אחרי שנתיים וחצי שבהן היה העולם סגור, בקיץ ובחגים האחרונים התעורר עולם החופשות בבת אחת וגם המוני ישראלים יצאו לנפוש מסביב לעולם. ואחרי תקופה ללא תיירים, נראה שלא כולם קיבלו יפה את ההצפה המחודשת של התיירים מסביב לעולם, לרבות הישראלים.
>> זו המדינה עם האנשים הכי נחמדים
>> לא רק ישראלים: אלה התיירים הכי גרועים בעולם
>> זה לא נדמה לכם, הישראלים כבשו מחדש את תאילנד
כך למשל, מטיילת ישראלית שהגיעה לאחרונה לאי קוטאו בתאילנד, כשעתיים מקוסומוי גילתה שלט שנתלה על חלון במספרה מקומית שבו הספר מבקש שמטיילים ישראלים לא יכנסו אליו לעשות תספורת. "בבקשה בלי ישראלים, לעיתים אני מספר ישראלים, זה מאוד בעייתי וחסר כבוד עד שאני לא רוצה להיות ספר יותר. מקווה שתבינו", נכתב בשלט. המסר היה ברור וחד.
"המטייל הישראלי שמגיע לתאילנד חושב שכל התאילנדים הם עבדים שלו. שהוא בעל המדינה", אומר מיכאל שטייל לאחרונה בתאילנד. "המטייל הישראלי מתנהג בגסות ואגרסיביות וחושב שמגיע לו הכול. זה לא מתאים למדינה כמו תאילנד שאנשים בה אדיבים, נחמדים, שקטים ויודעים לכבד תיירים. לא סתם הספר לא רוצה לקבל אותנו. התנהגו אליו בצורה משפילה ורמסו את כבודו ובסוף בטח שילמו פחות ממש שביקש".
גם אלונה נתקלה לא פעם בבעלי עסקים בתאילנד שמסרבים להכניס ישראלים ומציינת שממש לא מדובר באנטישמיות. "נכנסתי לעיסוי ואחת המעסות ישר שאלה מאיפה אני. כשאמרתי שאני מישראל היא נבהלה וסיפרה שהם לא אוהבים תיירים ישראלים כי הם מתנהגים בצורה לא יפה ומתווכחים איתם לגבי הסכום שהן דורשות עבור העיסוי והיו מקרים שגם לא שילמו וברחו. זה קרה לי גם במסעדות. זה לא נעים. הישראלים שוכחים שהם לא בארץ ומצפצפים ברובם על חוקי המדינות שהם מבקרים בהם".
"מנהל המלון הזהיר את הישראלים שהם צריכים להתנהג לפני הכללים"
גם בקולומביה נרשמו מספר מקרים בהם המטיילים הישראלים עשו לנו שם לא טוב במדינה. גבי, שטייל במדינה, מספר: "הגעתי למלון ואני זוכר שבעל מלון בבוגוטה אמר לי שתיירים ישראלים עישנו לו מריחואנה בחדרים, השליכו קליפות גרעינים ובקבוקי וודקה על הרצפה ומתחת למיטות. בנוסף עלו תלונות על מוזיקה חזקה שהפריעה לשאר האורחים במלון. גם במקומות מסוימים בקרטחנה ובמדיין הזהירו מטיילים ישראלים שאם הם יפרו את הנהלים יזמינו להם משטרה ויגרשו אותם".
וזה לא נעצר רק במדינות הללו. בכמה מקרים שהיו לאחרונה גורשו מטיילים ישראלים מבתי מלון בקוסטה ריקה בגלל שעישנו בלובי, הרעישו והפריעו למנוחתם של האורחים. "מנהל המלון הזהיר את הישראלים שהם צריכים להתנהג לפני הכללים אבל הם עשו מה שבא להם. הם הכניסו בקבוקי וודקה ובירות לחדרים בניגוד לנהלים, עישנו סיגריות ומריחואנה בלובי ובחדר האוכל אז גירשו אותם ובצדק", הסביר ישראל.
וגם בחופשות קצרות ותר באירופה המצב דומה: לאחרונה עשרות תיירים ישראלים נתפסו על ידי מבקרים ברכבת בבודפשט ובאוטובוסים לאחר שלא תיקפו את כרטיסיהם. כל אחד מהם נקנס בסכום של 12-16 אלף פורינט (בין 150 ל-170 שקל). הישראלים טענו להגנתם שלא ידעו שצריך לתקף את הכרטיסים וחשבו שמדובר במנוי נסיעות חופשי לשבוע בתחבורה הציבורית בעיר.
באיסטנבול נרשמו מקרים בהם שוטרים הוזעקו למסעדות בעיר לאחר שישראלים סירבו לטענתם לשלם את המחיר שדרשו בעלי המקום על ארוחות שאכלו. התברר שהישראלים פשוט לא טרחו לקרוא את האותיות הקטנות בנוגע למחירי הארוחות ובנוסף גם סירבו להשאיר טיפים בגובה של כ-100 לירות.
וגם כאן אצלנו התרחש לאחרונה מקרה בו נוסע על ספינת קרוז שיצאה מחיפה ירק על אחד העובדים. הנוסע הישראלי אמנם טען ש"ירקתי הצידה כי הייתי רעב ועצבני", זאת לאחר שלטענתו לא קיבל את האורחה שהובטחה לו, אך זה לא שכנע את צוות הקרוז והוא נזרק מהאנייה.
"אני יכול להבין למה שונאים את התייר הישראלי בעולם", הסביר מדריך טיולים ותיק. "המקומיים לא יכולים להכיל התנהגות גסה וברוטלית. הישראלים הם אלופי הקומבינות והשנאה או חוסר הכבוד אליהם נובעת מההתנהגות שלהם. אמנם בשנים האחרונות חל שיפור מסוים, וזו התקדמות, אבל עדיין אנחנו רחוקים שנות אור מהתיירים היפנים למשל, הסינים האסייתיים וחלק מהאירופאים שזוכים ליותר כבוד במרבית המדינות בעולם".