אומרים לנו שהסיכוי שנמות בהתרסקות מטוס נמוך מזה של פגיעת ברק או תקיפת כריש, מבטיחים שכיסי אוויר במהלך טיסה זו תופעה שגרתית ולא מסוכנת, ונשבעים שמערבולות אוויר לכשעצמן מעולם לא הפילו מטוס. ובכל זאת – שיקום האדם שלא חושש מעט ברגע שהמטוס מתחיל לזוז ולקפץ באופן לא סדיר, ושלא עוברות לו מחשבות סופניות בראש. ואין ספק שכתבות מסוג כזה לא תורמות למצב.

אז מה עושים במקרים כאלה? פשוט יושבים במטוס ומקווים לטוב? בדיוק בשביל של זה קם מכון מיוחד בארה"ב בשם "Air Hollywood", שטוען כי הוא מסוגל לרפא פחד מטיסות (אביופוביה). המכון לוקח אנשים שחווים את הפחד הזה, ומסתבר שלפחות ל-60 אחוז מהאוכלוסייה יש נגזרת מסוימת שלו, ומעביר אותם בסימולטור מיוחד שמדמה את כל שלבי הטיסה - כולל מערבולות אוויר בינוניות עד חמורות. עקב כך, למכון יש כמה עצות איך להתמודד עם מה שנקרא "פחד מכיסי אוויר" – לא מדובר באנשים שמפחדים לטוס אלא בחששות רגעיים שיכולים לפעמים להיות מאוד לא נעימים.



קודם כל, בזמן ההמראה, יש נוסעים שעדיין נלחצים מהקטע הזה בטיסה – המהירות הגבוהה, הרעש הגדול, הלחץ באוזניים. ההשלכה הטבעית של מתח נפשי על הגוף היא התכווצות והתכנסות (שלא לומר, כולנו קפוצי תחת ברגעים האלה). ובכן, מתברר שזו גם ההמלצה הכי טובה להתמודד עם המתח: גוף מכווץ מסוגל לשחרר לא מעט חומרים כמו אדרנלין וקורטיזון, אשר עשויים להקל על תחושת הלחץ. שימו לב שעדיף לעשות זאת לסירוגין - מומלץ לקפוץ תחת במשך חצי דקה ואז לאפשר דקה וחצי של השתחררות, רוגע ונשימות עמוקות.

בזמן כיסי אוויר, לעומת זאת, יש דרך הרבה יותר יצירתית להתמודד עם הלחץ: קחו את היד הפחות דומיננטית שלכם והחלו לכתוב את השם שלכם שוב ושוב ושוב על פיסת נייר. הריכוז שהפעולה הזו תדרוש מכם יסיח את דעתכם מהחשש, ויעסיק את השרירים המוטוריים שלכם.

עדיין לחוצים? נסו לקחת קשית ולשאוף אוויר באמצעותה, מה שיאפשר לכם למקד את הנשימות במקום להיכנס להתקפי היפרוונטילציה. ואם כל זה לא עוזר - נסו לעלעל בקטלוג הדיוטי פרי של המטוס ולבחור עם מה תפנקו את עצמכם ברגע שכל זה ייגמר. שוקולד אולי?