דירוג Travelers choice של Tripadvisor לחברות תעופה מתפרסם זו השנה ה-16, והוא נסמך על מיליוני חוות דעת שפרסמו גולשים בפלטפורמת הביקורות הגדולה ביותר בענף התיירות בעולם.
>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש
הדירוגים כוללים סגמנטים שונים בהם מרווח המושבים במטוס ונוחות הישיבה, שירות לקוחות, תמורה בעד הכסף, ניקיון, הליך הצ'ק אין והעלייה למטוס, המזון והמשקאות המוגשים בטיסה ומערכת הבידוק במטוס.
הדירוג מבוצע על סמך חוות הדעת שפורסמו במהלך שנה קלנדרית באמצעות אלגוריתם שמשקלל את מספר חוות הדעת ואת תוכנן בנוגע למאות חברות התעופה הפועלות בעולם. אלה חמש החברות שזכו לציון הגבוה ביותר:
5. אווה אייר
נשארים ברמת השירות והאירוח של המזרח הרחוק גם בחברה שדורגה חמישית: החברה הטאייוונית Eva air שטיפסה מהמקום השישי בו דורגה בשנה שעברה למקום החמישי בדירוג הנוכחי.
Eva Air היא החברה הצעירה מבין החמש, כשהיא נוסדה ב-1989. החברה טסה ל-62 יעדים עם צי המונה 77 מטוסים.
4. ג'פאן איירליינס
מהמזרח התיכון עוברים למזרח הרחוק: ג'פאן איירליינס (JAL) דורגה במקום הרביעי על סמך כ-4,500 חוות דעת שפרסמו הגולשים בטריפ אדוויזר.
JAL היא חברת התעופה השנייה בגודלה ביפן, ומפעילה טיסות מקומיות ובינלאומיות לכ-600 יעדים. החברה נוסדה ב-1951 ומעסיקה 11,500 עובדים המתפעלים צי של כ-230 מטוסים - בעיקר מתוצרת בואינג.
3. אמירייטס
לא מפתיע למצוא את חברת התעופה הלאומית של איחוד האמירויות, אמירייטס, במקום השלישי של הדירוג. החברה רגילה לככב בדירוגים עולמיים והיא נחשבת לאחת הטובות בעולם.
מדובר בחברה צעירה יחסית שנוסדה ב-1985, וברשותה כיום הצי הגדול ביותר של מטוסי בואינג 777 ואיירבוס A380s. לחברה 270 מטוסים הטסים ל-160 יעדים ב-85 מדינות, והיא מתעתדת לרכוש עוד מאות מטוסים נוספים בשנים הקרובות.
שמה של אמירייטס מתנוסס בגאווה על מדי קבוצות הכדורגל של ריאל מדריד, ארסנל, מילאן, פאריס סן ג׳רמן, בנפיקה, אולמיפיאקוס ועוד.
אולי פעם בעתיד, בעולם מתוקן כלשהו, ינחתו מטוסי החברה גם בנתב"ג. עד אז, נסתפק בהתלהבות של נוסעים ישראלים שטסים עם החברה בטיסות קונקשן דרך נמל התעופה המפואר שבדובאי.
דירוג החברה הסתמך על כ-32 אלף חוות דעת, מתוכן שליש הגדירו את החברה כמצוינת. רבות מחוות הדעת שפורסמו בשנה החולפת משבחות את מחלקת העסקים ואת המחלקה הראשונה של החברה שקנתה לה שם של שירות ופאר יוצאי דופן.
2. אייר ניו זילנד
החברה שקטפה את המקום השני היא אייר ניו זילנד, חברת התעופה הלאומית של ניו זילנד. החברה שבתחילת דרכה בשנות ה-40 הפעילה טיסות בין אוסטרליה לניו זילנד בלבד, הפכה לחברה לאומית ב-1965. טיסות בינלאומיות החלה החברה להפעיל רק ב-1978.
החברה ידעה עליות ומורדות שכמעט הביאו לסגירתה, ב-1989 היא הופרטה אך בתחילת שנות ה-2000 חזרה לרשות הממשלה אחרי שחוותה משבר כלכלי.
צי החברה מונה 56 מטוסים מדגמי איירבוס ובואינג ו-13 נוספים בהזמנה.
החברה דורגה במקום השני על סמך כ-7,000 חוות דעת שקיבלה, יותר מחצי מהן דירגו אותה בציון הגבוה ביותר כחברה מצוינת, לא פחות מכך - תוך דגש על מצוינות השירות והניקיון.
1. סינגפור איירליינס
כמעט 12 אלף ביקורות קיבלה חברת התעופה הלאומית של סינגפור, שכבר ביססה את עצמה בראש רשימות הדירוגים העולמיים. עיקר חוות הדעת החמיאו לחברה על השירות, על האיכות ועל התמורה שקיבלו בעד כספם. סינגפור איירליינס הוקמה ב-1947 וצי המטוסים שלה מונה כ-110 מטוסים ו-90 נוספים בהזמנה.
לאחרונה פורסם כי סינגפור איירליינס היא החברה הראשונה שצירפה לשורותיה את הדגם החדיש ביותר שהשיקה בואינג, דגם ה-787-10 דרימליינר.
החברה גם הייתה החלוצה להשתמש בדגם ה-A380 מבית המתחרה איירבוס. בשנה האחרונה שב ועולה שמה של החברה בהקשר של הפעלת טיסות ישירות מתל אביב לסינגפור, מסלול שלא קיים כיום בטיסות ישירות.
עם פתיחת השמים מעל סעודיה בטיסות שמפעילה אייר אינדיה בקווים מישראל ואליה – לא נותר לנו אלא לקוות שסינגפור איירליינס תתקרב לפתיחת קו לישראל. נמל הבית של סינגפור איירליינס הוא נמל התעופה צ'נגי בסינגפור - שנחשב לאחד מהעמוסים והמפוארים בעולם.