הקורונה והסגר השאירו אותנו בבית לתקופה ארוכה והדחף לחופשה מעבר לים הפך לחזק מתמיד בדיוק בזמן הזה של הקיץ. 

כשדיבורים על מתווה טיסות חזר להיות על הפרק וגם לאלה שלא יכולים לחכות ומעדיפים לטוס לחופשה כבר עכשיו ולהתאוורר, למרות הסיכונים והבידוד עם החזרה לארץ, עשינו סדר בדברים שצריך לשים אליהם לב כשטסים בימינו. אפר ורצוי גם לשמור לימים יותר רגועים:

לפני הטיסה

  1. לאילו מדינות לטוס?
    כשהשמיים נסגרו ומדינות רבות דורשות בידוד של 14 יום עם הכניסה אליהן, מומלץ לבחור את יעד הטיסה לא רק על פי רצונכם אלא גם לחפש מדינות שאינן מבקשות בידוד 14 יום בידוד עם כניסתכם בשעריהן. מדינות כאלה הן למשל טורקיה, מונטנגרו, ארה"ב ומקסיקו המאשרות כניסה בכפוף לבדיקת חום בעת הנחיתה.
  2. מה כדאי לארוז?
    הביאו אוזניות, שמיכה וכרית מהבית. למרות שפריטים אלו הניתנים במטוסים עוברים כביסה וחיטוי, פריטים מהבית הדבר יעניק לכם תחושת ביטחון להשתמש ללא חשש מהדבקה.

    אלו שאוהבים להסיר נעליים בעת הטיסה ואף להסתובב יחפים, מומלץ להביא כפכפים חד פעמיים ובעת הירידה מהמטוס לעטוף בשקית ולזרוק לזבל.

    מומלץ להצטייד בשקיות ניילון רבות, איתן אפשר לעטוף את מגש האוכל האישי, הידית ועוד.

    הביאו אוכל מהבית בהתאם למשך הטיסה ובקבוק אישי(עדיף ריק עד מעבר הביטחון היות ולא ניתן לעלות עם נוזלים למטוס. לאחר מכן מלאו אותו במטוס). הדבר יחסוך לכם בחירה בבתי הקפה בשדה ואף ירגיע אתכם שאף אחד לא נגע בו לפני.

    טיפ נוסף שתמיד היה מומלץ אך היום יותר מתמיד הוא לארוז גם אסלניות – לשירותים בשדה, לשירותים הפחות הגייניים במטוס ובכל תא שירותים אחר במדינות הקורונה.
    טיסה לאיטליה (צילום: אילן ארנון)
    הדיוטי סגור, אין מה לעשות כל כך הרבה זמן בשדה | צילום: אילן ארנון
  3. הערכות לוגיסטית מוקדמת
    בכפוף למגבלות הקורונה רבים מהשירותים עליהם בזבזנו שעות בשדה, הופכים להתנהל מרחוק. לכן המירו את הצ'ק אין בשדה לצ'ק אין מוקדם מהבית, ובחרו כיסא פנימי ולא במעבר המטוס על מנת להימנע מעוברים ושבים בעת הטיסה.
  4. הדיוטי פרי סגור
    ולכן אין סיבה להסתובב לפני הבורדינג - בצעו תכנון מדויק של יום הטיסה על מנת להגיע לבורדינג בזמן ובכדי למנוע טיולים מיותרים.

בשדה 

  1. שטפו ידיים והשתדלו לזכור להניח את המסכה על כל אזור האף והשפתיים. חשוב שתשתמשו במסכה שנוחה לכם ולא לוחצת על אזור האוזניים. בכל זאת מדובר בזמן ממושך של ישיבה במקום אחד בחלל סגור.
  2. השתמשו בשירותים בשדה התעופה וזאת בכדי למנוע המתנה בתור לשירותי המטוס.
    טיסה לאיטליה (צילום: אילן ארנון)
    נתב"ג ריק | צילום: אילן ארנון

במטוס
 

  1. נרגעים בדרך לחופשה
    בעת העלייה למטוס החלה חרדה מהטיסה? או התרגשות לחופשה? או שבכלל בא לכם לשים את הראש ולהתעורר בנחיתה?  קיימות אפשרויות רבות להרגיע את המצב ביניהן אפשרויות טבעיות כמו נשימות, מדיטציה, דמיון מודרך או כדורי שינה להקלה בהפרעות שינה זמניות. בנוסף, ניתן לבקש את סיוע הצוות וליידע את מנהל הטיסה.
  2. חיטוי מוקפד
    הצוות כמובן מחטא את המטוס ומתקניו, אך הביאו גם אתם תרסיס חיטוי ורססו את משטח האוכל, ידית המושב ואף את תריס האוורור. אם האוורור ממש לא נחוץ - סגרו מעל המושב וגם את של השכן שלכם.
    לפי הנחיות משרד הבריאות אין שום הנחיה מיוחדת לכבודת יד או כבודה הנשלחת לבטן המטוס, אך אנחנו ממליצים להשתמש בתרסיסי חיטוי למשטחים או אלכוג'ל לפני שליחת המזוודה ולפני קבלת המזוודה.
    מטוס ישראייר (צילום: ישראייר)
    חיטוי מטוס. הקפידו גם על חיטוי משלכם | צילום: ישראייר
  3. הקפידו במיוחד לשמור על האף
    יותר ויותר אנשים נוטים להניח את המסכה רק על אזור השפתיים, מחקרים מצאו גם כי תאי האף הם אחד המקורות העיקריים להדבקות ווירוסים ולכן המליצו להתמקד בהגנה על אזור זה. כיום קיימים מוצרים המשתמשים כאבקת ספריי אף לחסימת וירוסים הנכנסים לחלל האף כמו "טאפיקס" שחוסם ביעילות של 97 אחוזים מהווירוסים למשך 5 שעות רצופות. כך, בטיסה אתם יכולים להסיר את המסכה רק מאזור האף לזמן קצר ולהרגיש עדיין מוגנים. חשוב לציין כי תרסיסי אף מסוג זה אינם מחליפים את המסכה או כל הנחייה של משרד הבריאות ונועדו להעניק הגנה נוספת. 

בירידה מהמטוס

  1. התור במטוס גורם להתקהלות מיותרת, לכן המתינו לעצירה מלאה ותנו לאחרים לרדת לפניכם על מנת להימנע מעומס במעבר.
  2. במסוע האיסוף הקפידו על שמירת מרחק 2 מטר האחד מהשני ורססו את ידית המזוודה לפני שתאספו אותה מהמסוע.
  3. בררו האם יעד הנחיתה מצריך אישור קורונה והכינו את המסמכים מראש על מנת למנוע התקהלות.