שנת 2019 הייתה חלומית עבור איי סיישל. כמות התיירים שהגיעו למדינת האיים היתה בעלייה ואחד המקומות היפים בעולם היה נראה כאילו הוא בדרך להפוך ליעד הכי מבוקש שיש, כזה שיודע לתת מענה גם לעשירים ביותר וגם לאלה שמחפשים חופשה מפנקת במחיר יותר עממי.
אבל אז הגיעה הקורונה ועצרה את הכל. למרות שבסיישל עברו את התקופה בצורה סבירה יחסית, עם 3,798 חולים ו-16 מקרי מוות, הגבולות נסגרו לסירוגין והתיירים הפסיקו להגיע. כך, את שנת 2020 הם סיימו עם ירידה של 70 אחוז בכמות התיירים והפסדים של קרוב לחצי מיליארד דולר.
"המדינה כמעט נעצרה לגמרי מבחינת הפעילויות התיירותית", אומר סילבסטר רדגונדה, שר החוץ והתיירות של איי סיישל ל-CNN. "בגלל שרוב המדינה מתעסקת בתיירות, זה אומר שכלכלת המדינה ממש נעצרה. זה השפיע גם על הדייג, החקלאות ואפילו כל מי שעוסק באמנות. המצב היה ממש גרוע". כל זאת בזמן שאחת ה"יריבות" הגדולות שלה - המלידיביים, פתחה את הגבולות כבר ביולי 2020.
במטרה לקדם את ההתאוששות ולחזור לימי התהילה, הממשלה במדינה עשתה הכל כדי להבטיח את החזרה המהירה עד כמה שניתן. כך, לאורך השנה, לצד ההתמודדות עם נגיף הקורונה, בסיישל פתחו מדי פעם את הגבולות ואיפשרו לתיירים להיכנס, למשל לישראלים שהגיעו בהמוניהם למקום לפני הסגר השלישי (בארץ) ועזרו לאושש קצת את המקום.
כעת המטרה בסיישל, בה חיים כ-98 אלף תושבים, היא לדאוג שכולם יהיו מחוסנים עד החודש הבא ובכל להפוך ליעד הכי בטוח בעולם. במקביל, במדינה פתחו את הגבולות לתיירים מכל העולם (למעט דרום אפריקה) כבר ב-25 למרץ, כולל התיירים מישראל.
מבחינת כמות החיסונים, נכון להיום, מעל 90 אחוזים כבר קיבלו את המנה הראשונה וכ-45 אחוזים חוסנו גם בזריקה השנייה. הנתונים הללו מציבים את סיישל במקום השני בעולם בקצב החיסונים, כשרק ישראל נמצאת לפניה. החיסון המהיר התאפשר לא מעט בזכות תרומה של 50 אלף חיסונים שהגיעו מאיחוד האמירויות.
"המטרה היא לחסן בהקדם ובאופן מלא 70 אחוזים מהתושבים כאן", הסביר רדגונדה. "אנו מקווים להגיע ליעד תוך שבועות ספורים, גג עד סוף אפריל".