כמובן שקצה נייר הטואלט אינו מתקפל מעצמו. מאחורי זה עומדים צוותי ניקיון שנדרשים למעט תשומת הלב הזו מצד המעסיק שלהם. ברור שאין כוונה לזהם את נייר הטואלט המקופל בחיידקים, אבל הסבירות שזה יקרה עדיין גבוהה.
כך מגיעים החיידקים לנייר הטואלט המקופל
לצוות הניקיון במלונות יש רק כ-20 דקות לחדר. זה אולי לא נשמע הרבה, אבל בזמן הקצר הזה, צריך הצוות לבצע כ-20 שלבי עבודה לניקיון מקיף. עליהם לנקות אבק מהרהיטים, לסדר את המיטות, לאסוף את האשפה שהצטברה, למלא את המיני בר ועוד. ניקיון חדר האמבטיה הוא "רק" חלק מהמטלות הללו.
עם כל המטלות האלה, אין זמן לשטיפה יסודית של ידיים בין למשל ניקוי אסלה שהתלכלכה על ידי אורחים אחרים לבין קיפול משולש נייר הטואלט. לכן מובן מאליו שניתן למצוא מגוון רחב של חיידקים בקצה המקופל – מסלמונלה דרך חיידקי מעיים ועד וירוסים.
>> תקועים מאחור: רוב הישראלים לא משתמשים בדבר הכי נוח בחו"ל
>> שווה את המאמץ: ככה תימנעו מתקלות חמורות לפני החופשה
>> אל תהיו כמו כולם: הטעות הכי גדולה שרובנו עושים כשנוחתים בחו"ל
סכנה בריאותית?
הרעיון אינו נעים למחשבה, אך האם שימוש בנייר טואלט מקופל מהווה גם סיכון בריאותי אמיתי? "נייר טואלט שנגעו בו זרים, עלול להיות מזוהם בחיידקים", מאשר רופא הנשים ד"ר כריסטיאן אלברינג. עד כמה המגע עם נייר הטואלט מידבק, תלוי בסופו של דבר בכמה זמן חלף בין ההדבקה הפוטנציאלית לשימוש בנייר הטואלט. לאחר זמן מה, חיידקים שונים הופכים לבלתי מזיקים. עם זאת, ישנם גם פתוגנים שיכולים לשרוד על הנייר לזמן ארוך במיוחד, כמו נבגי פטריות, ובאזורים האינטימיים, הנוטים להיות לחים, ישנם תנאים אידיאליים לשגשוג של פטרת עור.
מה עושים כדי להימנע מהזיהום?
הזיהום במחלות מין המועברות משימוש בנייר טואלט שנגע בו אדם זר, או שהוא מקופל, הוא יחסית אינו סביר. עם זאת, זיהום שכזה בהחלט יכול לקרות, והוא בערך הדבר האחרון שאתם רוצים לחזור איתו מחופשה. לכן, ד"ר אלברינג ממליץ להשליך את קצה נייר הטואלט המקופל, או לפחות לעטוף אותו בשכבות נוספות של נייר.