אחרי קיץ ארוך בו מרבית הישראלים בחרו לטוס לאיי יוון, קפריסין, ארה"ב ואירופה הקלאסית - נראה שעכשיו הגיעה תורה של דובאי. הנסיכות האהובה על הישראלים מחילה את עונת החורף שלה, שהיא למעשה העונה הנעימה והמתויירת, והרכבת האווירית כבר בדרך.
יחד עם זאת, בשנתיים מאז נפתחה דובאי לישראלים, לאחר חתימת הסכמי אברהם, התיירים שחזרו ממנה דיווחו על לא מעט תרמיות שונות שחוו במהלך החופשה. אם גם אתם בדרך לשם, כדי לשים לב למספר דברים:
זהב
אלה הגיעה לפני כמה שבועות לחנות תכשיטים בשוק 'התכשיטים' המכונה גם השוק של דריה. היא קנתה לעצמה טבעת, צמיד ושרשרת זהב ושילמה כ-2,500 דולר. "בישראל ביקשו ממני על אותם תכשיטים 15,000 שקל. כשהגעתי לארץ לברר עם בעל חנות תכשיטים לגבי הקטנה של הטבעת הוא הבחין שהיא עשויה בזהב ברמה נמוכה ביותר. חשבתי שהוא צוחק איתי. הבאתי לו גם את הצמיד והשרשרת והוא טען שכל השלושה שווים לא יותר מ-1,000 דולר במקרה הטוב. הוא אמר לי שהמוכר עבד עליי ועקץ אותי באלפי שקלים".
ואלה לא היחידה. עשרות מטיילים ישראלים שרכשו תכשיטי זהב ויהלומים בשוק הזהב בדובאי גילו לאחר הקניה שהם באיכות נמוכה מאוד או מזויפים. "ברגע שיוצאים מהחנות לא ניתן להחזיר את התכשיטים או היהלומים. הלך הכסף", הסביר מדריך טיולים ישראלי המתגורר לסירוגין בישראל ובדובאי. "הם מנצלים את העובדה שתיירים לא מבינים כל כך בזהב ויהלומים".
המלצה: לא לקנות תכשיטים אם אין להם ידע מעמיק והבנה בתחום כדי להימנע מעוגמת נפש ובעיקר מחור בכיס.
רכבים
סמי, איש עסקים, שכר מכונית פרארי לשלושה ימים מחברת להשכרת כלי רכב יוקרתיים מקומית. ביום השני של הטיול הוא עשה תאונה והיה בטוח שהוא מבוטח, כפי שנאמר לו. כשהגיע לחברת ההשכרה דרשו ממנו לשלם להם 150 אלף שקל על הנזק אחרת לא יוכל לצאת מהמדינה. סמי התרעם, ביקש לקרוא את החוזה ובניגוד למה שהובטח לו התברר שאין לו ביטוח שמכסה את כל הנזקים במכונית. לאחר ויכוחים רבים הוא נאלץ לשלם 100 אלף שקל שלקח בהלוואות מחברים ובני משפחה.
המלצה: לשכור כלי רכב של סוכנויות רכב בינלאומיות ולא מקומיות ולדרוש כיסוי מלא למקרה של תאונה. לקרוא היטב את חוזה השכירות ולהתעקש על ביטוח שמכסה תאונות.
החלפת כספים
הצ'יינג'ים הם גן עדן לנוכלים בדובאי. מתברר שישראלים שהגיעו בפעם הראשונה לנסיכות ולא הכירו את ערכי השטרות נפלו בפח. כך קרה שישראלים שביקשו להמיר 1,500 דולר גילו שקיבלו פחות כמה מאות דירהם.
"כשיצאתי מהצ'יינג' והתחלתי לספור את הכסף שקיבלתי והשוויתי לשער הדולר היו חסרים לי 350 דירהם. כשחזרתי לצ'יינג' הם סירבו לבדוק ואמרו שזו בעיה שלי", סיפר גדי. "אמרו לי שבגלל שבכל המקומות יש עובדים זרים אז יש להם אינטרס לעקוץ תיירים כי המשכורות שלהם נמוכות".
המלצה: בדקו את שער הדולר או היורו לפני ההמרה לעומת השער של הדירהם ועשו לכם חישוב בטלפון. אל תעזבו את הצ'יינג' לפני שתקבל מסמך על הכסף שקיבלתם. ספרו את הכסף ובדקו שהוא תואם למה שמגיע לכם. תפרטו לא יותר מ-200 דולר בכל פעם.
עוקץ המוניות
נהגי המוניות לעיתים מפעילים את המונה בסכום גבוה מאוד והנהגים אוהבים לקחת לעצמם טיפים ומחזירים עודף לא נכון. לעיתים זה יכול לנוע בין 50 ל-100 דירהם שהנהגים ייקחו לעצמם. לא פעם הנהגים "יתנצלו" ויטענו שם התבלבלו. שיטת מצליח.
המלצה: דרשו כבר מההתחלה לקבוע את סכום הנסיעה או להפעיל מונה בסכום של 12 דירהם. בדקו את העודף שאתם מקבלים. עדיף להשתמש בשטרות קטנים ולא גדולים. להתעקש לקבל עודף ולא לוותר. סעו במוניות מורשות שבהם המחירים זולים יחסית.
עוקץ המועדונים
ישראלים רבים שהגיעו למועדונים בבתי מלון וברחבי דובאי נעקצו על ידי המלצרים. הישראלים משלמים עבור ההזמנה בכרטיסי אשראי ואז מתברר המלצרים מעתיקים את פרטי האשראי וחוגגים על חשבונם בעשרות אלפי שקלים לכל כרטיס. קניות שבוצעו ברחבי העולם בעיקר בחנויות בגדים ונעליים.
המלצה: להשתמש במזומן בלבד, להזהיר את המלצר שהוא אחראי להזמנה ולא מישהו אחר, לבדוק את מה הזמנתם בדיוק ואת המחיר כדי שלא תקבלו חשבון גבוה מאוד על דברים משקאות ואוכל שלא הזמנתם. אם המלצר יתעקש על ערבון תנו רק את רישיון הנהיגה. בשום אופן לא את כרטיס האשראי ולא דרכון.
כייסים
כייסים קיימים בדובאי ןהם לרוב יסתובבו בשווקים. השיטה: ישפכו עליכם בטעות כוס מים או מיץ וכשתתכופפו תישארו בלי ארנק וכרטיסי אשראי.
המלצה: לשמור את הארנק או כרטיסי אשראי עמוק בתוך התיק כשהוא סגור.
חנויות בגדים
לא פעם עובדים בחנויות מעתיקים את פרטי אשראי ויוצאים לחגיגות על חשבונכם באתרים ובחנויות שונות. היו כבר ישראלים שנעקצו ב-50 ו-100 אלף שקל.
המלצה: לרוב עדיף לשלם במזומן ולא בכרטיסי אשראי. לבדוק כל יום את ההוצאות בכרטיסי האשראי ובמידה והתגלו חריגות ליצור קשר מידי עם חברת האשראי בארץ ולבטל את החיובים על עסקאות שלא ביצעתם.