אחרי שהחופש הגדול התחיל ולא מעט ישראלים כבר שיריינו לעצמם את חופשת הקיץ, הגיע הזמן שנדבר על החגים. הגשר שמסתמן השנה בין יום כיפור לסוכות, החל מה-23 בספטמבר ועד ה-7 באוקטובר, מאפשר למשפחות לצאת לחופש של מעל שבועיים ולא מעט כבר נכנסו לכוננות בעקבות כך.
חני סובול, מנכ"לית קבוצת דיזנהאוז, מציינת כי: "הגשר בין החגים מאפשר לישראלים אופציה של נופש דווקא בספטמבר ולא בחודשי יולי-אוגוסט. זה מעט יותר זול וגם ישנו פחות עומס ביעדים התיירותיים. אנחנו כבר רואים שני סגנונות שונים של נופש בספטמבר: כאלה שינצלו את התקופה הארוכה כדי לנסוע ליעדים רחוקים יותר כמו ארה"ב או תאילנד או אלה שעדיין יעדיפו את היעדים הקרובים באירופה או בסיני. לעיתים דווקא בנופש ארוך אנחנו מעדיפים יעד יותר קרוב, כך שעלות השהיה הממושכת תתאזן עם מחירי טיסה יותר זולים".
מנכ"לית אופקים תיירות ונסיעות, רויטל בן נתן, מוסיפה: "שלא כבכל שנה, חגי תשרי יוצאים מוקדם מאוד בספטמבר ובעצם ממשיכים את חופשת הקיץ. העובדה הזאת מובילה לשתי תובנות אפשריות - האחת, שאנשים יזמינו שתי חופשות קצרות; והשנייה, שאנשים יבחנו אופציה של חופשה ארוכה ובעצם יחברו החופש הגדול לחגים".
לפי בן נתן, מרבית המזמינים עתה עדיין מתמקדים בתכנון חופשת הקיץ, כאשר רק בין 8 ל-9 אחוז מהזמנות כיום מיועדות לחגים. "בשל הקרבה בין החופש הגדול לתקופת החגים, יש להניח כי ישראלים רבים עדיין נמצאים בשלב תכנון חופשת הקיץ שלהם וכי בעוד זמן קצר נראה עלייה חדה בהזמנות חופשות גם לתקופת החגים", היא מציינת. "מבחינת יעדים, אנחנו כן רואים ביקוש גבוה באופן יחסי ליעדים אקזוטיים ורחוקים, כמו תאילנד, מרוקו, טוקיו וכמובן ארצות הברית. ייתכן שזה מתקשר לחיבור של חופשות הקיץ לחגים, שמאפשר לתכנן חופשה ארוכה יותר. אנחנו כן רואים גם הזמנות רבות לפעילויות ספורטיביות ייחודיות ביעדים הקרובים לישראל כמו טיולי אופנועים ביוון או סדנאות יוגה בכרתים. נתונים אלו מצביעים על כאלו שהחליטו לתכנן שתי חופשות קצרות או לצאת לחופשה אחת כל המשפחה וחופשה שנייה עם החברים".
עוז גור, מנכ"ל הולידיי פיינדר, מציין שאצלם הדברים נראים קצת אחרת: "נראה שבחגים הקרובים הישראלים יעדיפו לנפוש ביעדים קרובים ולתקופה ממוצעת של 4 לילות. היעדים המובילים לחופשת בטן גב הם יוון ואגן הים התיכון. רודוס נמצאת במקום הראשון, לרנקה וכריתים מיד אחריה מעניין לראות שגם יעדי אירופה אטרקטיביים מאד והיעדים המובילים השנה באירופה הם בודפשט, פראג, בוקרשט ווינה".
כמה עולה חבילת נופש בחגים?
ההמלצה היא כמו תמיד להזמין מראש, במטרה להימנע מעליית המחירים שמגיעה כשמתקרבים למועדי הטיסה. בנוסף, כדאי לשקול את מועד הנסיעה, בהתאם לימי החג.
כך לדוגמה, בהולידיי בפיינדר מציינים ש"כפי שאנחנו רואים באוגוסט, גם בחגים אנו צופים שככל שנתקרב לתאריכי החג המחירים יעלו. כבר ניתן לראות שהתקופה היקרה ביותר לצאת לחופשה תהיה ביום לפני ערב ראש השנה ובחג הראשון של סוכות. יחד עם זאת, השנה יש חופש ארוך לתלמידים עם גשר בין כיפור לסוכות, כך ששווה להיות מעט גמישים ולחסוך אלפי שקלים בחופשה המשפחתית.
"חופשה ברודוס בראש השנה, הכוללת טיסות ישירות ולינה במלון 5 כוכבים All Senses Nautica Blue Exclusive Resort & Spa All Inclusive על בסיס אירוח הכל כלול, תעלה החל מ-810 דולרים לאדם, בעוד שיום אחרי כיפור אותה חופשה בדיוק תעלה כ-529 דולרים לאדם".
ואם אתם מחפשים חבילה לחופשה ארוכה, בדיזנהאוז ציינו שטיול מאורגן לתאילנד למשפחות ל-13 יום על בסיס חצי פנסיון – תעלה החל מ-2,900 דולר לאדם.
גם בספיריט הפקות עולם מציעים כמה חבילות לגשר שנוצר במהלך החגים. כך למשל, חבילה של שישה לילות לסיישל, החל מה-21.9, כולל טיסות והעברות ומלון עם ארוחת בוקר, יעלה החל מ-2,435, דולרים לאדם. שישה לילות לסיישל, יציאה ב-29.9 יעלה החל מ-2,767 דולרים.