אין דבר גרוע יותר מלשבת סמוך לחלק האחורי של המטוס, לראות את כל מי שמולכם מקבל את הארוחות שלו קודם, ובכל מקרה לאכול מנה תפלה. אבל יש דרך לדלג על התור הארוך ולאכול לפני כולם.
קרוליין קניץ עבדה כדיילת בחברת התעופה אמירטס במשך יותר משש שנים, ולמדה כמה טריקים בזמנה כדי להפוך את הטיסות שלה למהנות יותר. אחת מהן היא הטקטיקה להשגת ארוחות לפני הנוסעים האחרים. היא חשפה כי מי שמזמין ארוחות מיוחדות תמיד יקבל ראשון.
"אם אתם רוצים שהאוכל שלכם יוגש קודם, אז כל מה שאתם צריך לעשות הוא להזמין ארוחה מיוחדת כמו טבעונית או כשרה. ארוחות מיוחדות, שיש להזמין מראש, תמיד מוגשות קודם. אם אתם בטיסת לילה, קבלת הארוחה שלכם מוקדם יותר היא שימושית במיוחד מכיוון שאתם יכולים לישון מהר יותר", מספרת קניץ.
>> חייבים להפסיק: זו הטעות הכי גדולה שאנחנו עושים עם הילדים בטיסה
>> "סינדרום מחלקת התיירים": זה המשקה שיעזור לכם לשרוד את הטיסה
>> דייל חושף: זה הזמן המומלץ לבקש שידרוג למחלקה ראשונה בטיסה
מדוע מנות מיוחדות מחולקות ראשונות?
בחברות התעופה, הארוחות המיוחדות מוקצות למושבים המתאימים. מכיוון שבדרך כלל רק נוסעים בודדים מזמינים ארוחה מיוחדת שכזו, יותר הגיוני מבחינת הצוות קודם כל לחלק אותן ורק אז להתחיל בחלוקת המנות הרגילות. אחרת, קיים סיכון גדול מדי של ערבוב הארוחות – דבר שעלול להיות בעל השלכות חמורות במקרה של אלרגיות.
גם על פי דובר לופטהנזה, קלאוס גורני, אם תזמינו תפריט מיוחד או ארוחת ילדים, תקבלו את הארוחה לפני כולם: "הסבירות שארוחות מיוחדות יחולקו תחילה גבוהה יותר. עם זאת, התהליכים על המטוס תמיד תלויים במצב ההזמנות". תפריטי ילדים מוגשים בדרך כלל לפני כולם, כי זה מסייע להורים לעזור לילדיהם.
גם טורקיש איירליינס דואגת קודם כל לקטנטנים. כך על פי דובר החברה, טורסן טאריק: "קודם כל הילדים מקבלים את האוכל, ואז הוא מחולק לפי הנוסעים. אבל כמובן שלצוות יש מרחב פעולה מסוים כדי להבטיח חלוקה מיטבית". בדומה לשאר חברות התעופה, גם בקטאר איירווייז קודם הארוחות המיוחדות מחולקות, אחר כך השאר לפי הסדר של המושבים.
האם כולם יכולים להזמין ארוחה מיוחדת?
אם משעמם לכם מהיצע העוף, הבקר המשעמם או החביתה הקרה, תוכלו להזמין את המנות המיוחדות כשרוב חברות התעופה מבקשות התראה של 24-48 שעות, אך ישנן אפשרויות נוספות כמו הארוחה הצמחונית האסיאתית (AVML – קוד חברת התעופה עבורה) או ארוחה צמחונית מהמזרח (VOML).
כמובן שהרבה מהארוחות המיוחדות מיועדות לבעלי צרכים דתיים ספציפיים (כשר – KOML, הינדו – HNML ועוד), וחברות תעופה רבות מציעות גם מנות חלאל, אך גם בקשות תזונתיות נלקחות בחשבון וניתן להזמין ארוחות לבעלי סוכרת (DBML) וללא גלוטן (GFML). ארוחות טבעוניות (VGML) זמינות גם הן יחד עם ארוחות צמחוניות אובו-לקטו (VLML) שהן צמחוניות אך כוללות מוצרי חלב וביצים. חברות תעופה מסוימות מציעות גם ארוחות צמחוניות גולמיות (RVML) או ארוחת מגש פירות (RVML).
לגבי העניין הטעם עדיין קיים ויכוח סוער בין אלה שמוכנים להישבע שהארוחות המיוחדות טובות בהרבה מהרגילות, ואחרים שטוענים כי אין הבדל, ולעיתים הארוחות המיוחדות אפילו פחות טעימות. יחד עם זאת, לאחר המגפה, שבה כמעט ולא חולקו ארוחות בטיסות, הדגש של חברות התעופה עבר לרמת היגיינה גבוהה ואיכות טובה, וחברות התעופה עדיין מחפשות דרכים לפתות אותנו עם רעיונות חדשים. חברות תעופה מסוימות גייסו גם שפים לשירות מהשורה הראשונה, כך שגם המנות הרגילות משתפרות עם הזמן.