מי מאתנו לא טס לחו"ל, ישב באיזו מסעדה טובה והתלבט כמה טיפ בדיוק צריך להשאיר? במקום לפתוח גוגל ולנסות להבין האם בכלל צריך לתת טיפ או שהוא כלול בחשבון - קבלו את נוהגי הטיפים בכמה מדינות מרכזיות בעולם.
בארצות הברית תצטרכו לתת למלצרים את הטיפ הכי גבוה - 10%-25% אחוזי טיפ מהחשבון. זה אמנם טווח גבוה, אבל הנוהג הוא להשאיר טיפ שנוטה לכיוון ה-25%, במיוחד אם הארוחה עברה ללא תקלות. אם נסעתם במונית אמריקאית, עדיף שתעגלו את החשבון למעלה ותשאירו לנהג טיפ קטן.
נוהג הטיפים בקנדה קרוב מאוד לנוהג האמריקאי - עם 20% טיפ מהחשבון, ובמוניות כדאי להשאיר 10-15% טיפ לנהג.
במסעדות בדרום אפריקה נהוג להשאיר טיפ של 12% ובאוסטרליה הנוהג הוא 10-15% טיפ מסך החשבון.
את הטיפ הכי קל לחישוב נותנים באיטליה - שם המלצרים מסתפקים בטיפ של 10% מהחשבון, וכך גם בהודו ובגרמניה.
בצרפת, הטיפ דווקא כלול בחשבון, אבל נהוג להשאיר עוד כמה מטבעות בנוסף. דווקא לנהגי מוניות בצרפת, נהוג להשאיר 10% טיפ.
יש גם מדינות בהן לא נהוג להשאיר טיפים בסוף הארוחה - כך למשל בסין, ביפן ובהולנד - מאחר וזה נחשב לדבר לא מנומס, ולרמיזה שהמקום לא משלם מספיק טוב לעובדיו. עוד מדינה שלא נהוג להשאיר בה טיפ במסעדות היא ברזיל, אבל במוניות כן נהוג לעגל את החשבון למעלה.
וכמה טיפ אתם משאירים כשאתם במסעדות בחו"ל?