גם אם הנסיעה הבאה שלכם לניו-יורק תהיה במסגרת טיול קבוצתי מאורגן ל-50 מדינות בשבועיים עם שם כמו "מגלים את אמריקה" - הנה כמה המלצות לביקור באתרים שאף מדריך לא יספר לכם עליהם. הדוגמנית הישראלית והפרזנטורית של "דן קאסידי בוטיק", עדי נוימן, המתגוררת בשנים האחרונות בניו-יורק, מציעה חמישה יעדים פחות מתויירים בתפוח הגדול, לאלו מכם שמתכננים לקרוע את העיר ללא "לונלי פלנט" צמוד.
מסעדה: ברבוניה
"במסעדת 'ברבוניה' ברחוב 19 ופארק אווניו יש אוכל ים תיכוני מצוין, ו'אווירת אחרי משרד', לכאלה שרוצים להתחיל את הערב מוקדם", מתארת עדי נוימן. בתפריט של "ברבוניה" הניו-יורקית אין ברבוניות, אך יש אוסובוקו טלה, קבב לוקוס, תמנון בגריל ואפילו חומוס קטן בצד. המחיר הממוצע לארוחה, אגב, נע סביב 50 דולר, אם אתם בעניין של לתקוע משאוושה בדאונטאון מנהטן. "זה מקום טוב לשבת בו על דרינקים ונשנושים לפני ארוחת ערב", מוסיפה נוימן. "המקום שוקק חיים וזה גם אחלה מקום למצוא בו בעל יהודי". כמה בעלים יהודים, למעשה – הבעלים של המקום, השף, ואוצר היין (הסומלייה) ישראלים.
גלריה: פי.אס 1
אם הנפש הארטיסטית שלכם דורשת לראות קצת אמנות עכשווית אוונגרדית, תגידו לנהג המונית שלכם שיתן גז ללונג איילנד. "'פי.אס 1', המוזיאון לאומנות מודרנית בקווינס הוא גלריית בת של מוזיאון מומה, ויש שם תערוכות מעניינות", מסבירה הדוגמנית הישראלית. "מדובר בגלריה שלוקחת סיכונים בדברים שהם בוחרים להציג, אתה לא יכול לדעת איזו הפתעה תחכה שם. פעם אחת היה שם איזה חדר שהרגיש כמו מתחת למים, ופעם אחרת הציבו שם מעיים ארוכים מרוחים בצבע סגול זרחני". מחיר הכניסה הוא כ-10 דולר.
שופינג: פינקיוטו
ואיך אפשר בלי כמה המלצות על חנויות בגדים שוות – אחרי הכל, מדובר בדוגמנית. "יש שתי חנויות בגדים בשם 'פינקיוטו' - אחת באפר ואחת בלואר איסט סייד. החנויות בבעלות בחורה קוריאנית שקונה בשווקים ברחבי העולם בגדי יד שנייה. אין מידות לבגדים, אז אם מצאת משהו במידה שלך, עדיף שתקחי, כי אין עוד דברים כאלה". האמת ש'אין דברים כאלה', נשמע כמו עוד הבטחה שחוקה, שמאחוריה תמצאו בדרך כלל פריטי וינטג' משומשים שנמכרים במחיר כפול, אבל נוימן אומרת שהמחיר סביר: "זה לא יקר מדי, בסביבות 150-200 דולר לפריט".
מועדון: אווניו
לבליינים מציעה נוימן להגיע לשכונת צ'לסי, אל המועדון שנפתח בשנה שעברה: "מועדון ה'אווניו' ברחוב 17 והשדרה העשירית, שבבעלות דני איי, הוא אחד המקומות הכי טרנדיים בעיר, עם האנשים הכי נכונים והמקום להיראות בו", אומרת נוימן, ומוסיפה כי כדאי מאוד שיהיו לכם קשרים בכניסה, בנוסף למיטב בגדיכם וחיוך גדול על הפנים, אם תרצו לעבור את הסלקטור המגודל.
אתר: סאות' סטריט סי-פורט
ארכיטקטורה מקומית מהמאה ה-19, תמצאו בנמל הישן, כמו גם מיקום מצוין שיאפשר לכם לתפוס את גשר ברוקלין בתצלום פנורמי מהסרטים. "הסאות' סטריט סי-פורט זה מקום טוב להירגע בו. אל הנמל הגיעו המהגרים לניו-יורק, וזה אחד המקומות הראשונים שנבנו בעיר", מסבירה נוימן. "יש שם מדרחוב של פעם ומבנים ישנים, האזור משומר ובו מרינה קטנה ובתי קפה מקסימים ואמנות רחוב". שוק דגים, גבינות ולחמים, לצד חנויות מותגים יספקו אצלכם את יצר הרעב והשופינג. ובנוסף, אם תתזמנו כראוי ותגיעו לנמל הישן בקיץ, אולי תפלו על פסטיבל מוזיקה אינדי הנערך במקום בכל עונה.