בין כל תחרויות האוסקר, האמי, האירוויזיון ופרסי אופיר למיניהם גם הטבע החליט שמגיע לו תחרות יוקרתית משלו ובתאריך הכל כך מיוחד, 11.11.11, שהוא פלא בפני עצמו, יעצרו העצים, הרי הגעש, האגמים וכל יתר נפלאות הטבע בעולם את נשימתם עת יוכרזו המנצחים בתחרות שבעת פלאי הטבע של תבל.
בתחרות משתתפים 28 אתרי טבע מחמש יבשות שונות כשאפילו לארצינו הקטנטונת נציגות משלה, בדמות ים המלח, המקום הנמוך בעולם, שהתאמן במשך אלפי שנים לרגע המיוחל. אז רגע לפני שאתם רצים להקליק ולפרגן כחול לבן, החלטנו לסקור בפניכם את כל המתחרים הטוענים לכתר. כתבה ראשונה בסדרה.
יבשת אפריקה
הר הקילימנג'רו, טנזניה
תמונת פסגת החרוט המושלגת של הקילימנג'רו, המתנשאת גבוה מעל לערבות הסוואנה האפריקנית, הפכה אותו לאחד ההרים המפורסמים בעולם. הקילימנג'רו הינו הר געש רדום, אשר מתנשא לגובה של 5,895 מ', דבר המזכה אותו בתואר ההר הגבוה באפריקה כולה. מיקומו בטנזניה שבמזרח אפריקה ושמו הכל כך מיוחד נגזר, יש אומרים, מהשפות הסווהילית והקיצ'אגה, שבהן המשמעות של 'קילימה' ו-'נג'ארו' שווה 'ההר הלבן'.
הר השולחן, דרום אפריקה
בעבר הרחוק, נהגו ימאים הרפתקנים לספר על שולחן ענק מימדים הניצב איתן בשעריה הדרומיים של אפריקה, מה שסייע להוליד מעשיות מסמרות שיער על ענקים החיים ביבשת האבודה. הר השולחן, הצופה על הקצה הדרומי של היבשת, הפך לסימן ההיכר של קייפטאון, בזכות פלטה ישרה בגובה של 1,086 מ' הנפרשת על פני קרוב ל-3 קילומטרים, ויוצרת מראה של שולחן ענק ללא הוראות הרכבה.
יבשת אוסטרליה
מצרי מילפורד, ניו זינלנד
בקצה הדרום מערבי של ניו-זינלנד, ארץ שהיא פלא טבע בפני עצמה, הנשימה נעתקת מיופיו האגדי של הפיורד מילפורד סאונד. זהו אחד האיזורים הגשומים בעולם, כאשר ממוצע הממטרים עומד על 6813 מ"מ בשנה (פי 10 מבמישור החוף הישראלי), מה שמבטיח שטיח של ג'ונגלים מרהיבים אשר נפרשים על פני מצוקים אדירים בגובה של כ-1.5 ק"מ מעל פני הים. לחלק מהמצוקים צורות של חיות פרא, דוגמת מצוק הפיל (1,517 מ') ומצוק האריה (1,302 מ') ובמי המצר עצמם שוחים להם דולפינים, פינגווינים וכלבי ים.
מחסום השונית הגדול, מזרח אוסטרליה
זהו המבנה הגדול ביותר בעולם, שנוצר ע"י מערכת חיים (אורגנזימים) טבעית. מחסום השונית הגדול מורכב מ-3000 שוניות שונות ו-900 איים קטנים, אשר נפרשים על פני שטח כולל של 344,000 קמ"ר (פי 15 מגודל מדינת ישראל) ואפילו ניתן להבחין בו מהחלל. המחסום מהווה בית אקולוגי מרהיב למגוון של חיים, לרבות 30 מיני לוויתנים ודולפינים, 6 מינים של צבי ים, 17 מינים של נחשי ים, 215 מיני ציפורים, 400 מיני אלמוגים ואפילו נצפו שם קרוקודילים של מים מלוחים. בשנת 2009 ערכו האוסטרלים תחרות בשם 'העבודה הטובה בעולם' למען עידוד המודעות למקום כאשר הפרס שהוענק היה חצי שנה של עבודה בשונית בשכר של 110,00 דולר אמריקני, שזה אמנם נחמד אבל לא כמו לעבוד בביטוח לאומי.
אולורו, מרכז אוסטרליה
באמצע השממה האוסטרלית, בלב המדבר ניצב לו אבן חול אדמדם, כאילו נצבע ע"י השקיעה. זהו האולורו, סלע איתן בגובה של 348 מ' והיקף של 9.4 ק"מ, שצבעו משתנה בהתאם לשעות היום ועונות השנה. האולורו הינו קדוש עבור שבטי האבוריג'נים האוסטרליים ובמקום נמצאו איורים קדמונים.
פארק דרקוני הקומודו, אינדונזיה
מספר איים באינדונזיה הפכו למקום היחידי בעולם שמאכלס בעל חיים שנראה כמעין הכלאה בין דינוזאור קדום לבין דרקון אגדתי. זהו הדרקון של קומודו, לטאת ענק שגדלה לאורך של 3 מ' ומשקל של 90 ק"ג כשהיא מסוגלת לנוע במהירות ונהנית לטרוף בעלי חיים, דוגמת צבאים ותאו, הגדולים ממנה עשרות מונים וכל זה בזכות מושבות חיידקים קטלניות שדוגרות בריר הדרקון ומועברות לקורבן באמצעות נשיכה. לטאת הדרקון עוכבת בלהקה במשך ימים אחר הטרף, הגוסס מהריקבון המתפשט אט אט בגופו ועטה עליו בחבורה כאשר אינו מסוגל עוד להגן על עצמו. אכן, מראה מלבב לכל הדעות. וכדי להגן על כל מרחץ הדמים הזה, החליטו האינדונזים להכריז על שמורת טבע שמטרתה להבטיח את המשך קיומן של לטאות הענק ומינים נוספים שחיים באיזור.