האמת היא, גם אם לא כולם יסכימו להודות בזה, שכולנו מחכים לרגע שמגישים בו את האוכל בטיסה. משהו בעובדה שזה מעביר את הזמן, הסקרנות לגלות מה יש הפעם ואפילו כאלה שבאמת אוהבים את הטעם, הפכו את הארוחות במטוס, ארחות שלא היינו אוכלים בשום סיטואציה אחרת, להיות מצרך מבוקש.
הדיילת ג'ני גורדן, שהגישה מנה אחת או שתיים במהלך חייה, מספרת את כל מה שהיא יודעת על הארוחות שחברות התעופה השונות מגישות לכם. אם אתם אוהבים את האוכל שלכם במטוס כמו שהוא ולא רוצים להרוס לעצמכם את החוויה, כדאי שתפסיקו לקרוא עכשיו. אם לא, הנה שישה דברים שאתם חייבים לדעת:
1. כנראה שהאוכל שלכם בושל אתמול
רוב הארוחות מבושלות ונארזות מראש על הקרקע, בדרך כלל כ-12 שעות לפני שהמטוס ממריא. לאחר מכן הן מועברות להקפאה במקררי ענק, עד שהן עולות למטוס שלנו ושם עוברות חימום מחדש. אם הטיסה ארוכה, יכולות לעבור יותר מ-12 שעות מרגע ההכנה ועד שאנחנו מקבלים את המגש (כלומר, 24 שעות מאז שנארז). השף המפורסם גורדון רמזי, שהיה יועץ קולינרי בחברת תעופה גדולה, טוען שאין סיכוי שהוא יאכל באוויר. "אני יודע איפה האוכל היה, לאן הוא הולך וכמה זמן לקח לפני שהוא עלה למטוס".
2. חומרי הגלם של האוכל במחלקה הראשונה לא יותר איכותיים
אם בזמן שאתם נאבקים עם הפסטה הפושרת שלכם במחלקת התיירים, אתם חולמים על הסטייק שהייתם יכולים לקבל במחלקה הראשונה, אז תפסיקו. הארוחות במטוסים מוכנות לרוב על ידי חברות חיצוניות ומי שמכין את האוכל במחלקה הראשונה הם בדיוק אותם האנשים שמכינים את האוכל במחלקת התיירים. לפעמים, שף מפורסם חתום על התפריט, אבל זה ממש לא אומר שהוא זה שהכין אותו בפועל וזה כמובן לא אומר כלום על איכות החומרים. איכות החומרים היא בדיוק אותה איכות כמו במחלקת התיירים. ההבדל הוא באיך שאורזים ומשווקים לנו את זה.
3. לא יעזור לכם, זה אף פעם לא היה ממש טעים
יש לנו הוכחה מדעית לאמירה הזו: לחץ האוויר הנמוך בגובה אליו מגיע המטוס, גורם לכך שחוש הטעם שלנו נפגע בצורה קשה. מדענים טוענים שגם רעש המטוסים משפיע על איך שאנחנו טועמים את האוכל שלנו באוויר. זה לא סתם שהאוכל מרגיש לכם תפל.
4. באוכל המטוסים יש כמות גדולה של תבלינים
בגלל הבעיה של הסעיף הקודם, מיטב המוחות הקולינריים מנסים למצוא דרכים שבהן אוכל המטוסים יהיה יותר טעים ופחות תפל. אחד הפתרונות המרכזיים זה להוסיף מרכיבים שמחדדים טעמים. בגלל זה הארוחות שמוגשות במטוסים מלאות במלח, פלפל ומונסדיום גלוטומט, "הטעם החמישי", אבקה שמטרתה לשפר ולהדגיש טעמים. מה שבטוח, בריא זה לא.
5. האוכל מאוד לא בריא והוא מלא בסוכר
בגובה של 35,000 רגל אנחנו מאבדים את היכולת שלנו לטעום סוכר. מהסיבה הזו, מוסיפים לאוכל שלנו לא מעט סוכר כדי שיפצה על כך. פרופסור צ'ארלס ספנס טוען שבכל ארוחה במטוס אנחנו צורכים כ-3,400 קלוריות, כמות שווה ערך לשש ארוחות ביג מק.
6. אפילו על המים אי אפשר לסמוך
אם תבקשו מים מינרליים הכל יהיה בסדר, אבל זה לא מה שאפשר להגיד על המים שמוזגים מקנקנים, כשמציעים לנו קפה או תה למשל. ג'ני גורדן מציינת שמכלי המים שבמטוסים עוברים ניקוי פעם בהמון זמן ורמת ההיגיינה לא משהו בלשון המעטה. בשורה התחתונה: עדיף לא לשתות שתייה חמה במטוסים.
(מקור)