בזמן שלכולם ברור מה עמדתן של מדינות כמו ירדן, מרוקו וטורקיה כלפי ישראל, איחוד האמירויות, אליה יש אזהרת מסע ברמה 3 של משרד החוץ (להימנע מנסיעות שאינן חיוניות), דווקא לא הצטרפה לשאר המדינות הערביות והיתה מהראשונות לגנות את מעשה הטרור הרצחני של חמאס בשבת השחורה.

אך האם בדובאי, אחד היעדים הכי אהובים על הישראלים בשנים האחרונות, מחכים ורוצים שנחזור כשהכל ייגמר? גורמים ממשרד התיירות של דובאי איתם דיברנו ציינו בפנינו שבנסיכות אכן מחכים שהתייר הישראלי יחזור לטייל ולנפוש בה כשהמצב יירגע.

> המדריך המלא למטייל בדובאי

גם ניר מזור, סמנכ"ל קשרי תעופה מעריך שהתייר הישראלי יחזור לטייל בדובאי יחסית מהר: "מצרים, ירדן, מרוקו ובמיוחד טורקיה הם יעדים שבזמן הקרוב יהיו פחות מבוקשים. אין ספק שתהיה ירידה למדינות דוברות ערבית למרות ההימנעות הבולטת של האמירויות עד כה מהתבטאויות וכמובן שאין שם גם שום מקום לביטוי באמצעות הפגנות אלימות, כך שאני מאמין שהאמירויות ימשיכו להיות יעד מבוקש".

דובאי - הולידי פיינדר (צילום: Pierrick Lemaret, getty images)
העונה הנעימה בדיוק התחילה. חוף הים בדובאי | צילום: Pierrick Lemaret, getty images

לכל זה צריך להוסיף את העובדה שנכון להיום דובאי היא אחד מהיעדים היחידים בחו"ל שמפעילים טיסות ישירות לתל אביב. ניתן לספור על כף יד אחת את חברות התעופה הזרות הפועלות בימים אלה אל ומנתב"ג, ופליי דובאי היא אחת מהן.

"אסור להגיד כאן דברי שנאה או אמירות אנטישמיות"

שלי זוהר, ישראלית שמתגוררת בדובאי בשנתיים האחרונות ובעלת חברת התיירות Time4Dubai, מתארת מה קורה ברחובות של הנסיכות: "יש כמות קטנה של ישראלים, בעיקר מהדרום שהגיעו לכאן כדי להתנתק קצת. יחד עם זאת, מרבית התיירים שהיו צריכים להגיע ביטלו בגלל המצב. 

"לי כמובן אין את הסמכות לייעץ לאנשים מה לעשות, אבל אני יכולה לציין שההרגשה כאן היא בטוחה. הסיבה המרכזית לכך היא שיש כאן איסור על הפגנות, אז מי שרוצה לעשות את זה לא יכול. אסור גם להגיד דברי שנאה או להגיד דברים אנטישמיים, זה ממש נגד החוק. איחוד האמירויות תמיד קידמה שלום והיא נגד אלימות באופן גורף. זה משהו שהוא ממש חלק מהמדיניות שלהם. לתחושתי כאן יותר רגוע לישראלים לעומת מה שקורה באירופה".

דובאי (צילום: Frankris, shutterstock)
כמות התיירים מכל העולם ירדה בצורה משמעותית | צילום: Frankris, shutterstock
 

גם שלי מזכירה את העובדה שאיחוד האמירויות היא המדינה הערבית הראשונה שגינתה את מעשי הזוועה של חמאס. יחד עם זאת, היא מציינת שהם כן תורמים כספים לאזרחים פלסטינים. "יש כאן אנשים פרטיים וחברות שעושות את זה וגם הממשלה תרמה ציוד הומניטרי".

וברחוב יש דיבור על המלחמה? כמה זה מעסיק אותם?
"יש כאן דיבור על המלחמה וזה מורגש שיש פחות תיירים מכל העולם בגלל שזו מדינה מוסלמית. מדברים על זה ברשתות חברתיות וגם נתקלים בביטויים נגד ישראל, אבל הם פרטיים ובודדים. מצד שני, הלכתי לסופר וכשראו שיש לי כרטיס אשראי ישראלי שאלו אותי מה שלומי ומה שלום המשפחה שלי".