הוכרזו הזוכים בתחרות הצילום הבינלאומית EPSON PANO 24. לתחרות הוגשו 4,529 עבודות של צלמים מקצועיים וחובבים מ-95 מדינות – וגם מישראל. התחרות היא אחת התחרויות העולמיות הגדולות מסוגה והמשתתפים התחרו על פרס כספי בסך 15,000 דולרים ופרסי ציוד צילום והדפסה של נותנת החסות Epson.
הזוכה הגדול של התחרות הוא צלם הנוף הבינלאומי קלווין יואן מהונג קונג, עם הצילום: "כוחו של הטבע" – אחת מתוך 700 תמונות שצילם במקום. יואן התחרה בקטגוריית טבע/נוף והתמונה שלו מתארת ברקים המכים בפסגות הרים בגווילין.
"ביליתי חודש בהמתנה לנוף הררי מושלג. כשהגיעה סופת שלגים והטמפרטורה ירדה מתחת ל-20 מעלות צלזיוס, היו לי את תנאי הצילום האידיאליים שלי", משחזר יואן. "צלע הגבעה ממנה צילמתי היה מכוסה שלג והיא כמעט ולא נראתה. נפלתי לתוך בורות כמה פעמים והייתי צריך 10 שעות כדי להגיע לנקודה על שפת המצוק עד שמצאתי את הזווית הנכונה".
עוד תמונות שזכו בפרסים מיוחדים
צילום בשם "עונת החרצית", של טואן נגויין טאן, מויאטנאם, זכה בפרס Epson Digital Art בקטגוריית ׳סביבה פתוחה׳. בתמונה: חוות חרציות מסורתית ביובלי נהר המקונג, מחוז דונג טאפ, וייטנאם. החקלאים בונים סבכות גבוהות כדי לגדל את הפרחים ולהימנע מהצפות ומשתמשים בסירות כדי להעביר את הצמחים בעונת הקציר, בחודש הירח האחרון של השנה.
"הסערה הירוקה", של דייגו מנריקה דיאז, זכה במקום הראשון בקטגוריית צילומי חובבים, עבור צילומי אורורה בוריאליס. "טבלנו בגן עדן טבעי של הרים שופעים וחופים פראיים בצפון נורבגיה. הקור העז השתלט ואני הייתי היחיד שנותר במקום הזה כשהשמים החלו להיפתח, ואחריו הגיע הזוהר המלכותי".
Storm Dump של טום פוט זכה בפרס האוצרים. "זה קרה במסגרת ספארי מסוקים של שבעה ימים באוסטרליה, במהלכו קיוותי ללכוד את סופות הגשם שמשתוללות באזור. העיקולים המתפתלים של נהר המלך סיפקו את החזית האידיאלית".
העמודים המפוארים של מרכז מסחר היסטורי, של הצלם פיטר ואן דן וינגארט, זכו בקטגוריית IVR, מבנה גורד שחקים סיני של שושואן ליו זכה בקטגוריית הסמארטפונים ויואן יאקון זכה בקטגוריית הצילום הוורטיקלי.
"הזיקה של Epson לתחרות היא כפולה", אומר דניאל בן מויאל, מנהל פיתוח עסקי ב-Epson ישראל. "חלק נכבד מהאג'נדה של החברה היא צמצום הפגיעה בסביבה והשמירה עליה. זהו קו מנחה בכל מהלכי הפיתוח של המוצרים ה'ירוקים' שלנו. בפן השני, הזיקה לאמנות ובעיקר לתחום הצילום היא רבת שנים והדוקה ביותר. הצלמים והאמנים הם משתמשים שחשוב להם דיוק, עושר צבעים ותאימות מושלמת למקור. הם מלווים אותנו לאורך שנים והפידבק הקבוע שלהם מאפשר לנו להעלות את הרף עוד ועוד".