אחד הטרנדים הכי נפוצים של תיירים בעולם, לא משנה מאיזו ארץ הם ולאן טסו, זה לתלות מנעול שמציין את האהבה בין שני אנשים על גשר, גדר, עמוד תאורה או כל מונומנט אחר שיועד לכך. עם השנים הטרנד זכה לכינוי הגלובלי של "מנעולי אהבה" (love locks).
ועד כמה הדבר נפוץ? בכתבה שפורסמה לאחרונה בלונלי פלאנט, מציינים שישנם כ-500 אתרים שונים של מנעולי אהבה מסביב לעולם, ב-65 מדינות שונות שנמצאות בכל יבשת בעולם, מלבד אנטרקטיקה. אחד האתרים המוכרים בהם היו מנעולי אהבה כאלה הוא בגשר להולכי הרגל פון דז אר (Pont des Arts) שעובר מעל נהר הסיין בפריז.
> איך דווקא הטובלרון הפך לשוקולד הרישמי של חו"ל?
ולמרות הקונוטציה החיובית והסמל לאהבה, מסתבר שהטרנד מהווה מטרד רציני בכל מקום בו הוא מתקיים. "המנעולים הם סוג של ונדליזם וגם פסולת סביבתית", אומר ג'ף סטבינס, עובד יחסי הציבור בפארק הלאומי גרנד קניון שסובל מהבעיה באחת מהתצפיות במקום. "זה לא רק המנעולים, זה גם מפתחות שנזרקים לטבע". בכך, הפארק מצטרף ללא מעט מקומות בינלאומיים המתנגדים למגפת המנעולים.
כך למשל, המנעולים הראשונים שנקשרו על גשר פון דז אר, היו בשנת 2008. מהר מאוד תושבים זיהו את הפוטנציאל העיסקי והחלו למכור מנעולים זוגיים. בתוך שש שנים נתלו במקום 700 אלף מנעולים שהוסיפו לגשר משקל של 93 טון, עד שבשנת 2014 חלקים ממנו החלו לקרוס. שנה לאחר מכן העירייה הסירה את המנעולים מהמקום.
ופריז לא לבד: בשנת 2015 עיריית מלבורן הסירה 20,000 מנעולי אהבה מגשר אוון ווקר לאחר שמשקלם גרם לכבלים של הגשר להיקרע. בשנת 2016, בלידס חתכו מנעולים מגשר המאה, בגלל שגרמו לבעיות בטיחותיות. בניו יורק הסירו מגשר ברוקלין כ-11,000 מנעולים ב-2015 והחלו לתת קנסות של 100 דולר למי שישים מנעולים במקום. לדברי גורמים בעירייה, המנעולים מסכנים את תנועת המכוניות ויוצרים עלויות תחזוקה מופרזות.
נכון להיום, לא מעט מקומות מנסים למצוא פתרונות למקומות חלופיים שבהם יהיה מותר וחוקי לתלות את מנעולי האהבה מבלי לגרום לנזק למבנים או לסביבה. אחד הפתרונות הנפוצים הם פסלים ייעודיים שעליהם תולים מנעולים. כך למשל עשו בסקוטלנד. בקשה נוספת היא לשמור את המפתחות ולא לזרוק אותם לתוך המים או על האדמה. או פשוט אפשר לתת נשיקה כסמל לאהבה וזהו.