לאחר שבמשך כשנה וחצי ספינות הענק עמדו ריקות ושקטות הגיע סוף שנת 2021, ואני עומדת מול ספינה עצומה, MSC VIRTUOSA שמה וכולה פנטזיית שיט שניעורה מהתרדמת, מתנשאת לגובה של 19 סיפונים אינסופיים, עם מסדרונות בלתי נגמרים מרופדים שטיחים בצבע טורקיז.

קרוז בדובאי (צילום: Wayleebird, shutterstock)
פנטזיית השיט ניעורה מהתרדמת. msc virtuosa | צילום: Wayleebird, shutterstock

קרוז בדובאי 2 (צילום: יוני רוזמן הכל לקרוז)
כמו עיר קטנה. הספינה עוגנת בדובאי | צילום: יוני רוזמן הכל לקרוז

הספינה היא עיירה קטנה, טירה שטה שיכולה להכיל בתוכה 6,334 נוסעים ו-1,704 אנשי צוות, עם חמש בריכות, פארק מים המשתרע על פני 1,000 מ"ר, תאטרון עם 945 מושבים, בו מדי ערב מוצגים מחזות זמר וכל מיני הופעות, שדרות שופינג עם עשר מסעדות, 21 ברים, זמרות ופסנתרנים בערבים - אי שם במיקום מרכזי של הספינה היכן שהכל מנצנץ מאד כמו כדור בדולח ענק. ובחוץ עומדת אחת הערים המשונות ביותר, כמו מיראז' במדבר אינסופי, עשויה בטון, זהב ונפט - דובאי.

"הגודל של טיטניק הוא חמישית ממנה", אומר יוני רוזמן, נציג קבוצת "הכל לקרוז", המונה 20 אלף חברים. רוזמן ואשתו יוליה השאירו שני ילדים בהשגחת הוריהם ואחד מהם בוכה בטלפון. הוא היה בהפלגה כזאת כבר פעמיים, והוא עצוב וכועס שלא נמצא על הסיפון.

"זה היה החלום שלי מאז שראיתי את הסדרה love boat", מספר רוזמן, "אשתי דווקא פחדה מזה. אבל כשיצאנו בפעם הראשונה להפלגה, כולנו נדבקנו בג'וק הקרוזים וזאת החופשה האהובה על המשפחה שלנו".

קרוז בדובאי (צילום: יאנה פבזנר)
תאטרון עם 945 מקומות ישיבה | צילום: יאנה פבזנר

תחושה של עולם מקביל

זה היה ערב השקתה של הספינה אליה הוזמנו לשלושה ימי עגינת תענוגות עיתונאים, משפיעני רשת למיניהם, סוכני תיירות מכל העולם שבאו לטעום ממה שצפויה להיות ההפלגה הראשונה של הספינה שתתחיל את המסלול שלה בדובאי, משם תגיע לאבו דאבי, קאטר וחזרה לדובאי.

מאז הסכמי אברהם דובאי הפכה למוקד תיירות מבוקש מאד עבור ישראלים רבים. כשמונה טיסות מלאות מדי יום עוזבות את ישראל, לוקחות משפחות או זוגות או חבורות של גברים מכל הגילאים, לסופי שבוע של שופינג בקניון הכי גדול עם הר שלג מלאכותי הכי גדול ועוד המון דברים הכי גדולים, בבתי מלון 5 כוכבים במחירי מבצע. ישראלי אחד שישב איתנו בטיסה סיפר ש"יש כאלה שדובאי בשבילם היא כמו בוקרשט, נוסעים לשם להתפרק רחוק מהבית".

קרוז בדובאי (צילום: יאנה פבזנר)
מאז הסכמי אברהם דובאי הפכה ליעד אהוב על הישראלים | צילום: יאנה פבזנר

אבל זאת הייתה טיסה ראשונה בחיינו לארץ מוסלמית, וזה היה בכל זאת מרגש. זאת גם הייתה הטיסה הראשונה בחיים בה שמענו את הדיילת מבקשת לא לפצח גרעינים, וזה היה מצער מאד לגלות שורה שלמה בקידמת המטוס מלאה בקליפות של פיצוחים.  

כל זה נשכח בעת שלושת ימי עגינת התענוגות שלנו. זאת הייתה עגינה, כי לא הפלגנו לשום מקום, אבל ישנו בחדרים עם מרפסות קטנות ובבקרים ישבנו לאכול ליד החלונות הגדולים, בבופה גדוש בכל סוגי המזון שפתוח עד ארבע לפנות בוקר. הנוף שלנו היה למפרץ הפרסי ולאיראן שאת אדמותיה ראינו תוך לעיסת הקרואסונים תחת שמיים חלביים כמו אלה בארץ בחודש אוגוסט. כל זה הוסיף לתחושה שאנחנו שוהים עכשיו בעולם מקביל, שזה חלום משונה דמוי מציאות.

קרוז בדובאי 2 (צילום: יוני רוזמן הכל לקרוז)
הרגשה של עולם מקביל. החדר בספינה | צילום: יוני רוזמן הכל לקרוז

"כמו ילדה קטנה עם הורים מפנקים מדי"

וירטואזה נבנית בצרפת בעלות של 800 מיליון יורו והיא הספינה הכי מפוארת של חברת הספנות האיטלקית MSC. למרות שהיא הפליגה מספר חודשים על חופי אנגליה, בגלל מגבלות הקורונה לא התקיים אירוע ההשקה שהוא אירוע בעל חשיבות רבה בעולם הספנות. 

אבל כל זה היה בעבר, ועדיין בצלה של הקורונה, כעת הספינה הגיעה לדובאי, שתהיה לה לעיר הבסיס במהלך החורף הזה, וכולנו הולכים לכיוון במת הענק שם יתקיים טקס ההשקה כשהשיא שלו יהיה עלייתה לבמה של השחקנית האגדית סופיה לורן. לורן, 87, היא הקמע של החברה וזאת הספינה ה-15 שהיא משיקה. 

לפני שיצאנו החוצה מהספינה, כדי לצפות באירוע ההשקה, ישבנו בטיילת שבתוכה, אורכה 112 מטרים, עם תקרה שכולה מסך LED המקרין ללא הפסקה נופים ותמונות מתחלפות. הטיילת מלאה בחנויות, מסעדות וברים ואורחים ואורחות לבושים בשמלות ערב וחליפות, מטיילים לאורכה או מצטלמים או עושים שידורי לייב לחשבונות האינסטגרם שלהם.

אנחנו שתינו קוקטייל מצוין וישבנו בשוקולודיה, שהתצוגה שלה הייתה כל מיני חיות ים כמו תמנונים ולוויתנים עצומים עשויים שוקולד. לפני כן הסתובבנו בין המסעדות השונות שהגישו טעימות מצולחתות ומשקאות אלכוהוליים מסוגים שונים, ישבנו בבר אירי שמגיש בירות מהחבית והמבורגרים, אכלנו סושי ובשר צלוי במסעדה יפנית ומאוחר יותר הלכנו לאזור המשחקים עם סימולטור F1, קולנוע XD, משחקי מציאות מדומה, באולינג ואולם כדורסל. המשחקייה הייתה מלאה באנשים בוגרים לחלוטין, צוהלים ונלחמים בזומבים.

קרוז בדובאי 2 (צילום: יוני רוזמן הכל לקרוז)
בריכות ומגלשות - יש | צילום: יוני רוזמן הכל לקרוז
קרוז בדובאי 2 (צילום: יוני רוזמן הכל לקרוז)
גם אולם ספורט - יש | צילום: יוני רוזמן הכל לקרוז

קרוז בדובאי 2 (צילום: יוני רוזמן הכל לקרוז)
איך אפשר בלי משחקי מציאות מדומה? | צילום: יוני רוזמן הכל לקרוז

אז, ובמיוחד אחרי שהתגלשנו במגלשת המים אינספור פעמים, הבנתי את טיבו של הכיף המסוים הזה בסוג כזה של חופשה. זהו כיף ללא שום תכלית, ללא שום דאגות, כשהכל לידך ונגיש לך ומוגש לך, ואת כמו ילדה קטנה עם הורים מפנקים מדי. הכל כל כך מוגזם פה שנדמה כי יש כאן עשרות אנשי צוות שכל תפקידם הוא לכוון אותך בתנועות יד רכות למקומות אליהם את לא צריכה הכוונה. 

 "בדיוק כשהתחלתי להתרגל היינו צריכים לעזוב"

אנחנו צועדים לכיוון הבמה, מעלינו מזמזמים הרחפנים, מתעדים את האירוע מכל כיוון. המלצרים מסתובבים עם מגשי קוקטיילים וחיוך שיורד רק בסוף יום עבודה. אנחנו ממשיכים ללכת וכולם כל הזמן מצטלמים על רקע גברים לבושים לבן מסורתי, רוקדים ריקוד חרבות. סוסים לבנים מקושטים בזהב עליהם יושבים גברים לבושים במדים לבנים, אוחזים בדגלי האיחוד. לגברים אחרים יושבים בזים מכוסי עיניים על זרועות ידיהם ויש מי שבוחר להצטלם עם הציפור השבויה. 

הטקס כולו היה בדגש על שמירת איכות הסביבה והפיכתה של האונייה לירוקה, מחמאות של גברים איטלקים לשליטי דובאי וקריאות "תראו כמה יפה היא" מלוות במחיאות כפיים של הקהל. את סיום הטקס חתמה סופיה לורן שנשארה האישה הכי יפה בעולם, אמרה שהיא מתרגשת מאד, אז זיקוקי דינור התפוצצו בשמיים במשך דקות ארוכות וכולם מיהרו לארוחת הערב החגיגית.

קרוז בדובאי 2 (צילום: יוני רוזמן הכל לקרוז)
צילום: יוני רוזמן הכל לקרוז

קרוז בדובאי 2 (צילום: יוני רוזמן הכל לקרוז)
השיא של הערב היה עלייתה לבמה של סופיה לורן | צילום: יוני רוזמן הכל לקרוז

יש הגיון בכך שהספינה הכי גדולה ומפוארת של החברה תעגון באחת הערים העשירות בעולם, בירת שיאי הגינס של המזרח התיכון או שאולי של העולם כולו. יש כאן את הבניין הגבוה ביותר בעולם והייתה כאן את צנצנת הקוויאר הגדולה בעולם.

יש כאן עובדים זרים שממרקים מעקים של גשרים המתנשאים מעל מקורות מים מלאכותיים בהם שוחים תיירים אוהבי החום ומה שנוצץ. מדינה בה 85 אחוז מתושביה הם בכלל עובדים זרים ללא זכויות, העובדים בתנאים שהוגדרו כלא אנושיים, בה אסורים דברי ביקורת נגד המשטר, ואם תפסו את הרכב שלכם מלוכלך שלוש פעמים הוא מוחרם, נמכר, ואתם לא תראו את הכסף וגם לא תוכל לקנות אוטו חדש לעולם. כך סיפרה לנו מדריכת הטיולים שלנו בעיר, מצרית שחייה עם משפחתה בדובאי מזה עשור. כאן כשזוג מכריז על חתונה, המדינה מעניקה לגבר 100 אלף דירהם (ערכו כמעט שווה לשקל) ושטח אדמה. אמירתיים לא אוהבים לחיות במגדלים בהם מלאה העיר, אלא בבתים פרטיים. הם לעולם לא יידעו מחסור וגם עכשיו כשמאגר הנפט שלהם עומד להיגמר וכל העיר מפמפמת פתאום דאגה לכדור הארץ ושמירה על איכות הסביבה, שליטי המדינה מתכננים את עתידה הכלכלי קדימה כדי להמשיך את חיי הפאר הבלתי נתפסים האלה.

קרוז בדובאי (צילום: יאנה פבזנר)
פאייזה, שוטרת תיירות. התפקיד שלה זה לגרום לתיירים להיות מרוצים | צילום: יאנה פבזנר

לפני שעלינו חזרה לספינה והצטרפנו לארוחת הערב, פגשנו את פאייזה, תושבת דובאי ואמירתית גאה. פאייזה, 22, היא שוטרת תיירות. תפקידם של שוטרי התיירות הוא לא להשגיח על תיירים משתוללים, אלא לעזור להם למצוא מזוודה שהלכה לאיבוד או להצטלם איתם על רקע מכוניות היוקרה. פאייזה, שבגלל אהבתה לסרטי אקשן, התגייסה למשטרה לפני שנתיים, מרוצה מאד מהעבודה שלה "איך לא?", היא אומרת ומצביע על הרכב בו היא נוהגת היום - אוסטן מרטין שעלותה כמה מיליוני שקלים. 

בדיוק כשהתחלתי להתרגל לחיים חסרי דאגה מצד אחד ומצד שני מוגזמים מדי לטעמי, היינו צריכים לעזוב. 

בשדה התעופה של דובאי שתי קבוצות של אנשים ישבו מעורבבים אלה באלה והמתינו למטוסים שלהם לאסוף אותם חזרה הביתה. מטוס אחד לתל אביב ושני לטהרן. נציגי שתי הקבוצות הביטו אלה באלה בסקרנות וניגשו לצלם את שני שלטי ההמראות.  

"גם אנחנו צילמנו את זה", אמרו לי שני גברים איראנים, "זה מאד מרגש".

 

ספינת MSC VIRTUOSA מפליגה מדובאי והמחיר לאדם לשיט של 3 לילות מתחיל ב-249 דולר.

הספינה נבחרה לטובה בעולם על ידי אתר קרוז קריטיק בבריטניה. ההחלטה לבחירה נבעה בין היתר כי היא מעניקה חופשת שייט לכל הגילאים.

חברת הקרוזים MSC תגיע באפריל 2022 לנמל חיפה להפלגה באזור אגן הים התיכון ל-7 לילות. המחיר: החל מ-400 דולר לכל התקופה על בסיס פנסיון מלא.

 

*הכתבת היתה אורחת של MSC קרוז