אישה מחייכת עם טלפון סלולרי (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
תעריפי חברות הסלולר ללקוחות הנוסעים לחו"ל הם בגדר שערוריה | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

תעריפי חברות הסלולר הגדולות ללקוחות מזדמנים המחייגים מהסלולרי בחו"ל גובלים בשערורייה: לקוח אורנג' שלא הצטרף לחבילת חו"ל ישלם 27 שקל לדקת שיחה מארה"ב או מאירופה, לקוח סלקום ייקנס ב-25 שקל לדקת שיחה ולקוח פלאפון ישלם 15 שקל לדקת שיחה אם חייג מחו"ל ללא חבילה.

לקוחות שחטאו ולא הצטרפו לחבילה יודעים לספר על חשבונות של מאות ואלפי שקלים (אם חלילה גלשו ללא חבילה) - שאינן אלא קנס. ברור לגמרי שמטרת התעריפים הללו היא לדחוף את המנויים לשריין חבילות חו"ל, בתשלום קבוע כמובן. חשוב לזכור שההצטרפות צריכה להיעשות לפני היציאה מהארץ (ודאו כי קיבלתם הודעה שהמסלול עודכן).

אצל חלק מהחברות ההצטרפות דרך אתרי האינטרנט זולה יותר ביחס להצטרפות מול נציג טלפוני. כך או כך, לכל חברה מסלול משלה במתכונות שונות. להוציא רמי לוי והום סלולר, שפועלים בשיטת כרטיס סים בינלאומי שפתוח לכלל החברות (בהום סלולר תעריפים מועדפים למנויים), כל חבילה מיועדת ללקוחות החברה בלבד - כך שאם ברשותכם מנויים של ספקיות שונות (למשל לכל אחד מבני הזוג) תוכלו לנתב את החבילה המשתלמת בהתאם ליעד ולדפוסי השימוש.

"גלובס" מביא את מפת המחירים לטובת הנוסעים לחו"ל:

החברות הגדולות: מחירי עתק

אורנג': אורנג' מציעה מסלול עם תשלום קבוע גבוה במיוחד: 171 שקל (דרך האתר) לבנק הכולל 190 שקל לשימוש בחו"ל. המחיר לכל שיחה או הודעה הוא 1.80 שקל מתוך אותו בנק דקות שרכשתם. במילים אחרות מכילה החבילה הזו כ-105 דקות/הודעות. גלישה מתומחרת ב-2 שקל ל-1 מגה מתוך אותו בנק. בסיום המכסה, החיוב בתעריפים הללו ממשיך. אורנג' אמורה לשלוח הודעת SMS המתריעה כי החבילה עומדת להסתיים, אך כפי שהיא עצמה מציינת בתקנון שלה, החברה אינה מתחייבת שאותה הודעה אכן תגיע למנוי.

מחירי הגלישה במסגרת החבילה הזו יקרים למדי (2 שקל ל-1 מגה). אם אתם גולשים מהסלולרי, כדאי לשקול להוסיף חבילת גלישה בנפרד. חבילת אורנג' לגלישה מחו"ל כוללת נפח של 1 ג'יגה ב-139 שקל (בתוקף ל-30 ימים). יצוין כי חבילות חו"ל של אורנג' תקפות גם למנויי 012 מובייל.

סלקום: לאחרונה, דווקא בשיא עונת הנסיעות של הקיץ, שינתה סלקום את מסלול חו"ל שלה: ייקרה את התשלום הקבוע לכל נסיעה מ-49 שקל ל-75 שקל (למזמינים באתר) והוזילה את תעריף השיחה/הודעה ל-69 אגורות מ-79 אגורות.

המשמעות היא שאם עד כה נסעתם ודיברתם 100 דקות שיחה, שילמתם במסגרת חבילה 128 שקל, ואילו בחבילה הנוכחית עבור דפוס שימוש זהה תשלמו 144 שקל. בכל מקרה, מסלול גלישה לא כלול בחבילה והוא מוצע בתמורה ל-29 שקל ליום (עד 50 מגה ליום).

פלאפון: החברה מציעה מסלול של 49 שקל לכל הנסיעה ותעריפים של 75 אגורות לדקה/הודעה. מסלול לממעטים לדבר - 20 שקל עבור תעריפים של 2.5 שקל להודעה /שיחה.

הספקיות החדשות: מחיר שפוי יותר

חברות הסלולר החדשות לא גובות מחירים חסרי פרופורציה מלקוחות שמחייגים מחו"ל ללא חבילה: 4 שקל לדקת שיחה ללקוחות הוט מובייל ללא חבילה, או 7.50 שקל ללקוחות גולן טלקום, אבל לכולן תעריפים מוזלים המוענקים במסגרת חבילות (יו פון, הוט מובייל) או במסגרת חיוג ב-callback (גולן טלקום. בשונה מחיוג ישיר למספר היעד, חיוג בשיטת callback עובר דרך מרכזיית הספק שמוצאת בזמן נתון את התעריף הזו עבורה לביצוע השיחה. בחיוג כזה, מצלצלים למספר, וממתינים לשיחה חוזרת שתנתב את השיחה אליכם). בכל מקרה, שווה להתעדכן מראש באתרי הספקיות בהתאם ליעד.

יו פון: בשבוע שעבר השיקה החברה את מסלול חו"ל שלה הכולל תשלום קבוע של 49 שקל לנסיעה ומחיר של 49 אגורות לשיחה מאירופה ו-99 אגורות לשיחה מארה"ב. החבילה כוללת תעריף גלישה של 1 שקל ל-1 מגה ואלמנט שלרוב לא נכלל בחבילות: תעריפי שיחה מקומית מוזלים: 1-2 שקל לדקת שיחה.

הוט מובייל: החברה מציעה חבילה שהיא הוגנת במיוחד לממעטים לדבר או לטסים לתקופה קצרה, חבילה שהיא במתכונת דיברת-שילמת לפיה משלמים שקל לשיחה/הודעה, מבלי להוסיף תשלום קבוע או תשלום נוסף, כך שבנסיעה ל-5 ימים, אם יעשה שימוש של 100 שיחות או הודעות, תשלמו פחות מהחבילה שמציעה הוט מובייל, הכוללת תשלום של 49 אגורות לשיחה/הודעה עם תשלום של 59 שקל לנסיעה. גלישה אינה כלולה בחבילה זו והיא מוצעת בחבילה נפרדת: 200 שקל לשבוע לגלישה של 50 מגה ליום.

גולן טלקום: לחברה אין מסלול חו"ל, אך היא מציעה ללקוחותיה תעריפים מוזלים במסגרת חיוג ב-callback (שירות שמופעל אוטומטית לשוהים בחו"ל): 1 שקל למטלפנים מארה"ב ותעריף זול במיוחד של 35 אגורות למטלפנים מאירופה. בשני המקרים, המחיר תקף לשיחה יוצאת ולשיחה נכנסת. שליחת הודעת SMS תעלה 99 אגורות ממרבית היעדים. גלישה מתומחרת בנפרד, מארה"ב ויעדים פופולריים באירופה מחירה 2 שקל ל-1 מגה. כל התעריפים ליעדי העולם מוצגים באתר החברה.

רמי לוי: מציע חיוג בחו"ל באמצעות כרטיס סים בינלאומי - אופציה שהיא פתוחה לכלל הלקוחות. הרעיון הוא שרוכשים כרטיס שמשמש לכל הנסיעות בחו"ל, בעבור 100 שקל (תשלום חד פעמי). תעריפי החיוג דרך הכרטיס הם 50 אגורות לדקת שיחה ו-1 שקל להודעה. החיסרון של השיטה הזו, שמוצעת גם על-ידי ספקים נוספים, בהם דואר ישראל (WORLD8), גלובוס נט, SIMLESS ועוד, הוא שיש צורך להצטייד במספר בינלאומי (שנשאר אצלכם קבוע).

הום סלולר: החברה פועלת במתכונת דומה, של כרטיס סים בינלאומי במחיר חד פעמי של 50 שקל ותעריפי שיחות מוזלים למנויים. תעריפי השיחה קבועים בדולר ומומרים לשקלים לפי שער יציג: בחיוג מארה"ב ומאירופה מדובר בכ-90 אגורות לדקת שיחה (0.25 דולר), תעריפי ההודעות משתנים בהתאם ליעדים, גם תוך אירופה: מ-90 אגורות בשליחת הודעה מארה"ב ומאנגליה ועד 2 שקלים להודעה לשוהים בספרד.

סלולר בחו"ל (צילום: גלובס)
כמה זה באמת יעלה לכם? | צילום: גלובס
 

טיפים לטסים לחו"ל עם הסלולרי

1. אין ספונטניות: תעריפי שיחות ללא חבילות יקרים במאות ובאלפי אחוזים לעומת תעריפי החבילות.

2. להצטרף מראש: ההצטרפות לחבילות צריכה להיעשות לפני היציאה מהארץ.

3. לוודא תעריפים: בטיסה ליעדים אקזוטיים או פחות נפוצים, או בעת הפלגה, התעריפים עלולים להשתנות. מומלץ לוודא ולעיין באתרי הספקיות.

4. יש רשת אלחוטית באזור? שיחות או הודעות על גבי הרשת (וואטסאפ, סקייפ, וייבר, טנגו וכד') הן הפתרון האידיאלי ליצור קשר עם הבית.

5. שיחות מקומיות בארץ היעד: שיחות מקומיות לא תמיד כלולות בחבילות חו"ל - שיחות כאלה עדיף לבצע מטלפונים ציבוריים מקומיים.

6. סים מקומי: אפשר ומומלץ לרכוש בארץ היעד סים מקומי כדי לנהל שיחות בין בני המשפחה.

>> כך תצאו לחופשה משפחתית זולה באילת