גם לכם יצא פעם לטוס במחלקת התיירים ולשאול את עצמכם מה קורה שם, במחלקה הראשונה? החלטתי להציץ רק לכמה דקות, ונשבעתי לעצמי שלא להתרגל.
במחלקה הראשונה של אל-על מקבל כל נוסע ערכת נוחות לטיסה ופיג'מה, והדיילת מגישה לו את תפריט המחלקה הראשונה, שנבנה במיוחד על ידי השף הראשי של החברה, שגב משה. מהתפריט אפשר לבחור כל מנה שרוצים, כמה שרוצים – ללא הגבלה. האוכל מוגש בכלי פורצלן או זכוכית, ובנוסף מקבל כל נוסע שפע של מגזינים לבחירה להנעים את הטיסה. השירות האישי מתחיל משלב המכירה, עובר בבידוק ומגיע עד שלב העליה למטוס – ועל כל הטוב הזה תשלמו באל-על 8,000-10,000 דולר.
במחלקה הראשונה של לופטהנזה מתרווחים בחלל רחב ידיים שמונה נוסעים בלבד, כאשר לכל אחד מהם כסא לישיבה ומיטה לשינה. מחיר הטיסה נותר זהה – אבל המוצר שודרג, וכעת יכול כל נוסע לבחור באיזה מהמושבים להתמקם במשך הטיסה.