מפל Seljalandsfoss
מפל יפהפה בו המים מגיעים מהפשרת קרחון. מאחורי המפל ישנה מערה שאפר להיכנס אליה בזהירות ולקראת השקיעה לצלם מאחור. זה מדהים.
> כל הפרטים על הטיסות החדשות לאיסלנד
> נוחתים בקרוב באיסלנד? אלה הדברים שחשוב לדעת
מפל Skogafoss
כ-20 דקות נסיעה מזרחה מגיעים למפל שגם המים שלו מגיעים מהפשרת הקרחונים. יש לא מעט מדרגות שצריך לטפס ובסופם מעל מעל המפל ואפשר לראות את הזרימה העצומה של המים.
גייזר
התפרצות הגייזר זו חוויה מיוחדת לחזות בה. כל 5 דקות סילון מים רותחים ניתז לגובה של עשרות מטרים ממעמקי האדמה. כל מה שנשאר זה לעמוד בסבלנות ולצלם.
Kirkjufell
במערב איסלנד נמצא אחד המקומות המפורסמים במדינה (סצנה ממשחקי הכס צולמה גם פה) - "הר הכנסייה" - הר מיוחד ומחודד בולט בנוף. במקום יש אינספור זוויות צילום מיוחדות ובהחלט שווה להגיע לכאן.
חוף היהלומים
כצלם נוף, אחד המקומות האהובים עליי הוא אזור הקרחונים. בגלל התחממות כדור הארץ הקרחון הענק באיסלנד נמס וקרחונים נופלים ללגונה ענקית שנקראת Glacier Lagoon, בו הקרחונים עושים את דרכם מהלגונה לאוקיאנוס ומשם הגלים דוחפים אותם לחוף השחור (בגלל האפר הוולקאני) וככה נוצר חוף היהלומים.
קרחונים בשלל צורות וגוונים יושבים על החוף השחור וזו בהחלט חוויה מיוחדת. ישנם שני חופים, מזרחי ומערבי, כדאי לבדוק את שניהם. לא תמיד יש קרחונים בחופים אבל בדרך כלל אפשר למצוא.
Vestrahorn
כשעה נסיעה מהקרחונים מגיעים לעיירת Hofn. ממש מחוץ לעיירה נמצא המקום הקסום Vestrahorn - צוקי הרים מרשימים במיוחד וגבעות חול שחורות קטנות שנוצרו מהרוח. כדאי לבדוק את מזג האוויר מראש כדי לוודא שאין עננות נמוכה שתכסה את רכס ההרים. אגב, כשיש רוחות חזקות קשה לשהות במקום היות והחול השחור צולף בפנים וזה לא נעים בכלל.
רחפן
איסלנד היא גן עדן לצלמים, זו לא קלישאה. גם רחפנים זה חלק מהחגיגה, עם זאת כדאי לשים לב לכמה דברים: הרוחות באיסלנד יכולות להיות חזקות מאד (לעיתים דרגה של הוריקן!) ולא תמיד זה מתאים לרחפנים. ישנם מקומות שאסור להטיס בהם רחפנים, איפה שיש שילוט שאסור, ליד שדות תעופה (גם קטנים) ומעל פארקים לאומיים.
הרי געש
כל כמה שנים יש הר געש שמתפרץ באיסלנד. לפעמים הוא פוטוגני יותר ולפעמים ממש לא. כדאי לעקוב כי התפרצות יכולה לקרות בכל רגע.
בריכות גיאותרמית
איסלנד ממוקמת באמצע שבר טקטוני בו שני לוחות יבשתיים מתרחקים האחד מהשני. נקודה זו נחשבת כ"נקודה חמה" בכדור הארץ בה יש פעילות וולקנית רבה וכתוצאה מכך גם הרבה פעילות גיאותרמית. תערובת זו של פעילות גיאותרמית, קרח ואש, יוצרים בין השאר בריכות גיאותרמיות ומעיינות חמים הפזורים בכל רחבי המדינה.
ההיילנד
ישנו אזור עצום באיסלנד שנקרא היילנד (הרמות הגבוהות). האזור פתוח כ-3 חודשים בלבד בחודשי הקיץ ובשאר השנה אין גישה בגלל שהאזור מושלג מאוד. הכבישים בהיילנד הם כבישי עפר ונקראים כבישי F והנסיעה בהם היא באמצעות רכבי 4 על 4.
הנופים בהיילנד הם עוצרי נשימה: מדבריות ענקיות של חול שחור, נהרות מים, מפלים מיוחדים, הרים ירוקים ואגמים כחולים.
הזוהר הצפוני
כשרואים את הזוהר בשמים החוויה היא מעבר לכל דמיון. הזוהר מגיח בצורות שונות שזזות כל הזמן בשמים.
הזוהר הצפוני
הזוהר מופיע בכמה דרגות בסולם שנקרא KP. ככל שהמספר גבוה כך הזוהר חזק יותר והחל מ-KP 3 כבר אפשר לראות אותו בשמים. ישנן לא מעט אפליקציות שמראות את התחזית של הזוהר ומצב עננות. כשיש עננים הם מסתירים את הזוהר, לכן נעדיף לצאת לחפש אותו בלילה בהיר, לרוב מספטמבר עד סוף מרץ.
מערת קרח
בגלל ההתחממות והפשרת הקרחונים נוצרות מערות קרח. למערות אלה אפשר להיכנס רק בחודשי החורף הקרים, בגלל שבקיץ ישנה סכנת התמוטטות. הכניסה לשם רק עם מדריך מקצועי וציוד מתאים.
מפלי Detifoss
בצפון איסלנד ישנם כמה מפלים מרהיבים. המפל הגדול באיסלנד ובאירופה הוא מפל Detifoss, לו שני צדדים שמצטלמים נהדר. החוויה כאן היא מיוחדת ועצומה להיות כל כך קרוב לעוצמה של המים.
מפלי Aldeyjarfoss
המפלים ממוקמים בהיילנד והגישה אליהם בחודשי הקיץ היא באמצעות רכב 4 על 4. בחורף הגישה רק באמצעות ג'יפ מיוחד עם נהג שמכיר את השטח. המפל פוטוגני במיוחד ומרשים מאוד.
הבית הבודד
בצפון איסלנד, בין הפיורדים העמוקים, ישנו בית בודד ומיוחד. הצפנתי עד אליו במהלך סופת שלגים, אבל בהחלט היה שווה לצלם בסוף את הבית האדום על רקע השלג הלבן.
לעוד תמונות מרהיבות מסביב לעולם היכנסו לאינסטגרם של מיקי שפיצר