בזמן שרוב הישראלים יצפו במשחקי המונדיאל דרך מסכי הטלוויזיה, יהיו גם כאלה שיטוסו לברזיל לראות את משחקי גביע העולם בכדורגל במקום שבו הם ייערכו. לפי הערכות בענף תיירות הספורט, 3,000–4,000 ישראלים יסעו בחודש המונדיאל לברזיל, ואם מביאים בחשבון שאף ישראלי לא עושה את הדרך הארוכה עד ברזיל כדי לצפות במשחק אחד, וכמעט כולם יצפו בשלושה־ארבעה משחקים, אז הישראלים יחזיקו בכ–12 אלף כרטיסים למשחקים בשלבים השונים.
זה אולי לא נשמע הרבה בהשוואה ל–3 מיליון הכרטיסים שנמכרו למשחקים (לפי נתוני פיפ"א - הפדרציה הבינלאומית לכדורגל), אבל כשמשווים את זה למדינות אחרות, גדולות יותר מבחינת אוכלוסייה, נראה שהישראלים יציגו נוכחות יפה. בצרפת נרכשו 35 אלף כרטיסים, באוסטרליה 53 אלף ובבריטניה 58 אלף. את מספר הכרטיסים הגדול ביותר רכשו כצפוי הברזילאים, עם כמעט 60% מהם, ואחריהם ארה"ב עם 197 אלף כרטיסים.
>> עוד בחופש:
חוגגים בערום: כך יבלו הנודיסטים בקיץ הקרוב
לטייל בתוך ציור: חצי האי סורנטו
וילות נופש קסומות באירופה
ברור לכולם שאם המונדיאל היה מתקיים באחת ממדינות אירופה המספר של הישראלים שהיו נוסעים לארוע הספורט היה גבוה יותר. "ברזיל היא לכאורה מקום אטרקטיבי מאוד, אבל כשמתחילים להתארגן מגלים את המרחקים הגדולים מעיר לעיר והקושי להתנייד ביניהן, והעלויות של המלונות. מחירי הכרטיסים למונדיאל מלבד הגמר והשלבים הסופיים היו שפויים יחסית - מאות יורו לכרטיס, אבל כל הדברים הנלווים הפכו את החוויה ליקרה", אומר ספי דונר, מנכ"ל אתר הכרטיסים טיקטינגו.
"הלינה, המחיה והכרטיסים בריו דה ז'נירו וסאו פאולו יקרים. רק הלינה ללילה עשויה להגיע לכ–500 דולר לאדם בחדר זוגי, וזה בשלבי המשחקים המוקדמים. בשלבים המכריעים של חצי הגמר והגמר המחיר עשוי להיות גבוה יותר במלון בינוני מאוד", אומר יוסי אלפסי, מנכ״ל LiveTickets. "בברזיל גם אומרים שצריך להוריד כוכב אחד בהשוואה למה שאנחנו רגילים באירופה".
>> ביזנס אינסיידר: תל אביב - אחת מ-14 הערים שכדאי לבקר בהן השנה
>> מחקר: למצב הבטחוני השפעה ניכרת על התיירות לישראל