למרות היותה מקום מעניין בעל אתרים היסטוריים, קוריאה הצפונית לא נחשבת למדינה תיירותית. בשל קיומה כמדינה דיקטטורית, הנחשבת לאחת מן המדינות הסגורות ביותר בעולם, אין אליה זרימה גדולה של תיירים, ואם ישנם אתרים תיירותיים בה, הם בעלי גוון קומוניסטי היסטורי. לצד המקומות הללו, ישנו יעד מסקרן במדינה שלא הרבה יודעים על קיומו - הכפר "קיג'ונג דונג", עליו אפשר לצפות רק באמצעות נקודת תצפית המוצבת על הגבול בין קוריאה הצפונית לדרומית.
קים ג'ונג איל, כידוע, הלך לעולמו לפני מספר ימים. שושלת השלטון בקוריאה הצפונית שייכת כולה למשפחתו של השליט שנפטר - לפניו שלט במדינה אביו ואחריו ייכנס לשלטון בנו. אביו של ג'ונג איל, קים איל סונג, שהקים את קוריאה הצפונית בשנת 1948 ושלט בה עד שהלך לעולמו ב-1994, בנה במדינה את אחד הכפרים המסתוריים בעולם- כפר "קיג'ונג דונג", שנקרא בצפון קוריאה "כפר השלום" ובדרום קוריאה "כפר המחלוקת". הכפר הוקם על ידו בשנות ה-50 בחלק הצפוני של האזור המפורז שבין שתי המדינות, והוא בשליטתה של צפון קוריאה.
כיום ישנה מחלוקת סביב מספר התושבים המתגוררים במקום. לפי גרסת השלטונות, יש בכפר כמאתיים משפחות, בתי ספר, בית חולים - ובקיצור: כל מה שנדרש על מנת לקיים חיים שוטפים. למרות זאת, מתמונות שצולמו מהצד הדרומי של הכפר, אפשר להעריך שהוא לא מיושב כמעט כליל.
אחת הסיבות להקמתו, כך גורסים, היא כדי שיוכלו לגור בו אנשי צבא מקומיים שמפאת עיסוקם נדרשים להיות ממוקמים ליד הגבול. תצפיות מגלות שבחלק מן הבתים אין חלונות או חדרים פנימיים. יותר מזה- האורות בבתים נדלקים ונכבים בשעות קבועות. הכפר אינו פתוח למבקרים מכל הסוגים והוא בגדר תעלומה.
אחד הדברים הבולטים בכפר הוא הדגל של קוריאה הצפונית שמונח במקום, ומתנשא לגובה של כ-160 מטר. למרות שאין אפשרות לבקר בכפר, ישנה נקודת תצפית עליו מאזור הגבול. הכפר בנוי ברמת מותרות שלא הייתה מוכרת בקוריאה הצפונית של שנות ה-50- למשל, מאז שהוקם היה בו חיבור לחשמל. "הטבות" נוספות שקיימות בכפר: השמעת פרופגנדה אנטי מערבית ברמקולים, לעיתים אפילו למשך 20 שעות ביום.
חילופי שלטון תמיד מהווים פתח לשינויים ומביאים עימם תקווה, או לחילופין פחדים לאזור בו השינוי מתרחש. אז נכון, רמת הכוננות בקוריאה הדרומית הועלתה ובארה"ב עוקבים במרץ אחר הנעשה במדינה - אבל אותנו מעניין לדעת: האם התעלומה סביב הכפר המסתורי תיפתר? ומי יודע, אולי בקרוב נוכל אפילו לבקר במקום.
צפו בתמונות והחליטו: כפר רפאים או כפר אמיתי?