השבוע נהרס שוב המוניטין הגרוע ממילא של הכרישים. 440 סוגי כרישים מצויים בעולם, ורובם סובלים מיחסי ציבור נוראים בגלל כמה זני כרישים בודדים שלא מהססים לתקוף בני-אדם ולהכתים ציבור דגים שלם. ביום ראשון השבוע הפכו מי הים האדום לאדומים באופן מילולי, כאשר כריש הרג תיירת גרמנייה בת 70 בחופי שארם א-שייח - לאחר שבשבוע שעבר תקף ופצע הכריש ארבעה תיירים נוספים. הפעם האחרונה בה כריש תקף אדם באילת אירעה ב-1974, ובכלל, רק שמונה תקיפות התרחשו השנה בכל העולם; זה לא אמור להרגיע אתכם אם תשמעו יום אחד את הצעקה "כריש במים". לכן אנו מביאים לפניכם את המדריך לתייר בפוגשו בכריש: כשאתם מזהים במים את אחד מחמשת המינים הבאים - אין לכם מה להפסיד, לכו על בוקסים בבטן.
לאט אבל בכוח: כריש ארך-גף
החשוד המיידי בתקיפה שאירעה השבוע באילת ידוע ככריש איטי יחסית, אך הוא מחפה על המהירות הנמוכה שלו באגרסיביות יתרה. את שמו קיבל הדג הקטלני בזכות סנפירי הצד הארוכים שלו: אורכו עשוי להגיע לשלושה מטרים ומשקלו לכ-170 קילו. הבעיה האורטודנטית של הארך-גף כוללת כמעט 60 שיניים מחודדות.
כאשר הכריש נצמד לדיאטה שלו ולא מתבל אותה בבני-אדם הוא ניזון לרוב מדגי טונה, צבי ים וסרטנים. על פי הסברה, המפגשים שלו עם בני אדם מתרחשים עקב טעות שלו בזיהוי; צללית של אדם על גלשן נראית לו כצללית של צב ים. סמוך לחופי דרום-אפריקה ב-1942, במהלך מלחמת העולם השנייה, טעתה בזיהוי להקת ארך-גף, הסתערה על חבורת מלחים שקפצו מאוניית ה"נובה-סקוטייה" הטובעת, וטרפה רבע מצוות האוניה.
טלטול קטלני: כריש עמלץ לבן
כמעט חצי טון שווה עוצמת נעילת הלסת של המפלצת התת-מימית. שישה מטר אורך, משקל של שני טון ושיניים באורך חמישה סנטימטר, הפכו את העמלץ לכוכב הראשי בסרטו של שפילברג "מלתעות". לכריש הגדול ביותר מיוחסות רוב התקיפות בעולם כנגד בני-אדם, והוא מצוי בעיקר לחופי האוקיינוסים.
בנוסף לחיוך עטור שיני מסור, מתהדר העמלץ גם באף ארוך ומחודד, המעניק לו מראה אימתני כשהוא מפנה את החרטום לעבר הקרבן. בתפריט האהוב על היצור המגודל מופיעים דולפינים וכלבי-ים, וכאשר הוא מניח את הלסתות שלו על הטרף הוא מטלטל אותו על מנת לקרוע ממנו חתיכות. חתיכות די גדולות, יש לציין - 10 קילו בשר יכולים לעבור בגרון בביס אחד.
שוחה ברדודים: כריש שורי
הכריש הזה נפוץ בעיקר על קו המשווה ולחופי אוסטרליה, וידוע בעיקר במצב הרוח הלא צפוי שלו. עד כה ידוע על 23 מקרים מקרי מוות להם אחראי הכריש העצבני, כאשר אחד הניצולים מהמפגש עם השור הזועם תיאר את התקיפה במילים "זה כמו להיפגע ממשאית".
לכריש שורי אחוזי היתקלות גבוהים עם אנשים, בגלל יכולתו לחיות במים מלוחים ומתוקים ובמים רדודים - בהם הדבר האחרון שאדם מצפה למצוא זה יצור טרף במשקל 200 קילו.
מי שבא ברוך הבא: כריש נמר
גם כריש הנמר תופס מקום בחמישייה הפותחת של הכרישים הכי תוקפניים כנגד בני אדם. הדג השמן לא ממש מתכוון לאכול בני אדם, בדיוק כשם שהוא לא מתכוון לאכול את פחיות הצבע, קרשי העץ וקופסאות הסיגריות שמתגלות לעיתים בבטנו. החיה הזאת פשוט ידועה ביכולתה לאכול הכל. השרירים האלסטיים שבלסת של הכריש מאפשרים לו ללעוס טרף אשר נראה גדול הרבה יותר ממה שביכולתו לבלוע. בשל הבררנות הנמוכה שלו לגבי מה שהוא מכניס לפה, מכונה הזן הזה כ"פח האשפה של האוקיינוס".
מהיר וקטלני: כריש מאקו קצר-אף
כריש מאקו נכנס לרשימה לא בגלל השם שלו ולמרות שישנם כרישים גדולים בהרבה ממנו, אלא בזכות היותו אחד מהכרישים המהירים, המגיע ל-30 קמ"ש במים. זו גם אחת הסיבות שהופכות אותו למסוכן כל כך לדייגים בסירות דיג קטנות. עד כה ידוע על שמונה נסיונות של הכריש לתקוף בני אדם ו-20 נסיונות לתקוף סירה. דייגים מטילים פרס על ראשו של כריש מאקו בגלל המהירות והחוצפה שלו, והוא ידוע כדג שממשיך להשתולל גם אחרי שנתפס בקרס והועלה לסירה.