הטיסה מתל אביב לפרבזה שביוון הייתה מלאה עד אפס מקום, אבל משום מה – לא פגשנו בטיול שלנו אף ישראלי. למה? פשוט כי כולם נסעו ישר משדה התעופה לאי הסמוך לפקדה (Lefkada) המחובר בגשר, ופספסו את הפנינים האמיתיות – פרבזה (Preveza) ופארגה (Parga).

במרחק שעתיים וחצי טיסה שוכנים להם האיים הקאריביים של יוון, שלא לומר הפיליפינים, והישראלים עדיין לא גילו אותם (בשביל זה אני פה כמובן). בטיסה ישירה של Tus Airways הקפריסאית, שיוצאת וחוזרת פעמיים בשבוע בימים רביעי ושבת, אפשר לגלות עולם ומלואו – ואפילו לא צריך לקחת שבועיים חופש. סוף שבוע ארוך לגמרי יעשה את העבודה (לגיחה הראשונה, אחרי זה בטוח תרצו לחזור לעוד).

האיים הקאריביים של יוון (צילום: מור מלקר)
המחוז היווני חובק בתוכו את כל נפלאות הטבע | צילום: מור מלקר

>> רוצים לטייל ביוון? הכנסו למדריך המלא

המקום 

מחוז אפירוס (Epirus) שביוון נמצא בחלקה הצפוני מערבי של המדינה, וחובק בתוכו את כל נפלאות הטבע: הרים גבוהים וירוקים, ים כחול וטורקיז, ביצות חצי מיובשות, לא מעט עתיקות, בתים צבעוניים, נמלים, שקיעות עוצרות נשימה, והכי חשוב – אוכל פשוט מדהים.

המחוז, שנמצא קרוב מאוד לאיטליה, מושפע לא מעט מהקולינריה שלה, ולכן השילוב של האוכל היווני עם האוכל האיטלקי היה פשוט חלומי. לצד הזיתים המפורסמים של יוון, שמופקים ממיליוני עצי הזית ששתולים בכל המדינה, מככבות גם העגבניות (כבר ביציאה משדה התעופה לכיוון העיר פרבזה אפשר לראות שטחים עצומים של גידולי עגבניות) – מה שיוצר שילוב מושלם לחיך. נוסיף את הדגים הטריים שעד אותו הבוקר שחו בים, את הגבינות המפורסמות של יוון, את הדבש המקומי ואת הבצקים שרק הם יודעים לעשות – והנה לכם חופשה קולינרית מהחלומות. טוב, גם הנופים היו מחרפנים.

הרחובות בפרבזה (צילום: מור מלקר)
העיר פארגה מושלמת למי שמגיע בפעם הראשונה | צילום: מור מלקר
מנת דג פרבזה (צילום: מור מלקר)
המגוון הקולינרי מושפע גם מיוון וגם מאיטליה | צילום: מור מלקר

אתחיל עם העיר פארגה. עיר ציורית ששוכנת בין ההרים לים, מספקת את החוויה המושלמת למי שרוצה לטעום את המקום בפעם הראשונה. יש בה חוף ים עם חול נעים, נמל לסירות הרבות שעוגנות בו, חנויות מזכרות עם מחירים סבירים, מסעדות וברים. במקום נמצאת גם הטירה הוונציאנית של פארגה, ממנה ישנה נקודת תצפית עוצרת נשימה שאסור לפספס, והכי חשוב – בפארגה יש את השקיעה הכי יפה שראיתי בחיים. תראו בעצמכם.

שקיעה בפארגה (צילום: מור מלקר)
עיר ציורית ששכנת בין ההרים לים. פארגה | צילום: מור מלקר
הנוף מהטירה הוונציאנית של פארגה (צילום: מור מלקר)
הנוף מהטירה הוונציאנית של פארגה | צילום: מור מלקר

איפה ישנים?

שהינו במלון ארבעה הכוכבים שנקרא Salvator, השוכן על הר ומשקיף על השקיעה ועל הים. המלון מכיל מקסימום 55 אורחים, וכולל ארוחת בוקר מפנקת, אך עם זאת לא עמוסה במיוחד; בריכת אינסוף שמשתלבת באופן מושלם עם השקיעה, ספרייה, ספא, בר מפנק ועוד. חמש פעמים ביום יוצאים מהמלון שאטלים לעיר פארגה, אך גם מונית למרכז העיר בנסיעה של 3 דק' - עולה רק 7 יורו. מחיר לינה החל מ-179 יורו ללילה.

מלון סלבטור2 (צילום: מור מלקר)
מלון סלבטור שוכן על הר ומשקיף על השקיעה ועל הים | צילום: מור מלקר

מלון סלבטור (צילום: מור מלקר)
המלון קטן ולכן אינו עמוס | צילום: מור מלקר

הבריכה במלון סלבטור (צילום: מור מלקר)
בריכת אינסוף שמשתלבת באופן מושלם עם השקיעה | צילום: מור מלקר

בעיר פארגה ישנו ריזורט שמתאים במיוחד למשפחות (Parga Beach Resort), שכולל בתוכו בריכות, חוף פרטי, חדר משחקים לילדים, מסעדות מעולות (כשהמלצר מפלט לכם את דג הלברק – כל השאר לא חשוב), ובעצם כל מה שאתם צריכים אם אתם בעניין של חופשת בטן גב. הריזורט שוכן על החוף המהמם שנקרא ואלטוס, שבניגוד לחופים אחרים ביוון בהם יש אבנים קטנות או רחמנא ליצלן, אבני בזלת – החוף הזה הוא דווקא עם חול נעים מאוד למגע. מחיר לינה החל מ-344 יורו ללילה.

מה עושים?

חוויה מדהימה שאסור לפספס במחוז היא שיט ב"איים הקאריביים" של יוון. השיט יוצא מהעיר סיבוטה (Sivota), ותוך זמן קצר מגיעים לאזור שאתם לא מאמינים שנמצא ביוון. המים בצבע טורקיז וכל כך צלולים, שאפשר לראות את המתרחש בקרקעית הים – מבלי צורך בשנורקלים. אפשר לקפוץ מהסירה, לשחות לחוף הקרוב, ואפילו להשכיר סירה קטנה ללא צורך ברישיון, אם אתם רוצים חוויה פרטית. סירה פרטית ל-4 שעות עד 9 אנשים: החל מ-450 יורו. ניתן לשכור סירה קטנה (פחות מ-30 כוח סוס) ואז אין צורך ברישיון - עלות 100 יורו.

הנוף מהשיט במפרץ אמברקיקוס (צילום: מור מלקר)
השיט הוא חוויה מדהימה שאסור לפספס | צילום: מור מלקר

עוד אטרקציה כיפית ומתאימה למשפחות עם ילדים היא רפטינג בנהר אכרון. הנהר אמנם לא ארוך ועמוק במיוחד, ודרגת הקושי היא קלה במיוחד (אורך החוויה כולה היא בערך רבע שעה), אך מימיו בצבע טורקיז-ירוק – וזו חוויה שילדיכם יזכרו לכל החיים. מחיר: 7 יורו למבוגר, 5 יורו לילד.

נהר האכרון (צילום: מור מלקר)
מימיו בצבע טורקיז-ירוק. נהר האכרון | צילום: מור מלקר

ועכשיו לגולת הכותרת: שיט עם דולפינים במפרץ אמברקיקוס (Amvrakikos gulf). אין ספק שזו הייתה אחת החוויות הבלתי נשכחות, שכל מי שמבקר במחוז אפירוס חייב לעבור. מפרק אמברקיקוס הוא כמעט אגם, שהמים שלו בצע כחול ירוק, בגלל הפלנקטונים הרבים שחיים בו. חוץ מהם, חיים במפרץ כ-150 דולפינים בסביבת המחיה הטבעית שלהם, צבים ולא מעט ציפורים.

מהשיט עם הדולפינים (צילום: מור מלקר)
חיפוש אחר הדולפינים הוא גולת הכותרת של הטיול | צילום: מור מלקר

עלינו על הסירה של Amvrakikos Cruises, עסק משפחתי שמפעילים אותו ההורים ושני ילדיהם הצעירים, ושטנו במים המהממים של המפרץ – יחד עם הדולפינים הנלהבים שבאו להשתעשע יחד איתנו. החוויה בשלמותה הייתה נהדרת, שכן זו סביבת המחיה הטבעית של הדולפינים, ושום אוכל לא נזרק למים על מנת למשוך אותם – רק שריקות של הבת הצעירה במשפחה ומוזיקה טובה שנשמעת מהסירה (וכמובן מחיאות הכפיים והצעקות הנלהבות של השטים בסירה). הדולפינים היו חברותיים מאוד ושחו יחד עם הסירות מרצונם החופשי וללא שום מניפולציה. מומלץ בחום למי שרוצה לפגוש את החיה המתוקה – ועם זאת לא לפגוע בה.

דולפינים פרבזה (צילום: מור מלקר)
האזור הוא הסביבה הטבעית של הדולפינים והם לא נפגעים מהמבקרים | צילום: מור מלקר

על הסירה נהנינו ממטעמים שהכינה אם המשפחה, שקראה להם "מאזטים", אבל זו הייתה לגמרי ארוחה בפני עצמה. האלכוהול כמובן כלול במחיר – כשהאוזו הביתי בטעם תות, שהכינו בני המשפחה, לגמרי זכה במקום הראשון.

הסירות יוצאות כל יום במהלך השבוע ב-9 בבוקר, לשיט של 5 שעות. מחיר: 50 יורו למבוגר, 25 יורו לילד עד גיל 13. מה זה כולל? אלכוהול: בירה, יין ואוזו, ונשנושי דגים ופירות ים. הנחה מובטחת לקבוצות של יותר מ-10 אנשים, עד 23 בסירה עם 100 אחוז הבטחה לראות דולפינים. אפשר לפנות בוואטסאפ ישירות לדימיטריס, כדי להימנע מתשלום נוסף באתר: 30-6949353576+.

במחוז אפירוס יש לא מעט עתיקות לבקר בהן, ואם אתם מאלה שאוהבים עתיקות: אל דאגה, מחירי הכניסה הגיוניים לגמרי, וישנם אף כרטיסים שמשלבים שני אתרים באחד. המחיר נע בין 6-8 יורו לכרטיס.

בשורה התחתונה

היוונים באופיים הם אנשים חמים מאוד (בדומה לישראלים), לא מתרגשים מזמנים (כי מה זה רבע שעה איחור), והכי חשוב - אוהבים לפנק ולהסביר פנים. עניין הזמנים בא לידי ביטוי גם בטיסות, עם עיכוב של שעה לפחות גם בהלוך וגם בחזור, אבל מה זה משנה כשמגיעים למקום כזה חלומי? ועם מה כדאי לכם לחזור? שמן זית, דבש ואוזו כמובן. הכל בייצור מקומי.  ארזתם כבר? כי זה הזמן לטוס.


הכותבת הייתה אורחת של לשכת התיירות של יוון ו-Tus Airways