בואו נתחיל על החדשות הטובות: היום יותר זול לטוס לחו"ל מבעבר. מדיניות השמיים הפתוחים הכניסה לישראל חברות לואוקוסט רבות, התחרות גדולה ואפשר לדלג לאירופה ולשלם פחות ממה שנשלם ללילה במלון בישראל.
בשבוע שעבר חברת ראיינאייר הודיעה שהיא נכנסת לישראל עם עוד 15 יעדים חדשים מישראל, ולכבוד האירוע הזה ראינו פרסום לטיסות ב-20 יורו בלבד.
החלטנו לערוך השוואה בין טיסות לואוקוסט לטיסות רגילות בכמה יעדים באירופה, ומסתבר שמתחת לסכום המבטיח יש כמה אותיות קטנות, שאם משקללים גם אותן - מסתבר שתשלמו אפילו יותר.
היעד: אמסטרדם; מתי: בסופ"ש הקרוב
באל על תשלמו 416 דולר לכרטיס בעוד בחברת איזיג'ט תשלמו 328 דולרים. על פניו נשמע כמו הבדל משמעותי, אבל אם תוסיפו באיזיג'ט שמירת מושב לכל כיוון (בעלות של 15 דולר לכיוון), הוספת כבודה (33 דולר לכיוון) וארוחת כריך ושתייה, תקבלו כבר כרטיס בעלות של 432 דולר. יותר מהמחיר של כרטיס אל על.
היעד: פראג; מתי: בסוף החודש
בטרבל סרוויס (טיסת צ'רטר) תשלמו 339 דולר ובחברת הלואוקוסט של אל על - UP תשלמו 295 דולר לכרטיס. התוספות שתצטרכו להוסיף ב-UP הן בחירת מושב (10 דולר לכיוון) והוספת מזוודה (35 דולר לכיוון) וכבר תגיעו לסכום של 385 דולר.
אם בכל זאת אתם מחפשים את המחירים הנמוכים של הלואוקוסט, יש כמה דברים שכדאי לשים אליהם לב:
1. כמה משלמים מראש על שמירת מושב, והאם זה בכלל נחוץ לכם לשמור מושב?
2. כמה עולה תוספת כבודה? ברוב המקרים התוספת היא של 30 יורו מראש, או 70 אם לא מודיעים ומגיעים לשדה עם מזוודה.
3. קחו בחשבון שאין מזון ושתייה וכדאי להביא מהבית.
4. בדקו את תנאי הצ'ק אין - יש חברות (כמו ראיינאייר) שמחייבות לעשות צ'ק אין מראש - אחרת תשלמו בשדה 50 יורו קנס.
5. והכי חשוב: תזמינו את הטיסה מראש. כדי להינות מהלואוקוסט צריך להזמין הרבה מראש. יש היום ביטוחי טיסה - אפשר להזמין טיסה מראש ומקסימום לבטל אותה ולצאת רק עם נזק של 30 יורו.
הנתונים לקוחים מאתר smartair