונה היאפית-בוהמיינית ג'ורדן (Jordaan). כאן יחכו לכם סטודיואים של אמנים, חנויות יד שנייה, בוטיקים קטנים וגלריות. מסוגלים למשוך עוד? צמוד לאזור נמצא רחוב Haarlemmerstraat, עמוס בחנויות בגדים, פיצ'יפקעס ומתנות לחברים בבית.
בייג'ינג
העיר שלא מפסיקה להתפתח במדינה שלא מפסיקה להתפתח, מצמיחה גם מרכזי קניות ורחובות עמוסים סחורות, לצד השווקים הוותיקים, ושופינג הוא חלק מהותי מהביקור בבייג'ינג. את אחד הרחובות העצומים בעיר – Wangfujing Shopping street – אתם לא יכולים לפספס. זה אזור הקניות הוותיק בעיר, 15 דקות הליכה מכיכר טיינאנמם, ויש בו לצד מספר קניונים וחנויות כלבו, גם כ-300 מותגים סיניים מקומיים, מה שאומר שלא בטוח שהחולצה לא תישבר לכם אחרי שימוש אחד. בכל מקרה, במחירים הסיניים תוכלו להרשות לעצמכם לרכוש חדשה.
ואחד בשביל הנשמה: אל תנסו להגות את השם של מתחם הבוטיקים ההיפסטרי הבייג'יני. במקום לנסות להגיד Nanluogu Xiang, עדיף פשוט לברוח לשם מהאזורים ההמוניים, ולגלות את ההסמטאות של האזור העתיק יותר של העיר, שם תמצאו בוטיקי וינטג', בתי קפה וחנויות עם מזכרות מגניבות במיוחד. ואולי אווירה פחות תיירותית.
שטוקהולם
בבירת שוודיה – כנראה היעד הכי שווה שלא ביקרתם בו עדיין – שולט עיצוב מתוחכם וסופר טרנדי, אז לקנות פה ב-H&M זה קצת בזבוז. שופינג יש בשפע (העיר בנויה מ-14 איים ומוצפת אזורי קניות), אבל אם חייבים לבחור אחד שהוא מאסט, תבדקו את רחוב Drottninggatan, רחוב המלכה בתרגום חופשי, המכונה גם רחוב הקניות ואחד הרחובות הפופולאריים בעיר. מדובר במדרחוב בדאונטאון שטוקהולם, המורכב כולו מחנויות, בדגש על כל הרשתות המוכרות, ומעט בוטיקים ייחודיים, וכן חנות כלבו ענקית בשם Ahléns city, בשבה יש – ניחשתם – הכל מהכל. בואו בקיץ – 18 שעות של אור יספקו לכם מספיק זמן טו שופ טיל יו דרופ.
ואחד בשביל הנשמה: האי Södermalm) Söder בשפת המקומיים), הוכתר לאזור הכי מגניב באירופה על ידי מגזין ווג בזכות הווייב היצירתי ומלא הסטייל שלו. החנויות המעניינות ובתי הקפה הקטנטנים מתרכזים בשכונת SoFo, בבוטיקים שבהם תמצאו את מיטב העיצוב השוודי העדכני והאדג'י, עם מותגים שחלקם נושקים לאוונגרד, וחלקם פשוט היפר מגניבים, אבל גם בתי אופנה שמתאימים לאווירה כמו קום דה גרסון ומייסון מרטין מרג'יאלה. גדול עליכם? יש פה גם שלל חנויות יד שנייה מלאות בפריטי וינטג' יוניקיים.
פראג
אם תשאלו פרגאי איפה אפשר לעשות קניות בעיר שלו, הוא בטח ישלח אתכם לרחוב Na Prikope. למרות שיש בבירת צ'כיה לא מעט קניונים, הרי שנה פריקופה מלא גם בחנויות וגם בקניונים, וזאת עסקת חבילה משתלמת ביותר. יש פה חוויית קניות אינטנסיבית למדי, עם סניפים של כל הרשתות המוכרות יותר או פחות, ולצידן חנויות יותר ייחודיות וגם כמה קניונים גדולים וחנויות כלבו. אחד הקניונים, פלאדיום, נחשב לאתר חובה עבור המעוניינים בשופינג, עם 200 חנויות וארכיטקטורה מרשימה, אבל הוא בהחלט לא היחיד. קנינו.
>> עוד על קניות בפראג
ואחד בשביל הנשמה: אם מתחשק לכם לחפש פריטים ממש יוצאי דופן, נסו את אחד השווקים הגדולי בעיר – kolevona flea market. לפה לא באים בשביל למצוא בגדי רשתות וחנויות מתוקתקות, אלא כדי לפשפש בדוכנים ולמצוא אוצרות מהתקופה הקומוניסטית, פריטים מוזרים שאנשים מוזרים שמרו במשך שנים, בגדים שלא תמצאו בשום מקום אחר. מדי סוף שבוע שבוע מתחדשים פה הדוכנים, והוא מומלץ גם כחוויה תרבותית בלבד.
טוקיו
בטוקיו הצבעונית, התוססת והמשוגעת יש הכל – אופנה עילית ואוונגארדית, חפצים מסורתיים ואולטרא מודרניים, פריטי וינטג' וגאדג'טים שלא ידעתם שקיימים, וכמעט אינסוף אזורי קניות – רובם מציעים חוויה ייחודית, ברובם תמצאו חנויות ופריטים שאין בשום מקום, אבל לא בכולם אפשר באמת לקנות (נסו להידחק לחליפת נערת בית ספר ורדרדה בשכונת הרג'וקו). אם חייבים לבחור אזור אחד שהוא חובה, הרי זה שינג'וקו (Shinjuku). השכונה הצפופה ביותר בטוקיו, תחנת הרכבת העמוסה ביותר בעיר ושופינג שעשוי להפיל אנשים בעלי לב חלש. החוויה מתחילה בתחנת שינג'וקו עצמה ,שם יש כמה ממתחמי הקניות הגדולים ביפן. שני קניונים תת קרקעיים ולא מעט חנויות כלבו עצומות, למשל, Lumine, או Isaten שנוסדה ב-1886, ואסור לכם לפספס את קומת האוכל המטורפת במרתף. הכלבואים משתרעים על כמה בניינים שכולם מחוברים לתחנה, וחלקם על הרחוב עצמו – מדרחוב צר המתחיל מהתחנה ועד שאתם לא יכולים לנשום יותר מרוב שקיות.
ואחד בשביל הנשמה: בשביל שופינג מקורי וסביר מבחינת טווחי מחירים, נסו את האזורים הסמוכים Daikanyama וNaka-Meguro (בשכונה המגניבה Ebisu – המצויה ברובע Shibuya). הראשון הוא אזור מגורים די יוקרתי, מלא בבתי קפה ובוטיקים שמוכרים אופנה ואקססוריז של מעצבים מקומיים ופריטים מגניבים במחירים, כאמור, אפשריים. השני, נאקה מגורו, במרחק כמה רחובות, הוא אזור בוהמייני יותר, המאכלס גם חנויות יד שנייה וברים. כי שופינג זה מצמיא.
לונדון
אין דרך לעשות קניות בלונדון, מבלי לעבור באוקספורד סטריט, לב לבו של השופינג הלונדוני. יותר מ-300 חנויות, בהם אאוטלטים של מעצבים, חנויות מותג ענקיות וחנויות כלבו מפורסמות. אוקספורד הוא נקודת התחלה מעולה גם לשאר רחובות האזור, גן עדן לשופינג בריטי. אם תצליחו לצאת מאוקספורד, המשיכו לריג'נט סטריט שגם עמוס רשתות וחנויות, אבל עם קפיצה קלה במחירים (פרנץ' קונקשן ואנתרופולוג'י, למשל).
>> עוד על קניות בלונדון
ואחד בשביל הנשמה: ברור שתסעו לקמדן, כי כל מי שמטייל בלונדון נוסע לקמדן. אז אחרי שתמצו את קמדן מרקט, הואילו נא לסור לאנג'ל (Angel) – אזור חמוד באיסלינגטון, דרום מזרח שכונת קמדן. כאן יש מבחר אקלקטי של חנויות, גשר שמחבר בין הווינטג' המגניב לבוטיקי והיוקרתי. ב-Camden passage נמצאות רוב חנויות הווינטג', והחנויות הקטנות שברחובות מלאות פריטים מעצבים עצמאיים. באזור יש גם שוק הפועל בסופ"ש, ובו תמצאו דוכנים מלאי פריטים.
ברצלונה
בירת קטלוניה היא לא מהגדולות שבערי אירופה – וזה יתרון גדול עבור צבא הרוכשים. כמה מרחובות הקניות המרכזיים נמצאים פחות או יותר באותו אזור. נקודת המוצא היא הכיכר המרכזית של העיר פלאסה קטלוניה, בה ממוקמת חנות הכלבו הגדולה El Corte Ingles (עם סופרקמרקט גדול בקומה התחתונה, אם חסר לכם חלב). בצדה השני של הכיכר יש מרכז קניות לא מאוד גדול, ובחלקה הצפוני מתחיל רחוב הקניות המרכזי Passeig de Gracia. זו השדרה האלגנטית והאופנתית בעיר, וגם אחת היפות. היא עמוסה חנויות דגל של מיטב הרשתות, וגם חנויות של בתי האופנה הגדולים, כך שבין זארה לחנות הדגל של אפל, תוכלו לשזוף עיניים בגוצ'י ופראדה. עוד על
>> עוד על קניות בברצלונה
ואחד בשביל הנשמה: אם חפצה נפשכם בחוויה אינטימית יותר, הנמל העתיק של ברצלונה (Port Vell) הוא המקום להיות בו. חנויות אופנה ודוכני ארטיזנים פזורים באזור הגותי העתיק, והאזור הכי מוצלח לקניות שאין לאף אחד הוא La Ribera – אחד המקומות הטרנדיים והמתוקים בעיר, עמוס חנויות קטנות ומעניינות, גלריות, בוטיקים של מעצבים מקומיים וכמובן בתי קפה ומסעדות.