למרות שיש מומחים שטוענים שישבה נגד כיוון הטיסה היא בטוחה יותר, כמעט כל חברות תעופה מסביב לעולם מושיבות את הנוסעים עם הפנים קדימה. למה? כי זה חוסך בדלק ובכסף. ולמרות זאת, אולי לא ידעתם, ניתן למצוא היום מושבים בהם יושבים הפוך.
מחפשים לאן לטוס? הכנסו למדריך היעדים של mako חופש
"מעטות החברות שמציעות ישיבה שהפוכה לכיוון הטיסה", מתאר זאק גריף ( Zach Griff) בכתבה שהתפרסמה באתר thepointsguy. "לחברת בריטיש איירווייז יש את מספר הכיסאות ההפוכים הכי גדולה בעולם, אך ניתן למצוא גם לא מעט חברות אמריקאיות שמציעות זאת".
המושבים ההפוכים, עליהם מדבר גריף, נמצאים במחלקות המתקדמות בחברות תעופה שונות. על מנת להכניס כמה שיותר מושבים שהופכים למיטה, המושבים בחלק מהמטוסים מוקמו כך שהנוסעים צמודים האחד לשני ברגליים והראשים שלהם רחוקים ולכן יש נוסע שנמצא בכיוון ההפוך לטיסה. "עד היום נמנעתי לבחור את המושב שממוקם הפוך, כי לא רציתי להעביר טיסה שלמה בצורה שאני לא מכיר", אומר גריף. "אך בטיסה של שעתיים משיקגו לדאלאס, במטוס בואינג -787-8 של חברת אמריקן איירליינס, הייתי חייב לבדוק זאת".
ההמראה
גריף מתאר שההרגשה בזמן ההמראה היא לא נוחה היות והגוף שלך לא נתמך בשום דבר. "בשלב מסויים התחילה לי בחילה וחיכיתי שנגיע לגובה שיוט מקסימלי", הוא מתאר.
הנוף
המבט החוצה מהחלון הוא מרשים יותר בכיוון ההפוך טוען גריף. במהלך ההמראה הוא יכל לראות את מסלול ההמראה והמטוסים שנשארים מאחור על הקרקע. בנוסף, ניתן לראות את הכנפיים והמנועים של המטוס מבלי לשבור את הצוואר. נקודת המבט בטיסה ההפוכה היתה חוויה מיוחדת.
לאורך הטיסה
הסיבה שבגללה הוצבו הכיסאות בכיוון ההפוך, היא כאמור על מנת לחסוך מקום, לכן לא מפתיע שגריף מתלונן על חוסר הנוחות בשיטה הזו. "יש הרגשה של חוסר פרטיות", הוא טוען. "לאורך הטיסה, אני והאישה שישבה לצידי נאלצנו לבהות האחד בשנייה".
בשורה התחתונה
"אהבתי את הנוף החיצוני בטיסה, אך הנוף הפנימי היה לא משהו", מסכם גריף את החוויה של הטיסה ההפוכה. "האם הייתי עושה זאת שוב? אם חברות התעופה יקפידו יותר על פרטיות המושב ההפוך, מאוד יכול להיות שכן".